שאלה על רוסטביף עגל קפוא

r5566

New member
שאלה על רוסטביף עגל קפוא

בעלי קנה בסופר מוצר שנקרא "רוסטביף עגל". של מעדני הטלה. הוא קפוא ומעובד. לא השתמשתי בזה עד היום ואני לא יודעת באיזה נתח מדובר. אני תמיד קונה בשר טרי.
השאלה אם להתייחס אל זה כמו כתף ולבשל אותו בישול ארוך או צלייה בתנור כמו רוסטביף אמיתי למרות שמדובר פה במוצר קפוא ומעובד. מה דעתכם?
 

shron17

New member
להוציא מהפריזר אל המקרר ולהפשירו ,רצוי לילה במקרר,,

למחרת,לאחר תיבול בפלפל שחור גרוס, ושמן זית ,(זה הבסיס)אפשר לצלות אותו,
(אפשר גם למרוח מעט חרדל וסילאן או דבש ,ולנעוץ בבשר כמה שיני שום ,
ומעל להניח ענפי רוזמרין, או תימין. (או לשלב כל תיבול אחר שאוהבים.)
זמן הצלייה:
15 דקות לצלות בחום גבוה 250 מעלות, ולאחר מכן,
להנמיך ל-165 -170 מעלות,לעוד 30 דקות,לכבות את התנור,
להוציא את הנתח ולהניח לו להתקרר לאט לאט,במשך 15 דקות,
ורק לאחר מכן פרוס לפרוסות.
&nbsp
זמן הצלייה נקבע לפי גודל הנתח:
אם הנתח שוקל קילו וחצי - 30 דקות זה הזמן המתאים לצלייתו,
(אבל אם הנתח יותר קטן ,יספיקו לזמן הצלייה 25 דקות).
לנתח במשקל 2 קילו יידרשו כ- 40 - דקות זמן צלייה.
&nbsp
 

r5566

New member
תודה רבה!


 
למעלה