שאלה על קמח

אורות1

New member
שאלה על קמח

הי!אני לא יודעת אם כאן המקום לשאול, אבל אשמח לתשובה מי שיודע. קמח מלא- האם זה בריא או פשוט זה לא מזיק כמו קמח לבן ? כלומר- האם טוב כשלעצמו לאכול דברים מקמח מלא? או שסתם עדיף על פני קמח לבן אך הוא לא בריא כשלעצמו?
 

TheFinalCut

New member
קמח בקצרה

קמח לבן אינו מזיק, הוא עשיר בפחמימות ומכיל מעט יחסית מרכיבים אחרים (חלבון, שומן, סיבים תזונתיים וכו'). על כן, לא כדאי להפריז בצריכתו, פשוט משום שמשמעות הדבר תהיה צריכת די הרבה קלוריות. אבל מעבר לכך קמח לבן אינו מזיק. קמח מלא, לעומת זאת, מכיל יחסית לאותו המשקל פחות פחמימות, ומשמעותית יותר סיבים תזונתיים, אנטי-אוקסידנטים, פיטוסטרולים וחלבון. הוא גם עשיר יותר במספר מינרלים (אבץ, ברזל, מגנזיום) וויטמינים (קבוצה B ו-E בעיקר). לכן, באופן עקרוני עדיף לצרוך כמה שיותר קמח מלא, וכמה שפחות קמח לבן, בייחוד למי שתזונתו עשירה בקלוריות גם כך. צריכת דגניים מלאים נמצאה בעבר כמסוגלת להפחית את הסיכון לסוכרת, מחלות לב וסרטנים מסוימים של מערכת העיכול.
 

gs1234

New member
שאלה על קמח מלא

מתוך הרכיבים שציינת, מה נהרס באפייה?
 

TheFinalCut

New member
סליחה ../images/Emo13.gif

זו תקופה מאוד עמוסה אצלי, וזו גם הסיבה שיש יחסית מעט פעילות מבחינתי כאן, אבל בקרוב זה יסתיים, ובתקווה תשובות יגיעו יותר מהר, וגם יהיה יותר אקשן...
 

TheFinalCut

New member
תשובה סוף סוף

אפייה תפגע מעט רק ברכיבים של קמח מלא (בעיקר האנטי-אוקסידנטים ששורדים שם, ובמעט הויטמינים), ופחות בקמח לבן. באופן כללי, ויטמינים הנפגעים ע"י חום הם: A, E, C, B1, B6, חומצה פולית (B9), חומצה פנטנואית ו-B12 הויטמינים המצויים בקמח מלא הם בעיקר מקבוצת B, ועל כן הם עלולים להפגע באפיה.
 

nataly210

New member
קמח לבן

הגדרתך לקמח לבן בריא שגויה. קמח לבן הוא חיטה אשר הוסרה לו הקליפה. בקליפה נמצאים כל הערכים התזונתיים. בנוסף להסרת הקליפה קמח לבן מולבן בתהליכים כימיים ושימוש בו לאורך זמן יכול לגרום לחסרים תזונתיים ומחלות רבות. עוד על מה כדאי לאכול ומה לא
 
למעלה