קמח בקצרה
קמח לבן אינו מזיק, הוא עשיר בפחמימות ומכיל מעט יחסית מרכיבים אחרים (חלבון, שומן, סיבים תזונתיים וכו'). על כן, לא כדאי להפריז בצריכתו, פשוט משום שמשמעות הדבר תהיה צריכת די הרבה קלוריות. אבל מעבר לכך קמח לבן אינו מזיק. קמח מלא, לעומת זאת, מכיל יחסית לאותו המשקל פחות פחמימות, ומשמעותית יותר סיבים תזונתיים, אנטי-אוקסידנטים, פיטוסטרולים וחלבון. הוא גם עשיר יותר במספר מינרלים (אבץ, ברזל, מגנזיום) וויטמינים (קבוצה B ו-E בעיקר). לכן, באופן עקרוני עדיף לצרוך כמה שיותר קמח מלא, וכמה שפחות קמח לבן, בייחוד למי שתזונתו עשירה בקלוריות גם כך. צריכת דגניים מלאים נמצאה בעבר כמסוגלת להפחית את הסיכון לסוכרת, מחלות לב וסרטנים מסוימים של מערכת העיכול.