שאלה על ריבית בתעודות סל

שאלה על ריבית בתעודות סל

כתוב לי בחשבון כי יש חלוקת ריבית ב21 לחודש בקסם שורט תא25 האם זה אומר שאם אמכור עכשיו אפסיד את הריבית??????? מאיפה נובעת הריבית והאם היא מושקעת חזרה במדד או הישר לחשבון? דבר שני ממה מרוויחים בקסמים. אם קניתי ב5000 שח , וכעת יש 5700 שח מלבד מס ועמלות אם אמכור עכשיו אשלם משהו לחברה המנהלת של התעודות סל (נשואה)???? תודה

פייפן

New member
שאלה דומה על קסם נפט??

באתר הבורסה מופיע תשלום ריבית ברוטו של 48% על קסם נפט איך מחושב התשלום?? אם אני מכפיל את זה בכמות היחידות שלי, אני מקבל סכום מסוים אבל בחשבון הבנק שלי כבר מופיע סכום הרבה יותר קטן (בערך רבע מזה) אפילו בניכוי המס זה עדין נראה לי קטן מדי. איפוא טעיתי??

תשובה

בתעודה הנ"ל תשלום הריבית התבצע ב- 20/01/2007 , כאשר לכל 1 ש"ח ע.נ. של התעודה סכום הריבית הינו 48 אגורות , המשקף שיעור ריבית שנתית של כ- 4.52% (לפי שווי סכום ההמרה לתעודה ביום האחרון של תקופת הריבית) . בברכה , עדי גזית .

moranach

New member
תשובות

הריבית נצברת במחיר התעודה כך שגם אם אתה מוכר הרווחת את הריבית. הריבית נובעת מכך שכשמוכרים מניות בחסר מקבלים כסף וכסף זה צובר ריבית. החברות המנפיקות מרוויחות מדברים שונים- תלוי בתעודה - לפעמים זה מדיבידנדים, לפעמים מריביות, לפעמים מדמי ניהול. כל תעודה לגופה. כל תעודה - המאפיינים שלה

תשובה

כאשר משקיע רוכש ממנהל התעודה תעודת סל בחסר , מנהל התעודה שואל מניות ומוכר אותן בשוק . בכך נוצרים לו מזומנים משני מקורות : ממכירת תעודת הסל וממכירת המניות . מנהל התעודה מפקיד את תמורת המכירה בפיקדון נושא ריבית . הריבית מגולמת במחיר התעודה ומחולקת למשקיע אחת לרבעון . לכן גם אם תמכרי את התעודה לפני סוף הרבעון תקבלי את החלק היחסי שנצבר בפרק הזמן שבו החזקת את התעודה . בברכה , עדי גזית .

תשובה

1. תעודת הסל שציינת מחלקת ריבית ב - 20.01.07 . 2. כאשר משקיע רוכש ממנהל התעודה תעודת סל בחסר , מנהל התעודה שואל מניות ומוכר אותן בשוק . בכך נוצרים לו מזומנים משני מקורות : ממכירת תעודת הסל וממכירת המניות . מנהל התעודה מפקיד את תמורת המכירה בפיקדון נושא ריבית . הריבית מגולמת במחיר התעודה ומחולקת למשקיע אחת לרבעון . לכן גם אם תמכור את התעודה לפני סוף הרבעון תקבלי את החלק היחסי שנצבר בפרק הזמן שבו החזקת את התעודה . 3. בעת מכירה של ני"ע ישנה עמלה שנגבת ע"י הבנק/ברוקר אצלו מתנהל חשבונך וכן מס על רווחי הון המנוכה גם הוא ע"י הבנק הרלוונטי . מעבר לכך, אין עלויות נוספות בעת המכירה . בברכה , עדי גזית .

למעלה