שאלה על קבלה לקורסים

שאלה על קבלה לקורסים

בעלי פטור נפשי יכולים להתקבל לקורסים (כמו קורס תכנות)?

hillator

New member
תשובה

קורס תכנות סגור למתנדבים
מתנדבים נפשים אינם יכולים לצאת לקורסים
בברכה

יוסי 19901

New member
הילה תיקון

תרשי לי לתקן אותך מתנדבים לא משנה מאיזה סיבה כן יכולים לצאת לקורסים הכל תלוי בעקשות וכבר יצא לי לשמוע סיפורים שיהיה לך בהצלחה

hillator

New member
תיקון

משיחה עם לירון לפני שבוע הקצינה שאחראית על המתנדבים בחובה ומטפלת בכל המתנדבים הנפשים נאמר לי שהמדיניות היא לא לאפשר קורסים למתנדבים נפשים.
בצבא שהרמטכ"ל שהיה עם קב"א 49 כמו שאומרים הכל אפשרי

משיחה עם מישהו/מישהי אחר/ת בתא מתנדבים לפני

כמה שנים טובות, נאמר לי מפורשות שבאופן עקרוני הצבא בכלל לא רוצה לקבל אליו מתנדבים נפשיים ולכן כל ההגבלות. ממש כך!
אז אל תתפלא על כל ההגבלות: זה לא כי לא סומכים על מתנדבים נפשיים שלא יחשפו סודות או לא חושבים שהם יכולים לעשות קורסים, זה פשוט כדי שיבינו שהם לא רצויים ויעזבו את המערכת הצבאית.

hillator

New member
תגובה

אני מבקשת לא לעשות פה הכללות ולהוציא להם מילים מהפה. לירון הקצינה שמטפלת במתנדבים הנפשים מאוד רוצה שהם ישרתו. צריך להבין שמדובר על ארגון גדול שלא רוצה לקחת אחראיות. אם מחר בבוקר היה לי חייל שהיה מתנסה להתאבד או חיילת אנורקסית גם אני לא ההיתי רוצה לקחת על זה אחראיות

hillator

New member
אני מחר הוציא מהם תגובה

אבקש אבל לא להוציא פה דיבה על מה שאיזשהו חייל אמר לפני 5 שנים במדור מתנדבים

מה שכן, רק נאמר לי שמי שמקבל 21 נפשי זה אחד

שהצבא לא חושב שהוא צריך להיות בו, גם לא כמתנדב. החלק שאחר-כך זה אכן פרשנות (הגיונית מאוד לדעתי) שלי.

hillator

New member
אתם שוכחים לפעמים שמדובר בצבא

כאילו אני לא רוצה לפגוע פה באף אחד אבל המטרה הראשונה של צהל בבוקר זה להגן על ביטחון מדינת ישראל. אם יש מתנדב שלא שומע אבל הוא גאון מחשבים הוא יכול לתרום. אם יש מישהו שלא יכול לקבל סיווג ולא ניתן לעשות איתו כלום ובנוסף לכך עוד חוששים כל הזמן ממה שיקרה לו

שאלה

האם שמעת על מישהו על נפשי שיצא לקורס?
כי איתי הם בכלל לא מוכנים לדבר על זה ובכלל אומרים שאין להם שום תפקיד להציע בנושא של תכנות שבקשתי, לכן כנראה אערער כי אני רואה שזו האפשרות היחידה.

hillator

New member
תכניתנים חיבים סיווג ביטחוני

זה מערכות בסיווג גבוהה
כמו כן הקורס סגור לכל מתנדב.
מי שהגיע לתפקידי תכנות זה תכניתן שחור והיה להם ידע רחב לפני השירות(ברמה של 15 יחידות בגרות מינימום) + סיווג ביטחוני גבוה

תגובה

דווקא כבר הציעו לי להיות בתפקיד עם סיווג בטחוני שקשור ברשתות,
וחוץ מזה יש לי תואר טכנאי תוכנה שלמדתי בשביל הצבא, לכן זה מתסכל.
חבל שמההתחלה אמרו לי שאוכל להיות בתפקידים כאלה כמתנדב אחרת לא הייתי מסכים ומערער כבר לפני חצי שנה. הפסיכיאטרים האלה באמת צריכים לחשוב קצת לפני שהם דופקים מישהו בלי לספר לו.

hillator

New member
אתה שוכח משהו

פסיכאטר או כל רופא קובע פרופיל הוא לא נותן תפקידים ולא קובע סיווגים ביטחונים
שוב ציינתי שאם אתה טוען שאין לך עבר נפשי מכל סוג שהוא לא ברור לי איך הגעת למצב הזה בכלל.

hillator

New member
לגבי מנהל רשת

מנהל רשת זה בסופו של יום בחלק מהמקרים מישהו שמתקן תקלות במחשב.
אז באופן תאורטי אם מדובר על מחשבי שלישות או חיל רפואה לא חייבים סיווג רפואי בשמים. ויש גם מחשבי אינטרנט שבכלל לא מצריכים סיווג
מה גם שהיו אצלי במשרד לא מעט מקרים שבאו אנשים לתקן מחשבים ולא היה להם סיווג אז פשוט העמידו מישהו לידם כמו גולם למשל חצי שעה

מוזר שאת אומרת את זה

כי התפקיד שהציעו לי כלל סיווג די מסווג. כנראה זה באמת הדבר הכי טוב שהם יכלו להשיג לי...
בנוגע לתוכניתן, אמרו לי שבגלל הפטור יומיות אני לא יכול להיות בקורס, לא בגלל דבר אחר, כי צריך לישון שם.
אני לא חושב שסיווג זאת הבעיה.

בקשר לזה שלא ברור לך איך הגעתי למצב הזה - בגלל זה אני רוצה לערער, כי אין סיבה. ידוע לך על האיפשרויות אם הערעור לא מצליח?

hillator

New member
דניאל

דבר ראשון ביקשתי ממך אתמול ליצור איתי קשר שאוכל להבין את המצב מה שאני לא יכולה לעשות כאן
דבר שני לגבי קורס תכנות הקורס הוא ביומיות בכלל אבל הטא סגור לכל המתנדבים ללא קשר לסיווג ביטחוני או האם הבעיה היא נפשית או לא... הוא סגור בגלל הדרישה לחתימה ארוכה על קבע.
לי יש לינת בית וקרבה לבית חולים עקב מצבי הרפואי(ואני לא מתכוונת לדון על גבי הפורום בבעיה הרפואית שלי)
ועשיתי כבר לא מעט השתלמויות בבסמח קורס תכנות לא עשיתי כי יש לי תואר ראשון.
לגבי ערעור שלא מצליח אין לי סטטיסטיקה בנושא אני יודעת אבל שיש כאלו שערערו שוב ושוב
בברכה

תודה הילה

אצור איתך קשר
ומוזר שהקצינה בתא מתנדבים אמרה לי שאני לא יכול בגלל פטור יומיות ואת אומרת בגלל הקבע.
בכל מקרה ערעור נראת האפשרות היחידה.

למעלה