שאלה על רמות סוכר בבוקר

שאלה על רמות סוכר בבוקר

שואלת בשביל בעלי - הוא טרום סכרתי כבר כמה שנים (סוכר בצום 110-120), רזה וספורטיבי
החלטנו אחרי קריאה בפורום לקנות בעצמו גלוקומטר ולראות איך הסוכר מתנהג במהלך היום

בד"כ הוא קם כאמור עם 110-120. במשך יתר היום הערכים שלו יחסית סבירים
היום הוא קם במקרה מאוד מוקדם, אחרי 6 שעות צום ולא 8-9 כמו בד"כ, והסוכר היה 95! הכי נמוך שהיה לו כבר 10 שנים לדעתי.. מה הסיבה לכך? האם יש דרך "לשמור" על הסוכר הזה גם בצום רגיל? אולי להקפיד לאכול משהו בלילה יעזור?

תודה לכם!
 
היינו כמובן

לצערי הוא היה מאוד לא מועיל

אמר שמצב של טרום סוכרת יכול להמשך שנים וכדי שלא יהפוך לסכרת צריך לשמור על פעילות גופנית ולהוריד במשקל (שתי המלצות שמאוד לא רלוונטיות לבעלי, כי הוא במשקל תקין לחלוטין - BMI 22 ועושה ספורט)

את הנושא של המדידה והגלוקומטר אני מצאתי בפורומים ולא הרופא המליץ. באופן כללי הרגשתי אצלו מן זלזול במצב, כאילו זה מצב קל ואין מה לעשות כל עוד זה לא סכרת אמתית (אבל איך למנוע שזו תהיה סכרת אמיתית לא אמר)
 

IrisPeleg

New member
יתכן

1. יש הבדל בין המכשיר הביתי והבדיקה במעבדה. גם במכשירים המדויקים ביותר יש סטיה קטנה. לא יודעת איזה מכשיר יש לכם.
2. יתכן שרמת הגלוקוז בדם דווקא עלתה אחרי 8-9 שעות יחסית ל-6 שעות. תופעה ידוע של צום ארוך. ארוחת לילה לפני השינה עוזרת לפעמים (פחמימה מלאה + שומן: לחם שיפון מלא + טחינה). כמובן שלפני בדיקות מעבדה לא אוכלים ארוחת לילה.

יופי שהוא בודק מה הרמה במשך היום ולא רק בצום.
בכל מקרה חשוב לעשות בבדיקות הבאות בדיקת HbA1C - ממוצע של שלושה חודשים ללא קשר לשעה.
תמונה יותר נכונה.

בהצלחה
 
ההבדלים הם בין הבדיקות בבית

בבית באותו גלוקומטר המכשיר הראה כל הזמן 110-120 (כמו גם במעבדה) ופתאום היום 95, כך שזה לא עניין של הבדל בין גלורמטרים (קנינו את הזה של freestyle)

הוא עשה גם HbA1C שיצא תקין לחלוטין. האם זה אומר שלא נורא שהערך בתום גבוה כל עוד ה- HbA1C תקין?

תודה!
 

IrisPeleg

New member
השערות בלבד

יתכן שפחות שעות בצום נותן תוצאה יותר טובה.
יתכן שהיה הבדל בסוג הארוחה אתמול בערב.

מה היה ה-A1C ? מה נחשב אצלך תקין?
יש רופאים שגם 7 נחשב אצלם תקין וזה ממש לא.
 
אני אגיד לך מה אני לא מבינה

נניח שהסוכר בצום אחרי 6 שעות הוא 95
ואז יש שתי אופציות:

אם הוא יאכל ארוחת בוקר אז כמובן שהסוכר יעלה (בגלל האוכל) ויהיה נניח סביב 110-120 2-3 שעות אחרי הארוחה
אבל גם אם הוא לא יאכל הסוכר יעלה לאותם 120-130..

אז מה ההבדל בעצם? למה עדיף לאכול?

ה- A1C יצא נמוך מ-5 (לדעתי 4.8 אבל אני לא זוכרת בדיוק)

המון תודה!
 

IrisPeleg

New member
עליה

מקווה שאני לא מבלבלת יותר מידי.

יש שתי סיבות עיקריות לעליה ברמת הגלוקוז בדם (גם אצל אדפם שאין לו סוכרת/טרום סוכרת):
1. אכילה של פחמימות המתפרקות לגלוקוז
2. הכבד מפרק גליקוגן לגלוקוז

זהו תהליך טבעי.

כאשר הכל כשורה, תהליך 2 לא מעלה את הרמה יותר מהנורמה (גם במקרה שלכם).
לאחר תהליך 1, הלבלב מפריש אינסולין ורמת הגלוקוז יורדת.

לכן, אם בעלך יאכל ארוחת בוקר, הרמה תעלה מעט אבל הלבלב יתקן את הרמה. הכל בסדר גמור (ה-A1C מעיד שזה כך)

משמעותי ורצוי לאכול אצל כאלו, שהכבד מעלה את רמת הגלוקוז יותר מידי.
יכול להיות גם 160 (או יותר או פחות).
כשמשהו במערכת הסוכר משובש, הרבה משתבש - גם פעילות הכבד.

ה-A1C נשמע מצוין. אם זה כך, הכל בסדר ומספיק לעשות בדיקת סוכר במעבדה כל חצי שנה.
לא להלחץ לחינם.

שנה טובה
בהצלחה
 
תודה על ההסבר

עכשו הסתכלתי וטעיתי קודם, ה- A1C הוא 5.2
האם זה משנה משהו בהתייחסותך?

שוב המון תודה!
 

IrisPeleg

New member
המצב עדין טוב

המשיכו ב:
- בדיקות סבירות במעבדה (A1C)
- אכילה נכונה(פחמימות מלאות, הפחתה בסוכרים פשוטים, לא ארוחות גדולות מידי)
- פעילות גופנית קבועה

אם יש חולשה, כדאי להמשיך לבדוק. אם זה תמיד בסדר, תורידו את מפלס החרדה. מותר להרגיש חולשה.

בהצלחה
 
לסודית, גם אני לא מבין ( אבל משהו אחר )

עם A1C של פחות מ-5 וסוכר בבוקר של 110-120 ולפעמים יותר גבוה.
לאזן את התמונה חייב להיות לפעמים סוכר של 50-60, או משהו דומה.
האם יש תלונות על היפו? או תלונות על תחושות כמו היפו?
 
תיקון

ה- A1C הוא 5.2 (רק עכשו הצלחתי לבדוק)
האם זה משנה את השאלה?

האמת שיש לו מידי פעם תלונות על חולשה, אבל מאז שקנינו את הגלוקומטר כל פעם שהוא התלונן על חולשה בדקנו והסוכר היה רגיל

האמת שאני גם תוהה איך זה יכול להיות.. יש לך הסבר? או שאם זה 5.2 אז זה הגיוני?
 
צרות טובות ואפילו מצויינות......

מציעה להמשיך בחיים כרגיל ולהפנות את הדאגה - אם יש - למשהו אחר.

יותר מידי דאגה גם מביא להעלאת הסוכר

שנה טובה
 
A1C = 5.2 אלה ערכים טובים מאוד לאדם בריא.

חייב להיות מתי שהוא סוכר נמוך מידי, שמאזן את ה- 100-130.
 
למעלה