שאלה על קרם ועל גלילים

kontsy

New member
שאלה על קרם ועל גלילים

שלום לכולם! אני לפני פרויקט ראשון בבצק סוכר ויש לי שתי שאלות: 1. במה אפשר ומומלץ להישתמש כקרם בין העוגה לבצק? 2. יש שיטה לגרום לגליל לצאת באותו עובי לכל אורכו? המון תודה!
 

lzabari

New member
קרמים:

גנאש, קרם חמאה, ממרח שוקולד, ממרח חלבה, ריבה כל אחד וטעמו. כדי שהגליל ייצא באותו עובי פשוט מתאמנים....
 

kontsy

New member
שאלה על CMC

מתי מוסיפים אותו? וכמה זמן אחרי זה הבצק נשמר?
 

net the jet

New member
מוסיפים אחרי שצבועים את הבצקץ הבצק יכול להשמר

כל עוד תאריך התפוגה שלו תקף. בניילון סגור טוב טוב בקופסא סגורה
 

kontsy

New member
המממ... זה בעייתי

אמרו לי בחנות שצריך כפית שטוחה לקילו, אבל אצבע הרבה פחות מזה ואז הכמות לא תהיה כל כך מדוייקת. יש פתרונות?
 

net the jet

New member
אני מוסיפה ממש טיפה וזה מספיק טוב

אני אף פעם לא מכינה גושים ענקיים של בצק עם CMC כי אני כמעט ולא משתמשת, אז רק לוקחת קצת בצק שאני צריכה עם CMC , מוסיפה לו ממש קמצוץ.
 
גליל אחיד מתקבל מגילגול בעזרת

מחליק בצק סוכר. אוחזים את המחליק כשרוחבו לאורך הגליל, ומגלגלים בעזרתו את הגליל תוך העברתו לאורך הגליל הלוך ושוב.
 

kontsy

New member
תודה רבה על העצות! ועכשיו לתוצאות ../images/Emo6.gif

זה קפאקייקס דבש מאוד התקשתי בחלק של רידוד המשטח. לא ממש הבנתי איך לעבוד טוב עם הקורנפלור ואו שזה נדבק או שזה התמלא בקונפלור ונהיה אבקתי ולא צבעוני... על הפסים השחורים בכלל ויתרתי כי לא הצלחתי לייצר שחור אלא משהו אפור עם פודרת קורנפלור עליו ואז זה גם נהיה סדוק... אז צבעתי עם טוש אכיל סה"כ כולם במשפוחה נורא התלהבו למרות כל הפגמים הרבים
איך אתם עובדים עם קורנפלור? על איזה משטח כדאי לרדד?
 

למבי

New member
יצא לך ממש חמוד!

ולגבי הסדקים - לא שאני מומחית, אבל כל הזמן אני קוראת את ה"שוות" שאומרות שכנראה לא לשת מספיק את הבצק. בשביל פיסול כדי שלא ידבק - מורחים את הידיים במעט מרגרינה - הקורנפלור מייבש את הבצק. אני אישית משתמשת בקורנפלור רק כדי לרדד את המשטח שאיתו אני מצפה את העוגה. חוצמזה - הדבורים מ-ת-ו-ק-ו-ת!!!
 

kontsy

New member
הקושי עם הקורנפלור היה בעיקר ברידוד ../images/Emo10.gif

ממש לא הצלחתי להגיע לרידוד שלא נדבק בלי טונה קורנפלור שאז כמובן נשאר על העוגה
 

lzabari

New member
את היית בסדנת פימו עם חתולי?

אצל אמא לאוצרות בפ"ת? קודם כל ללוש היטב את הבצק לפדר עם אבקת סוכר את השולחן ולהתחיל לרדד וכל פעם לסובב את הבצק. לא ללחוץ עם המערוך על הבצק אלא לרדד אותו בעדינות החוצה ופנימה וסיבוב של הבצק וחוזר חלילה עד שאת מקבלת עיגול גדול המתאים לעוגה.
 
למעלה