שאלה על קורס מורי יוגה של שיבננדה

sinsin931

New member
שאלה על קורס מורי יוגה של שיבננדה

שלום , אני מעוניינת להירשם לקורס הזה אבל אני אשמח לשמוע המלצות - אין לי הרבה ניסיון קודם ביוגה ואין לי ניסיון בהוראה בכלל , האם אחרי חודש אני יכולה להיות מורה טובה ? אני מאוד רוצה אך העניין שזה רק חודש - גם אם אינטנסיבי מאוד קצת מדאיג אותי .

לקשמי

New member
שלום לך

אני אמנם עדיין לא עשיתי את הקורס (הולכת לעשות את הקורס הקרוב) אבל מההיכרות שלי בשנים האחרונות את מרכז שיבננדה, אני יכולה לומר לך בפה מלא שהמרכז נותן המון תמיכה למורים חדשים. ההשתלמות בהוראה לא נגמרת אחרי החודש של הקורס. תוכלי ללמד במסגרת המרכז ולצבור ניסיון, מיד עם סיום הקורס. בערך אחת לשבועיים מתקיימת במרכז שבת פתוחה, שזאת פעילות שפתוחה לתלמידים ובכלל, במסגרת השבת הזאת מתקיים בבוקר שיעור יוגה, שאותו בדרך כלל מעבירים מורים חדשים ובכך ניתנת להם הזדמנות להתנסות בלימוד. כמו כן אפשר להגיע למרכז בבוקר (במהלך השבוע) ולהעביר שיעור לצוות ובכך גם לקבל פידבק על ההוראה ובכלל. אחת לחודשיים בערך יש "שבת מורים" שזאת השתלמות המיועדת למורים, כאשר בכל פעילות כזאת מוקדש נושא מסוים שקשור להוראה. גם זאת דרך להרחיב את הידע והניסיון. מעבר לכך, לגבי הקורס עצמו, הוא מבוסס בעיקר על תרגול והתנסות ישירה באורח החיים היוגי. אז אולי מדובר "רק" בחודש אבל אני בכל אופן מאמינה שאחרי חודש אינטנסיבי כזה שבו את חיה ונושמת יוגה יהיה לך המון מה לתרום, כמורה ליוגה.

סטיוויה

New member
לגבי הוראת יוגה,תובנות

נתקלתי במורים שמתרגלים שנים רבות ומלאים בידע אבל מה לעשות,חסר להם הניצוץ הזה שהופך מורה,למורה.ולעומת זאת נתקלתי במתרגלים שאינם מוסמכים בהוראת יוגה אבל מתרגלים וותיקים ומעבירים שיעור ששווה זהב. כנראה שיש איזו נוסחת אישיות שהופכת מורה לאישיות שמהווה דוגמא והשראה.ויש ביוגה גם עניין של רמת תודעה.

יוגי בר

New member
הקורס הזה עשוי לשנות את חייך

היי sinsin אז ככה: 1. דאגות אל תדאגי. וכי מה זה יעזור. דאגה מביאה עוד דאגות. זה הכל. 2. השינוי ואני חוזר שנית: הקורס הזה עשוי לשנות את חייך. וזו כבר התחלה טובה בשבילך. 3. הלימוד את לומדת ללמד יוגה קלאסית-כמו שצריך. כמו שכתוב ובדרך הכי מסורתית הקורס הוא כל כך אינטנסיבי. כך שתוך החודש תרגישי שעברת תקופת חיים שלמה. 4. מי מלמד מלמדים אותך כמה מברי הסמכא העולמים בכל אסכולות היוגה. ובראשם: סוואמי סוורופאננדה. 5. מורה והוראה אף אחד לא יהפוך אותך למורה. יש בך את הניצוץ להורות את תהיי מורה. אין לך אז תצטרכי להדליק אותו. אחרת אי אפשר ללמד כלל. ולהלימוד אגב נמשך כל החיים. מנסיון אישי. (וקראי את המאמר בפורום "המורה הלימוד וההוראה" (הקישור מצורף למטה) בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

לדעתי

הקורס יכול לתת לך הרבה ולהעשיר את הידיעות והתובנות שלך בתחום היוגה, אבל הוא לא מספיק כדי להיות מורה טובה. לא ניתן להשוות מתרגל חסר ניסיון שעשה קורס של חודש למתרגלים עם מספר שנות ניסיון שעשו קורס של שנתיים.

gaiegos1

New member
שלום מתלבטת

אין לך מה לחשוש אם תיהי מורה טובה או לא. מה שחשוב היא השאלה האם את רוצה להיות מורה ליוגה. אם כן זו הזדמנות פז עבורך לעבור קורס איכותי במיוחד בזמן קצר וגם לקבל תעודה. הקורס רק ידחוף אותך לתרגל ולהעמיק יותר ביוגה. מומלץ מיד אחריו ללכת ולהתנדב במרכז שיבננדה כדי לתרגל את ההוראה ואפילו לתרגל הוראה על חברות שלך או מי שזה לא יהיה כדי לקבל ביטחון ולהמשיך. הקורס הוא מעיין ריטריט לגוף ולנפש ולמרות שכבר עברתי את הקורס בשמחה הייתי חוזר עליו. כח ובריאות. איתן.

למעלה