שאלה על קבלות ומס

שאלה על קבלות ומס

יש לי אפשרות לטפל בילד באופן פרטי. שאלתי היא האם זה סיפור מאד גדול להוציא פנקס קבלות ולסדר שהכל יהיה חוקי (ביטוח, תיק במס הכנסה וכו') בשביל טיפול פעם בשבוע? אשמח לשמוע תובנות...

שירהד1

Member
מנהל
סמויה מהעין שלום

1. זה לא מסובך, אבל מעצבן... 2. צריך להתייעץ עם יועץ מס או רואה חשבון האם חייבים לפתוח תיק במס הכנסה, או שאפשר להוציא בכל פעם תיאום מס. אח שלי, שהוא בכלל מתחום אחר, מעביר הרצאות, ונכון לעכשיו, מוציא טופס של תיאום מס. 3. עבור סכום של עד 64,000 ש"ח לשנה לא צריך לשלם מע"מ. אז סביר להניח שתחשבי עוסקת פטורה, וככזו, את יכולה להוציא קבלות רגילות שאותן קונים בכל חנות לציוד משרדי. לא שווה לך להוציא פנקסי חשבוניות עם השם וכל הפרטים, כי זה גם עולה הרבה כסף וגם את לא צריכה מבחינה חוקית לעשות זאת. בקבלה את רושמת את שמך ומספר הרישוי ובזה נגמר העניין. 4. לגבי ביטוח לאומי- יש להם חוקים משלהם, שאני עדיין לא מבינה, וכנראה גם לא אבין, אז צריך לשאול אותם או רואה חשבון. 5. לגבי ביטוח אחריות מקצועית- מותר לעבוד ללא ביטוח שכזה. זה חוקי לחלוטין. לא נראה לי ששווה לשלם הון תועפות בשביל טיפול אחד בשבוע. בוודאי יהיו כאלו שיחלקו עליי, אבל זו דעתי. אני עובדת ללא ביטוח (למרות שאני עובדת עם הרבה ילדים) וישנה מעולה בלילה. אני לא מבינה למה מרפאות בעיסוק "צריכות" לשלם ומורות להוראה מתקנת לא צריכות. זה מוציא אותי מהדעת! שיהיה בהצלחה! שירה.

תודה על התשובה המפורטת

באמת לא ברור למה צריך ביטוח כזה, במיוחד לאור העובדה שמדובר בטיפול אחת לשבוע- מרוב תשלומים כבר לא יהיה לי שווה לעבוד... שאלה נוספת איפה אפשר להשיג תעריפים לטיפולי ריפוי בעיסוק?

שירהד1

Member
מנהל
לגבי הביטוח-

לפני מספר חודשים התנהל פה או בפורום הסגור דיון בנושא, ונשארתי בדעת המיעוט, כך שאולי הרוב בכל זאת צודק... כל אחד בסופו של דבר עושה כראות עיניו וכהבנתו. לגבי תעריפים- אני חושבת שמבחינה מוסרית זה משנה אם את בעלת קליניקה עם כל הציוד לעומת מצב שאת באה לבית של הילד ולא צריכה להשקיע בציוד ובשכר דירה וכו'. בכל מקרה- תעריפים אפשר להשיג בארגון המרפאים בעיסוק- ליאורה ברקאי (יו"ר הארגון)- 04-8559333.

לגבי ביטוח לאומי למיטב ידיעתי

אם הסכום שאת מרויחה כשכירה עולה על זה שכעצמאית, את לא צריכה לשלם ביטוח לאומי על חלק העצמאי.

shmilki

New member
בטוח לאומי

מבלי להכנס להיקף הכנסותיו של כל אחד (וכל מקרה יש לדון לגופו) הרי ששכיר שהוא גם עצמאי צריך לשלם בטוח לאומי באחד משלושת המקרים הבאים- הוא עובד בממוצע (שנתי) 12 שעות בשבוע לפחות או ההרווח שלו (הכנסות בניכוי הוצאות) עולה על מחצית השכר הממוצע במשק בחישוב שנתי, או שילוב של השניים שאינני זוכר כרגע. התשלום עצמו נגזר מהיקף הרווח לקבלת ייעוץ ספציפי ניתן לפנות לביטוח הלאומי או ליועצי מס/רו"ח שמוליק, רו"ח

עוד משהו

אסור לשכוח שמרגע שנכנס השקל הראשון את מחוייבת בדו"ח שנתי ... שעולה כ1200 ש"ח, ומבוצע ע"י רואה חשבון... לעיתים ידרוש הרו"ח דמי ניהול ספרים ( אלה שנחמדים ורואים שאת מבצעת 4 פעולות בחודש... יוותרו לך ) .. דמי ניהול 100 ש"ח פלוס לתיק קטן זה עוד לפני הביטוח המקצועי.. שאני מסכימה איתך שאין לי מושג למה אנחנו עושות אותו ! למה אני "מינתחת" ? כי גם מורה להוראה מתקנת צריכה, וכל מי שמתקרב לאדם אחר כדי לעזור במשהו .. אבל מילא זה דיון שונה ואחר... השאלה היא ... האם את מתכננת לפתח את זה ולקבל עוד ילדים בהמשך ? כי אם את מתכוונת להשאר ברמה של מטופל או שניים לשבוע ... בתעריף מינימלי של 100-120 .... עזבי ... חבל על הכסף. אם את מתכוונת לטפל במטופל אחד 250 - 180 ש"ח למפגש כפול 4 פעמים בחודש ... הרי שיש לך 11-12000ש"ח בשנה מזה את בהחלט יכולה להפריש דו"ח שנתי ...וביטוח בכל מקרה אני מכירה רו"ח חשבון נהדר ... ברסקי את ברגר די מומחה במקצועות הפרא-רפואיים

שירהד1

Member
מנהל
עד כמה שידוע לי,

דו"ח שנתי ממש לא חייב להתבצע על-ידי רואה חשבון. גם המרפאה בעיסוק עצמה יכולה להתעסק עם הניירת בכוחות עצמה. יש לי חברה שמגישה הכל לבד. זה פשוט עוד משהו שיכול להקל לפעמים על החיים ועל הנדנוד, אבל לא בגדר חובה.

ברור שזאת פרסומת !

היא אמורה לעזור לכלל ... לא לרו"ח... ואז יש הבדל לא ? ככה עשינו עם הביטוחים ? ככה עשינו עם קורסים מענינים ככה עשינו עם "אי שביעות רצון"... הכל זה העברת מסר לכלל... לפעמים גם הצד ה"מוכר" נהנה ... אז שיהנה

לייעץ למישהו

מתחיל לא לעשות ביטוח אחריות מקצועי נשמע לי ממש לא רציני!
ההבדל ביננו לבין מורים להוראה מתקנת הוא עצום. אלינו יכול להגיע ילד שעבורו נשתמש במתקנים כגון מתקני תלייה- מהם הוא יכול חס וחלילה לשבור את הראש או להשאר משותק,
אנחנו עלולות לעשות טיפול סנסורי שעלול לרגום רגרסיה וההורים ישתגעו ועלולים לתבוע על מל-פרקטיס,
או לחילופין להחליט על מטרות טיפול שיגרמו אי שביעות רצון להורים והם יכולים לתרגם את אי שביעות רצונם לתביעה. אמנם טיפול אחד הוא רק התחלה, אבל תלוי מה האבחנה, ומכאן מה הטיפול כדי להחליט שלא לעשות כלל ביטוח. אני מוצאת שכל מי ששם ידיו או את הידע שלו או משהו אחר על מבקש טיפולו עלול להיות חשוף לתביעות.
האמת ניתנת להאמר שעדיין אין בארץ שום תביעה של מרב"ע- כי אנחנו כאלו .... (השלם את החסר),
אבל עדיין- עדיף להיות בטוח מאשר מצטער (איזה תרגום עלוב, הא?!)
וחוצמזה- שיהיה בהצלחה בטיפול הפרטי הראשון. שרון מור

דו"ח שנתי כדאי מאוד לעשות עם רו"ח

יש חישובים של פחת ציוד, קופות גמל, קרנות השתלמות, קרנות פנסיה, נקודות זיכוי וכיו"ב שאדם מן הישוב לא מוצא בהם את ידיו ורגליו.

שירהד1

Member
מנהל
ידעתי שאפתח קופסה של שרצים...

לא ייעצתי לה לא לעשות ביטוח. אמרתי את דעתי האישית בעניין. אני אמנם מרפאה בעיסוק, אך אין לי ציוד תלייה או סולם, ואני לא עושה טיפולים תחושתיים... אז כל אחד עם השיקולים שלו. ולגבי רו"ח- עליי זה מאוד מקל את החיים וחוסך לי המון אנרגיה, אבל עבור טיפול בילד אחד, נראה לי מוגזם לשלם לרו"ח, אלא אם כן זה באמת ילך ויגדל ליותר מטופלים.

אני מתחילה אם שווה בכלל כל הבלאגן...

המס, הניירת, הבייביסטר,הביטוח וכו' וכו' תודה לכל המגיבים והמפרגנים...

למעלה