שאלה על קטניות,בבקשה:

שרון 337

New member
שאלה על קטניות,בבקשה:

האם ירקות קפואים, כמו : שעועית ירוקה ,ואפונה קפואה,
נחשבים ליעילים בתור קיטניות לחולי -סוכרת ?
או רק שעועית יבשה וגרגרי -חומוס ,נחשבים בקטגוריה זו ?

(הכוונה מבחינת רמה חלבונית של קיטניות ,וכתחליפי בשר ?
 

אבו זקן

New member
אין דין שעועית ירוקה כדין אפונה

שעועית ירוקה: 1.7 גרם חלבון ל 100 גרם מוצר.
אפונה: 5.4 גרם חלבון ל 100 גרם מוצר.
&nbsp
(מקור: http://www.foodsdictionary.co.il שבו תוכלי למצוא תשובות להרבה שאלות מהסוג הזה)
 

שרון 337

New member
האם השעועית היבשה,יותר עשירה בפחמימות-מאשר השעועית הירוקה ?

 

אבו זקן

New member
לאותה יחידת משקל? כן

כשמוציאים את המים ממוצר מה שנשאר מכיל את כל הפחמימות שהיו במקור אבל המשקל פוחת, כלומר כמות הפחמימות ליח' משקל עולה. המשפט הקודם נכון גם אם המקום "פחמימות" תציבי כל דבר אחר (קלוריות, שומנים וכו').
 
למעלה