שאלה על שימוש בפורום

dana12341234

New member
שאלה על שימוש בפורום

שאלה היפותטית: אם אני רגילה להשתתף בפורום (באתר אחר) במשך זמן רב, והרבה אנשים מכירים אותי כמשתתפת קבועה, ולאחרונה נכנסתי למצב שבו אני מתווכחת עם מנהלת הפורום, הויכוחים הגיעו למצב שבו היא טענה שאני פוגעת באתר (ההוא) באמצעות דברי בפורום, ולכן היא מוחקת באופן קבוע את דברי. כמו כן כנראה שבכוונתה לחסום ממני את הגישה לפורום (עם שמי הקבוע). האם היא יכולה? האם יכול מנהל/ת פורום לחסום גישה על פי רצונו/ה מגולש/ת? (מדובר באתר שנמצא כנראה בבעלות פרטית). האם יש תקדימים בארץ ובעולם בנושא זה? אודה על התיחסותכם לשאלות.

הנה התשובות

שאגב (כבר נענו כאן בעבר, אבל לא נורא) האם היא יכולה? כן האם יכול מנהל/ת פורום לחסום גישה על פי רצונו/ה מגולש/ת? (מדובר באתר שנמצא כנראה בבעלות פרטית). כעיקרון כן, בכפוף לתקנון האתר, אם קיים תקנון. (אם נניח מישהו יכתוב בתקנון שהוא מתחייב לא לחסום, זה כנראה יחייב אותו כלפי הגולשים אך יסבך אותו עם החוק ובמוקדם או במאוחר יצטרך לסגור את האתר ולפצות את הנפגעים על דברי לשון הרע ויתר העוולות). האם יש תקדימים בארץ ובעולם בנושא זה? עד כמה שידוע לי, אין תקדימים, אף אחד לא לקח את הסוגייה הזאת לבחינה משפטית, כי כנראה התוצאות ברורות לכל מי שמבין בתחום הזה.

dana12341234

New member
תודה דורון

האמת שהייתה לי תחושה שאכן המצב הוא כזה. בקיצור - להתיישר עם המנהלת ההיא, או לחפש אתר אחר. חג שמח

למעלה