שאלה על שוקולד ,,,

oritta17

New member
שאלה על שוקולד ,,,

באופן כללי , אצלינו קונים רק אוכל בריא, ולא נכנסים הביתה שוקולדים,ושאר ממתקים.
אבל,,,
לכבוד פורים במשלוח המנות שקיבלנו ,ישנם כמה סוגי שוקולד מריר ,המכילים סורביטול, ומלטיטול .

מישהו יודע מהם החומרים הללו , והאם זה לא מזיק לסוכרתיים ?
 

tulkin

New member
התשובה הסטנדרטית שלי:

תסתכלי על כמות הפחמימות ב100 גרם מוצר. יותר מ20? לא טוב לסוכרתיים. פחות מ20 - אפשר לאכול בד"כ.
&nbsp
ספציפית, כל הממתיקים שתיארת מעלים סוכר בערך כמו סוכר רגיל, ולכן לא בריא לסוכרתיים.
אני אגב אוכל המון המון המון שוקולד (רק היום חיסלתי כמעט 2 חבילות), אבל מדובר בשוקולד 100 אחוז קקאו, עם 13 גרם פחמימות ל100 גרם - רובן בסיבים תזונתיים. אין אפילו גרם אחד סוכר בשוקולד הזה. רק המרכיבים התזונתיים המצויינים של השוקולד הטבעי.
 

oritta17

New member
מרשים השוקולד האיכותי שמכיל 13 ג' פחמימות ?

תודה על המידע !!!
מותר לשאול באיזה חברה הוא מיוצר ?
 

tulkin

New member
קונים בטיב טעם, עדן טבע מרקט ורשתות המזון הטבעי

המחיר - יקר
הטעם - נפלא, אבל זה עניין של טעם. הוא יותר מריר משוקולד מריר רגיל. מרירות טבעית. מתרגלים במהירות. חוץ מזה אחרי שאוכלים 4-5 פעמים את זה, פתאום שוקולדים מרירים אחרים עם 90% קקאו מרגישים ממש ממש ממש מתוקים. ושוקולדים רגילים מרגישים כמו עיסת סוכר שהוסיפו לה קצת טעם וצבע של שוקולד.
יש עוד סוגים של שוקולדים איכותיים שניתן להשיג בארץ (בעיקר בחנויות טבע) - יש את "הולי קקאו" היקרים בטירוף. השוקולד שלהם טעים מאד אבל אני לא מאמין להצהרת הפחמימות שעל האריזה. ויש שוקולד וויוואני אורגני 92% קקאו, שגם הוא דל פחמימות במיוחד.
 

tulkin

New member
בדקתי שוב על האריזה - מכיל 9גרם פחמימות בלבד ל100גרם

13 גרם זה השוקולד של וויוואני 92%.
&nbsp
ברגע שיורדים לאזור ה85% מתחיל הבלאגן. יש שוקולדים נחותים שמכילים 30+ פחמימות (למשל השוקולדים ה"איכותיים" של עלית) ששומר נפשו ירחק מהם למרות אחוזי הקקאו הגבוהים לכאורה, ויש כמה שוקלדים בלגים מצויינים עם 85% שמכילים באזור 17גר פחמימות ואיתם עוד אפשר להסתדר אם לא ממש מקפידים על כל גרם פחמימה.
&nbsp
 

אבו זקן

New member
שוקולד ספלנדיד של עלית

85% מכיל 22 גר' פחמימות ב 100 גרם.
&nbsp
אם מותר לי להעיר משהו: אין ספק שיש לך ידע רב, אבל ההחלטיות שבה אתה קובע קביעות מסויימות שמקובלות עליך למרות שאינן בתחום הקונצנסוס הרפואי קצת מפריעה לי (לדוגמא ע"ע ערך גליקמי).
&nbsp
&nbsp
 
הם שייכים למשפחת הסוכרים הכוהליים

ואוהבים לשים אותם במוצרים "ללא סוכר".
בכמויות גדולות גורמות לשלשול
&nbsp
נחשבים ליותר טובים מסוכר לחולי סכרת - מספר האצבע הוא שהם טובים פי 2 מסוכר "רגיל" (זאת אומרת ש2 גרם מהם עושים אותו נזק כמו גרם סוכר)- לאכול במשורה.
 
ללא סוכר

אם אוהבים אצלכם אוכל בריא, אתם לא רוצים להכניס הביתה מוצרים ללא סוכר.

כל הממתיקים הפחמימתיים כגון סורביטול ומלטיטול ממש לא בריאים ומכילים הרבה פחמימות.

לא לחינם אסור למכור מוצרים עם תוית "ללא סןכר" בהרבה מדינות באירופהץ
אשליה של בריא.

אני אוכלת כל יום שורה שוקולד 60% פולי קקאו (אם הייתי יכולה יותר הייתי אוכלת).
מאחר ואני משתמשת באינסולין אני לוקחתת על זה אינסולין, אך זה לא מקפיץ ולא פוגע באיזון.

אגב, שוקולד ללא סוכר מכיל הרבה יותר פחמימות.

בהצלחה
 
למעלה