שאלה על קסם זהב

techan22

New member
שאלה על קסם זהב

אי מעוניין לרכוש תעודת סל על הזהב. האם קסם זהב צמודה למחיר הזהב, בדומה לתעודת הסל האמריקאית, GLD? האם יש הבדלים ביניהן? הגרפים של הזהב ושל קסם זהב לא נראים ממש זהים (הסתכלתי בבורסהגרף). למשל, הזהב נמצא היום בשיא כל הזמנים, בעוד שקסם זהב הגיעה לשיא של 4100 בפברואר 2009, וכיום מחירה נמוך יותר (בסביבות 3760). תודה!

Eldadius

New member
יש דרכים טובות יותר להגן מפני אינפלציה

קודם כל, כדאי שתדע- זהב זו סחורה שאין לה "ערך פנימי", כלומר בפני עצמו אי אפשר לדעת מה הזהב שווה. אם נסתכל הסטורית, המחיר הראלי של זהב ב-200 השנים האחרונות נשאר כמעט אותו הדבר (אתה מוזמן לחפש גרפים בגוגל), כלומר מה שזה אומר פרקטית זה שהשקעה בזהב זה באמת לכל היותר הגנה מאינפלציהולא משהו שאפשר לצפות ממנו לרווחים ראליים לאורך שנים. יש לך אלטרנטיבות רבות אחרות להגנה בפני אינפלציה - השקעה במניות לטווח רחוק מגנה מפני אינפלציה בגלל שאתה משקיע בחברות שיש להן נכסים ראליים (כלומר אם יש עליית מחירים, גם מחירי המוצרים שהן מוכרות בדרך כלל יעלו). דוגמא מצויינת זה חברות נדלן, בגלל שנדלן בפני עצמו מהווה חלק מהותי מהאינפלציה. אם אתה רוצה משהו סולידי יותר, אתה יכול להשקיע באגח צמודות מדד- הן נותנות לך הגנה מוחלטת מפני האינפלציה בגלל שהן "רוכבות" עליה. בנוסף להגנה מהאינפלציה, האגח צמודות המדד גם ייתנו לך איזושהי הכנסה נוספת בדרך בזכות הקופונים. עוד אפשרות שנחשבת סולידית להגנה מפני אינפציה (אם כי לדעתי היא לא כל כך כמו שנוטים לחשוב) היא השקעה בדירה- בגלל שדיור מהווה חלק כל כך גדול מהאינפלציה, לדירה יש הגנה מובנית טובה מאינפלציה. בנוסף, גם פה תקבל הכנסה נוספת בדרך משכר הדירה, שבמקרה של דירה גם פטור ממיסים עד לרמה מסויימת. בקיצור- זהב זה לא השקעה כל כך טובה באופן כללי. למעשה הדבר היחיד ששומר על מחירו של הזהב לאורך השנים זה שאנשים חושבים שהוא מגן עליהם. אם יום יבוא ואנשים יבינו שבפני עצמו הזהב הוא מתכת שהיא אמנם יפה אבל ערכה מוטל בספק, המחיר יוכל לקרוס בין רגע. על מנת לסבר את האוזן- אם מחר יפסיקו לכרות זהב בעולם, כמות הזהב שסתם שוכב במחסנים תספיק כדי לספק את כל צרכי הזהב של תעשיות שמשתמשות בו (בעיקר תכשיטים ואלקטרוניקה) לעוד מאות שנים. כמו שאמר באפט- "אני לא מבין למה אנשים משקיעים במשהו שחופרים בור ומוציאים אותו ממנו בצד אחד, ואז חופרים בור, שמים אותו בפנים ומקיפים בשומרים מהצד השני.

globes2010

New member
אהבתי את המשפט של באפט... אבל

1. יש קורלציה בין ה VIX למחיר הזהב 2. מחיר הדולר מחושב ע"פ הזהב שיש בעולם. מצד שני, יש אמת בדברייך: http://www.google.com/finance?q=gld מצביע שהזהב עלה רק ב 25% מתחילת השנה, שזה דיי מתקזז עם ירידת הדולר, יתכן וזה רק באזז "גורואים"

Eldadius

New member
מה כוונתך?

לא הבנתי, מזתאמרת "מחיר הדולר מחושב ע"פ הזהב שיש בעולם"? זה ממש לא ברור - הדולר לא מגובה בזהב בשום צורה שהיא כבר עשרות שנים. בכל מקרה, הנקודה שלי פשוטה- זהב ככל הנראה לאורך שנים אכן מגן מפני אינפלציה, אבל מצד שני הוא לא נותן שום תשואה מעבר להגנה. למה לקנות משהו שרק מגן עליך אם אפשר לקנו משהו שגם נותן לך מעבר? ובכלל, מה יקרה ציפיות האינפלציה לא יתממשו? הרי מחיר הזהב כבר מגלם בתוכו ציפיות אינפלציה לא מבוטלות...

techan22

New member
מכמה סיבות:

1. קראתי הערכות של כמה אנשים שאני מעריך, שבטווח הקרוב לפחות, הזהב צפוי לעלות (ירון שקדי, רוברט פרכטר). 2. מבחינה טכנית הזהב פרץ את רמת התנגדות 1000.

Eldadius

New member
קגודם כל ראה התשובה הקודמת שלי

שנית, אני לא הייתי סומך יותר מידי על דעות של גורואים בעיתון. מה שקורה זה שחצי מהפעמים הם צודקים ורצים לספר לחברה, ובחצי השני הם טועים ולא מספרים לאף אחד. כמו שהדולר חתך את ה-4 שקלים למעלה ולמטה כמו חמאה, אל תצפה שמחיר של 1000 יעשה פה משהו דרמטי במיוחד.

למעלה