שאלה על שינויים בכניסה לחנייה משותפת

smalery

New member
שאלה על שינויים בכניסה לחנייה משותפת

שלום עו"ד עדה,

אני גר במתחם של מספר בניינים שמוגדר כמתחם אחד.
לכלל המתחם יש שטח משותף אשר משמש כחנייה משותפת לכלל הדיריים.
בנוסף, יש דיירים עם חניות פרטיות ע"פ הטאבו.

למתחם החנייה יש שתי דרכי גישה משני רחובות שונים. כלומר ניתן להכנס ולצאת מכל שער.

פתיחת השערים מבוססת שלטים שחולקו לבעלי דירות ואפשרית גם ע"י ביצוע שיחת טלפון למספרים של שערים בהסתמך על מאגר מספרי טלפון מורשי פתיחה.

לאחד השערים קיימת פתיחה אוטומטית מתוך המתחם, כלומר חיישן שמזהה מכונית שרוצה לצאת ממתחם החנייה לרחוב, השער נפתח אוטומטית.

השאלות שלי:
1. האם לנציגות שנבחרה כדין ע"י אסיפת בעלי דירות מותר לבטל את החיישן האוטומטי ליציאה?

2. האם לנציגות שנבחרה כדין ע"י אסיפת בעלי דירות מותר לבטל את השימוש השלטים לפתיחת השערים?

אני רוצה להבין שמותר לנציגות חוקית להחליט על כזה שינוי, ללא קיום אסיפה כללית בנושא.

מדובר על מתחם של מספר בניינים עם למעלה מ150 דירות.

תודה

שינויים בכניסה לחנייה משותפת

השאלה מאוד מורכבת וחסרים נתונים רבים כך שאתקשה מאוד לתת תשובה. אני הייתי בוחנת קודם כל את התקנון המוסכם שנרשם למתחם הבתים . אני מניחה שיש שם הסדרה של נציגויות נפרדות לכל בניין ונציגות אחת לתחזוקת הרכוש המשותף הכללי. צריך לבחון את סמכויותיה.
צריך כמובן לבדוק אם ישנן הוראות לגבי הפעלת המחסומים בכניסות למתחם. אח"כ צריך לבחון אם התקבלו החלטות בנציגויות של כל הבתים ובנציגות המיוחדת לאותן פעולות ואח"כ לבחון את הגיונן.
בהצלחה

למעלה