שאלה על ראיון עבודה

דבורה1

New member
שאלה על ראיון עבודה

הגשתי מועמדות למכרז בעמדת ניהול בתחום ההדרכה. אני מגיעה מתחום, אבל מעולם לא עסקתי בעמדה ניהולית גבוהה כמו זו שני שואפת אליה. אנשי הוועדה שאעמוד מולם הם בחלקם קשורים לתחום בחלקם אנשים שאין להם נגיעה להדרכה או לתחום הספיציפי של המקצוע. איך אני משכנעת שלמרות שאין לי את הניסיון המתאים "על הנייר" אני עדיין האדם המתאים ביותר לתפקיד. מה אני יכולה לעשות כדי להתכונן טוב יותר למעמד הראיון? ממה להזהר? מאוד רוצה את המשרה. טיפים ועצות יתקבלו בשמחה
תודה

הי דבורה1

הי, האם את משוכנעת שאת האדם הנכון לתפקיד? אחד הדברים החשובים בראיון העבודה זה שהאדם שמגיע לראיון יגיע עם אמונה שהוא מתאים וישדר את הבטחון הזה למראיין שלו. מה יש בך שגורם לך לחשוב שאת מתאימה? כדאי שתשבי ותכתבי מהם המיומנויות,הכשורים והנסיון איתו את מגיעה. חישבי איך כל אלה יסייעו לך לבצע את התפקיד החדש על הצד הטוב ביותר. מי שאת זה הדבר החשוב ביותר שאת מביאה איתך לתפקיד. המון אנשים מגיעים לתפקיד בכיר ללא נסיון בתפקיד בדרג ובהיקף זהה אך הם מגיעים עם מטען אישי ומקצועי רחב ומרשים אשר מאפשר להם למידה יעילה והשתלבות טובה ומוצלחת בתפקיד החדש. כמו כן, הבאת דוגמאות מחיי היומיום מאד עוזרות. למשל אם התפקיד דורש יכולת קבלת החלטות למשל אז תחשבי על דוגמא שבה קיבלת החלטה מאד משמעותית בתפקידך הקודם ותשתפי את המראיינים בדרך קבלת ההחלטה בצורה כזו שהם יוכלו להסיק מה שיקול הדעת שעמד מאחורי קבלת ההחלטה. כך הם יוכלו להכיר אותך מתוך המציאות שבה חיית,בעבודה הקודמת שלך. בראיון עליך להביא את עצמך במיטבך ולכן הכנה מוקדמת של דוגמאות מייצגות מאד יכולה לעזור. בהצלחה!! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

למעלה