סמויה מהעין שלום
1. זה לא מסובך, אבל מעצבן... 2. צריך להתייעץ עם יועץ מס או רואה חשבון האם חייבים לפתוח תיק במס הכנסה, או שאפשר להוציא בכל פעם תיאום מס. אח שלי, שהוא בכלל מתחום אחר, מעביר הרצאות, ונכון לעכשיו, מוציא טופס של תיאום מס. 3. עבור סכום של עד 64,000 ש"ח לשנה לא צריך לשלם מע"מ. אז סביר להניח שתחשבי עוסקת פטורה, וככזו, את יכולה להוציא קבלות רגילות שאותן קונים בכל חנות לציוד משרדי. לא שווה לך להוציא פנקסי חשבוניות עם השם וכל הפרטים, כי זה גם עולה הרבה כסף וגם את לא צריכה מבחינה חוקית לעשות זאת. בקבלה את רושמת את שמך ומספר הרישוי ובזה נגמר העניין. 4. לגבי ביטוח לאומי- יש להם חוקים משלהם, שאני עדיין לא מבינה, וכנראה גם לא אבין, אז צריך לשאול אותם או רואה חשבון. 5. לגבי ביטוח אחריות מקצועית- מותר לעבוד ללא ביטוח שכזה. זה חוקי לחלוטין. לא נראה לי ששווה לשלם הון תועפות בשביל טיפול אחד בשבוע. בוודאי יהיו כאלו שיחלקו עליי, אבל זו דעתי. אני עובדת ללא ביטוח (למרות שאני עובדת עם הרבה ילדים) וישנה מעולה בלילה. אני לא מבינה למה מרפאות בעיסוק "צריכות" לשלם ומורות להוראה מתקנת לא צריכות. זה מוציא אותי מהדעת! שיהיה בהצלחה! שירה.