שאלה על קורס

powerslave19

New member
שאלה על קורס

נרשמתי לקורס של בר מאסטר, שמתחיל במאי בת"א. אבל אני עדיין יכולה להחליט לא לעשות אותו.. השאלה היא: כמה קשה להכנס למעגל העבודה בלי קורס?? והאם אחרי הקורס הסיכויים למצוא עבודה הם טובים.. או טובים מאוד.. יש לי ידע בסיסי, אני יודעת להכין הרבה קוקטיילים... אבל לא את הממש מסובכים- אני באמת צריכה קורס שילמד אותי על דברים שאף אחד לעולם לא יבקש ממני להכין???

אחלה כינוי...

שמעי, ת'כלס את לא צריכה את הקורסף כי הרי בכל מקום מגישים כל קוקטייל אחרת ואם את הטיאוריה את יודעת הקורס נותן לך רק תעודה. אם את ניראית טוב ויכולה לדבר, תמצאי עבודה גם בלי קורס, ודי בקלות. אם את לא...התעודה אצלך בארנק לא הכי תעזור לך בעולם

powerslave19

New member
האמת ש...

כל הספקות האלה בקשר לקורס היו בגלל שכבר הייתי אמורה לעבור בתור ברמנית בפאטיש@מקסים בת"א למי שמכיר... פשוט חבר שלי סידר לי את העבודה.. אבל אז נפרדנו (בצורה קצת מכוערת..) וכבר לא היה לי נעים לעבוד שם, כי הוא מסתובב שם הרבה וגם כולם מכירים אותו.. עשיתי רק חפיפה ולא יצא לי לעשות אף משמרת באמת. מאז לא חיפשתי עוד עבודה.. ובבר מאסטר מבטיחים למצוא לך עבודה (השאלה אם הם מקיימים..) מישהו מכיר את הקורס ויכול לתת את דעתו?

maxfain

New member
קודם כל

שתדעי, כשמקום מסוים מבטיח לך למצוע עבודה הוא מתכוון ל: א. זאת יכולה להיות כל עבודה מאחורי הבר - ארומה, גם נחשב :) ב. הם נותנים לך מספר טלפון במקרה הטוב, במקרה הרע הם יגידו לך שאין להם כלום כרגע. את מתקשרת, קובעת ראיון, ומשם הכל תלוי בך. ג. יש יותר סיכוי למצוא עבודה לבד, דרך חברים, מודעות או ב"סיבוב" עבודה מאשר לסמוך על מחלקת השמה כלשהי. גם אני וגם הבחור שענה לך - עשינו את הקורס בברמאסטר, בשני סניפים שונים.

יאפ...

מבטיחים הרבה...ולא, לא מקיימים. תסתכלי על עמוד אחד אחורה בפורום, היו פה 2 דיונים על זה... גם אני הלכתי ועשיתי קורס בגלל ההבטחה שלהם למצוא עבודה. אבל שוב, אני לא גר בתל אביב. ומחלקת ההשמה נשבעים לי שיש להם מלא עבודות בתל אביב ודווקא באזור שלי אין.

powerslave19

New member
ok, הבנתי...

אבל מה עם הקורס עצמו? זה לא הוסיף לכם לידע? לא עזר לכם אח"כ בעבודה? יש בכלל טעם לעשות את הקורס??? הבעיה הכי גדולה שלי היא שהקורס שלקחתי אמור להיות מזורז- אז המפגשים הם 3 פעמים בשבוע.. זה לא קצת יותר מידי?? תהייה לי בעיה לעבוד משרה מלאה + להתנדב בתור חובשת במד"א + לקחת קורס באוניברסיטה הפתוחה (אינפי
) + לעשות את הקורס בבר מאסטר??? יש הרבה חומר ללמוד בקורס?

Symbolic

New member
בנוגע לקורס

הקורס היה אחלה ממש. נהינתי מכל רגע וקיבלתי הרבה ידע. על זה אין ספק בכלל. אין לך מה ללמוד בין שיעור לשיעור, אולי 10 דקות לפני השיעור. הדבר היחידי שיש טיפה ללמוד אליו הוא לפני המבחן הסופי, ואם אתה מקשיב בשיעורים עצמם אתה כמעט ולא צריך ללמוד את הידע התיאורטי, אולי חצי שעה לפני המבחן. למבחן המעשי אתה צריך לשנן את הקוקטיילים אבל זה לא כזה בעיה, סביבות 30-40 אם אני לא טועה, לא בשמיים. אל תתחרט שאתה לוקח קורס. הקורס הוא טוב ומקצועי ובאמת מלמד איך לעבוד מאחורי הבר. זה לא אומר שתהיה ברמן טוב - ברמן זה הרבה מעבר לעבודה בר נטו. זה גם לדעת למכור, ולחייך, ולדבר והרבה מעבר. התעודה עצמה כמעט ולא משנה כלום בקבלה לעבודה. תמיד יעדיפו ברמן בלי קורס ועם ניסיון מאשר ברמן בלי ניסיון ועם תעודה. ניסיון שווה הרבה יותר בשוק מאשר תעודה - ושלא לדבר שגם הרבה ויטמין פי קשור בתחום הזה. ועוד לא התחלתי לדבר בכלל על הטרנד החדש שמעדיפים ברמניות כוסיות בלונדיניות. אתה תראה שידחו אותך מעבודות רק כי אתה גבר. אני לא מתלונן על זה - כל אחד רשאי להעסיק מי שבא לו, הרי בסופו של דבר הוא משלם והוא רוצה שיהיה אופי מסויים למקום שלו, לפי בחירתו. פשוט ככה המציאות. יש כמה אופציות. או לעלות על פוקס מטורף במציאת עבודה, או באמת לשווק את עצמך למעסיקים בדרך כזו שהם יתעלמו חהחוסר ניסיון שלך ויעסיקו אותך, או לעשות מה שהרבה עושים - ללכת להיות "ברמן" בארומה (בריסטה), לקבל ניסיון כביכול בעבודה עם לחץ ולקוחות. או לאופציה אחרת - אולמות אירועים ובר-מסעדות, שהרבה מקומות דווקא לא דורשים ניסיון. שיהיה רק בהצלחה מתן

powerslave19

New member
דרך אגב- אני בחורה!

תודה על ההתיחסות הארוכה.... נראה לי אני אלך על הקורס, לא יזיק...

Symbolic

New member
יזיק בטוח לא

הקורס הוא אחלה. באמת. הרבה ידע וגם כיף לאללה. אם את בחורה, ונראת טוב, במקומות מסויימים (לרוב מועדונים ודאנס ברים) יהיה לך יותר קל להשיג עבודה. בהצלחה

maxfain

New member
בוקר טוב :)

אני לא מסכים עם מתן שאמר שצריך להשקיע רק 10 דקות בין לבין, בקורס הם מלמדים אותך את כל החומר שאת צריכה לדעת למבחן, ובאמת אם תקשיבי ותרשמי הכל בשיעורים את תעברי את המבחן בלי בעיות. "הבעיה" מתחילה כשאת רוצה ללמוד מעבר, כי בסך הכל על כל נושא שמועבר שם - אפשר ללמוד עוד המוווון.. מאחורי כל מותג עומד סיפור. אותי זה עניין מאוד, אז פשוט מצאתי את עצמי כל היום יושב וחופר על זה.. מאחורי המון קוקטיילים עומדים גם סיפורים מענינים.. אז זה הכל תלוי במידת הרצון של לדעת עוד. תמיד יש עוד מה ללמוד. בקשר לשאלה שלך אם הקורס תורם במשהו, כמוך, גם אני הגעתי לקורס עם ידע מוקדם וכן למדתי הרבה דברים חדשים. בעבודה אני לא מיישם כל כך את מה שלימדו אותי בקורס כי אנחנו עובדים עם מידות שונות, ומכינים קוקטיילים בצורה שונה לרוב..

Symbolic

New member
לא הבנת אותי...

בשביל לעבור את המבחן ה"מסמיך" של הקורס זה מה שצריך. מה שאני הייתי צריך לפחות. לא דיברתי על מעבר. אני לומד על הרבה דברים מעבר. הרבה פעמים אני רואה את עצמי משוטט באינטרנט באמצע הלילה כדי להכיר עוד דברים. אם שמעתי על מותג שאני לא מכיר זה יפריע לי, ואני אעשה הכל כדי ללמוד עליו - מה שממש לא בעיה, היום באינטרנט יש הכל.

maxfain

New member
זה לא שלא הבנתי,

פשוט אצלי זה היה בלתי נמנע, מבין את הכוונה שלי? לא יכלתי לתת רק 10 דקות כי על כל דבר פשוט חפרתי.. אני מסכים איתך בהחלט שלא צריך יותר מלהקשיב ולחזור על החומר.. אבל כשהחומר כל כך מעניין אתה מוצא את עצמך כל היום יושב ולומד.. אני עד עכשיו יושב מלא ולומד, לא רק על דברים חדשים, גם על מותגים מוכרים.. יש הרבה מאוד היסטוריה מאחורי הדברים האלו, הרבה מעבר לרמה השטחית המוכרת לכולנו דוגמת "מרטיני וצינזנו היו אחים בלה בלה בלה".

powerslave19

New member
אוף, בלבלתם אותי!

מצד אחד אתם כותבים שבאמת למדתם הרבה בקורס והיה מאוד מעניין.. מצד שני אתם כותבים שהלמידה בקורס היא- א. שטחית מאוד ב. לא מועילה כי גם ככה בכל מקום מכינים דברים אחרת ג. הדברים שכן למדתם בקורס לא עזרו לכם מאחורי הבר ד. גם ככה אפשר ללמוד הכל וברמה הרבה יותר טובה באינטרנט (ובחינם...) שווה לי לקחת את הקורס או לא ???? נראה לי שאני אשיג עבודה גם בלעדיו.. השאלה איפה ובאיזו רמה- והאם אני יכולה להיות ברמנית טובה גם בלי קורס? להגיד את האמת עבדתי קצת בתור מלצרית בבר.. אז אני מכירה את רוב המותגים ואת צורות ההגשה וכו'... הבעיה היא באמת בהרכבים של הקוקטילים- ואתם אומרים שהם משתנים בכל מקום. אבל זה לא נראה לי הגיוני, כי בסך הכל אין תפריט מסודר לכל הקוקטיילים בעולם... ובוא נגיד משהו מבקש ממני קוקטייל לא מהתפריט- לא צריך להכיר??? טוב, האמת שהרכבים של קוקטיילים באמת אפשר ללמוד לבד.. שאלה למי שעובד בת"א: כמה אנשים באמת מזמינים את הדברים המסובכים והפלצניים?? במיוחד במועדונים.. (הדבר הכי מתוחכם שראיתי שמזמינים בפאטיש זה רדבול וודקה ובירה בבקבוק
) נראה לכם ששווה לקחת קורס רק בשביל להתאמן בפועל על ההכנה של דברים?? אם לא, למה לקחת את הקורס??? אם אני פורשת עכשיו- קנס של 200 שקל.. אבל הקורס יעלה לי כמעט 2000! אוף!! עכשיו אני כבר לא יודעת!! באמת שרציתי קורס בשביל ללמוד דברים לעומק.. אני באמת אוהבת את כל הנושא... אבל עכשיו אתם אומרים שהקורס הוא בכלל שטחי ומפגר..

maxfain

New member
בואי אני אנסה לסדר את הבלגן

שטחיות - תלוי למי, לי אישית זה היה שטחי כי על כל דבר אפשר לדבר שעות.. אבל אי אפשר לצפות מקורס של חודש-חודשיים לפרט בהרחבה על כל דבר נכון? לכן, כל דבר שאני למדתי בקורס חקרתי יותר לעומק לבד. קוקטיילים - בעקרון רוב הקוקטיילים הם בינלאומיים ואמורים לצאת באותה צורה בכל מקום, אבל בארצנו, כל בעל מקום מחליט מה טוב לו ומה לא, ולכן הקוקטיילים יוצאים שונה בהרבה מקומות. כמובן שיש מקומות שנצמדים למתכון המקורי. עבודה - השוק פשוט מוצף בברמנים, וכשאני אומר מוצף אני באמת מתכוון לכל מובן המילה. כל מקום והאופי שלו - יש מקומות שמעסיקים בני 18 ויש מקומות שלא מעסיקים ברמנים מתחת ל24.. במועדון את לא צריכה לדעת יותר מדי, ובמיוחד לא היסטוריה.. בר - ידרוש ממך להפגין ידע מסוים, לפחות על כל מה שיש להם בדיספליי. מסעדה או בר מסעדה - ידרשו ממך יותר ידע ביינות. בית קפה - עזבי עזבי.. :) אני אומר לך כבר מעכשיו, יש ברמנים שלא עשו קורס מעולם והם תותחים, לעומתם נתקלתי כבר ב2 שלא עשו והם ממש גרועים, יותר נכון גרועות. אם יש לך מקום שמוכן לקבל אותך בלי קורס, שבו תוכלי ללמוד ולהתנסות אז אחלה. אם לא, אז תעשי את הקורס שאמור להוות מעיין תחליף לנסיון. אבל הוא לא.

סתם עוד דעה

אני לא מצטערת על הקורס שעברתי והייתי ברמנית הרבה לפני שעשיתי קורס זה יותר כיף ללמוד בקבוצה נושא שמעניין אותך ,לטעום ולחוות וכן זה מעניק ידע . שניתן לרחוש גם באנטרנט אם יש לך כוח לקרוא ולחפש.... {אבל לא תכירי את הטעם מקריאה בנט לא תראי תגובות של אנשים שטועמים את המשקה} ....כשאת יודעת מראש מה את מחפשת ומה חשוב ומה לא וכל מקום דורש משהו אחר: קפה ,אלכוהול ,קוקטיילים, יין נכון במועדון תכיני וודקה רד בול ו...שוט שתיים של משהו מוכר "ואם יבקשו משהו פלצני " יסבירו לך איך עונים בקורס חח {איך אתה אוהב את זה ..?} או שיהיה במועדון משהו שיודע להכין את זה בטוח אבל עצם העובדה שיש לך את הידע זה כבר משהו אני לא חושבת שקורס יכול להפוך אותך לברמנית טובה יותר או פחות אני חושבת שהוא תורם

בר31

New member
מציאת עבודה

יש לי חברים שעשו קורס ברמנים בשואו בר ולכולם סדרו עבודה יש להם מחלקת השמה חזקה ביותר אני שמעתי שיש להם חברת כוח אדם לברמנים

חחח

יש שאלה טובה ששאלת אחרי שראית את ההסברים... "אז למה בעצם עשיתם קורס?!" למה? כי כשאני נכנסתי לפורום הזה לפני מספר חודשים, עם אותה שאלה כמו שלך, באותו מצב כמוך בדיוק...אני קיבלתי פה תגובות קצת אחרות. למה הכוונה? הכוונה שאנשים פה לא כל כך הגיבו בנושא של מציאת עבודה, וערן (אחד פה שהוא משווק של ברמאסטר) די שכנע אותי שהם מוצאים עבודה. אני אישית לא ידעתי כלום, ו2 החבר'ה הנחמדים לא אמרו מילה על הקורס או על מחלקת ההשמה. מבחינת ידע, הקורס זה נחמד אבל באמת אפשר ללמוד הכל. מבחינת לטעות משקאות...אני שילמתי עמט 3 אלף על הקורס שלי. תסמכי עלי שבכסף הזה הייתי טועם את כל המשקאות שטעמנו, ואז הייתי עושה עוד איזה כמה סיבובים טובים...ועוד ועוד ועוד
מבחינת תעודה...אף אחד בחיים לא ביקש לראות אותה. פשוט הייתי אומר שעשיתי קורס וזה היה מספיק. שמעי, אם יש לך את הכסף והזמן והכל לעשות את הקורס, אני ממליץ בחום. אם יש לך הרבה זמן והרבה כסף אני ממליץ לך לעשות עוד כמה קורסים שנראים לי כיפים. אבל אם את רוצה לעבוד כברמנית, ואת גרה בתל אביב, ואת ניראית טוב...אין לך שום סיבה שבעולם לעשות קורס.

למעלה