שאלה על קלקסן

val2006

New member
שאלה על קלקסן

סוף סוף קיבלתי אישור מהרופא "להתחיל לעבוד" לקראת הריון (וזה אחרי חודשים רבים שעבדתי קשה כדי לאזן את רמות הסוכר שלי-סוכרת נעורים), כרגע אני מטופלת בקומדין (עקב אוטם בשריר הלב שעברתי לפני 5 שנים לאחר שקריש דם חסם את העורק הראשי של הלב) הרופא אמר לי להתחיל בזריקות קלקסן, שאלתי אותו אם עכשיו או ברגע שנראה הריון, הוא אמר לי שאם אני רוצה לחסוך חודש של זריקות אז שאחכה לתשובה חיובית ואז להחליף את הקומדין בקלקסן, הוא אמר שכך או כך זה בסדר, איך שאני רוצה. השאלה היא איך היה אצלכן, האם התחלתן את ההזרקה לפני ההריון או כשראו הריון, אין בעיה להמשיך קומדין גם אם נקלטתי להריון? אני מעדיפה להמשיך קומדין, כי אני לא יודעת אם אני אקלט ישר, אומרים שעם הגיל זה יותר קשה (בת 33), אין בעיה לקחת קומדין בתחילת הריון? כי אני יודעת, וכל מי שאמרתי לן שאני מטופלת בקומדין דאג להזכיר לי "אסור לך להכנס להריון" ואני לא רוצה שזה יתחיל עקום, גם ככה מחכה לי דרך ארוכה..... מה לעשות?

נעמה92

New member
שלום לך וברוכה הבאה

קודם כל בהצלחה ואני מקווה שאכן תיקלטי מהר, ממה שאני יודעת אז אין בעיה לקחת קמודים עד שבוע 4-5 אין פגיעה לעובר, את פשוט צריכה להיות עם היד על הדופק ומיום איחור ללכת ולעשות בדיקות דם. אני יוכלה להגיד לך על עצמי שאני הייתי בהריון והייתה לי הפלה, לאחר ההפלה הייתי כמעט שנה על קלקסן ולא נכנסתי להריון, בחודש שעברתי לקמודים נכנסתי שוב להריון... אז אף פעם אי- אפשר לדעת...

האמת? אני רק שמחתי שיש לי תירוץ

להעיף את הקומדין לעזאזל... אני מעדיפה להזריק לעצמי קלקסן כל יום במשך כל החיים מאשר הגועלנפש הזה! עכשיו ברצינות - כעקרון נהוג לומר שהקומדין אינו בעייתי עד השלב שבו ההריון מתגלה, כך שאין בעיה להמשיך איתו בינתיים. מצד שני, אם את לא רוצה לקחת סיכון את גם יכולה להתחיל עם הזריקות לאלתר. זה תכשיר שמיועד לשימוש לתקופות ממושכות, כך שלא תהיי הראשונה שמזריקה אותו לאורך חודשים. אני יכולה לספר לך שהזרקתי קלקסן במשך יותר משנה ברצף, כשחלק ניכר מהזמן הזה בכלל לא הייתי בהריון. חוץ מזה, תחשבי שהקלקסן לפחות יחסוך לך את בדיקות הINR כל חמש דקות... אגב, איזה עוד תרופות את מקבלת? מאחלת לך שתיקלטי במהירות הבזק להריון ארוך ושמח.
עתליה

val2006

New member
תודה על תשובתך, לגבי תרופות

שאני מקבלת כרגע הם: CARTIA RAMITENS SIMOVIL COMADIN INSULIN ו FOLIC ACID הרופא לא ידע בדיוק להגיד לי מה מותר ומה לא בהריון (במיוחד לגבי RAMITENS ו SIMOVIL) אז נתן לי טלפון בהדסה לברר, לגבי קלקסן אני אתחיל עם 80 מ"ג.

למעלה