שאלה על שינוי סטטוס

ttsur

New member
שאלה על שינוי סטטוס

שלום לכולם.
בימים אלו חברה מגישה בשבילי שינוי סטטוס לויזת E.
רציתי לדעת אם אני מגיש בקשה לשינוי סטטוס לויזה B רק כדי להיות בטוח שאם הבקשה של הE לא תעבור שעדיין אוכל להיות חוקי פה.
האם זה יפגע בבקשה של ויזת E או שזה 2 מסלולים נפרדים.

תודה לעונים

zuki3

New member
אי אפשר להיות עם 2 סטטוסים שונים

אם יש בקשה לשינוי סטטוס עבורך, אין לך מה להגיש בקשה אחרת.
אם הבקשה לא תאושר, תוכל לקפוץ לקנדה, ולחזור עם ויזת תייר (שכבר יש לך), אם אין לך ויזת תייר בתוקף, אי אפשר לבקש ויזה מתוך ארצות הברית.

ttsur

New member
תודה על התשובה, מספר הבהרות

אין לי ויזת תייר יש לי ויזת עבודה בתוקף.
אני יודע שניתן לעשות שינוי סטטוס מויזת עבודה לויזת תייר ללא בעיה.
השאלה אם אני עושה את זה זה פוגע בסיכויים שלי לקבל שינוי סטטוס לויזת עבודה אחרת.

zuki3

New member
לא ולא ולא

1. לא , ויזת תייר אפשר לבקש רק בישראל,
אפשר אם יש לך ויזת תייר בתוקף ואתה נמצא בארצות הברית עם סטטוס אחר בתוקף, אתה יכול לבקש שינוי סטטוס לויזת תייר, אבל לך אין ויזת תייר, ויזת תייר אפשר לבקש רק בישראל.
2. לא, אי אפשר לבקש 2 בקשות שינוי סטטוס במקביל.
3. בכל מקרה, אם הבקשה לשינוי ויזת E תבוטל , גם הויזה הנוכחית תבוטל כחלק מבקשת הויזה, לכן גם אם הייתה לך ויזת תייר בתוקף, והבקשה הנוכחית תסורב, לא היית יכול להגיש בקשה חדשה לשינוי סטטוס, כי הסטטוס הנוכחי שלך כבר לא היה בתוקף.

לפעמים שומעים חלק ממשפט, ומסיקים על ההמשך, אפשר לשנות סטטוס לויזת תייר רק אם אתה נמצא בסטטוס חוקי ורק אם יש לך כבר ויזת תייר, במקרה שלך אי אפשר מ3 סיבות שונות.

talts78

New member
עורכת דין הגירה טענה אחרת

1. כל עוד יש לך ויזה בתוקף אתה יכול לעשות שינוי סטטוס לתייר. מכיוון שמשרדי ההגירה עמוסים הם לא יגיעו לבקשה ב8 חודשים הקרובים וכל מה שאתה צריך זה אישור ששלחת את הבקשה כדי להישאר פה חוקי. 2. שינוי סטטוס לסוג אחר של ויזה אפשרי. אתה לא מקבל את הויזה עד שאתה עובר בשגרירות בישראל בכל מקרה אבל כל עוד אתה חוקי כאן והשינוי אושר אתה יכול לעבוד חוקי בארה״ב ובפעם הראשונה שתצא לישראל תצטרך לעבור בשגרירות לאישור הויזה וכל התהליך הרגיל. השאלה שלי היתה אם זה יפגע אחד בשני. את שאר התשובות כבר יש לי. תודה

zuki3

New member
אז למה אתה שואל פה ?

אם יש לך עורכת דין ואתה סומך עליה, למה אתה שואל כאן ?
למרות שיש כרגע 2 אפשרויות
או שהיא לא יודעת מה היא אומרת, או שהיא אמרה נכון ואתה לא הבנת,
להערכתי, היא אמרה נכון, ואתה לא הבנת, אם יש לך ויזת תייר בתוקף, אתה יכול לשנות סטטוס, אבל לך אין ויזה בתוקף,
בכל מקרה, אם יש לך עורכת דין למה אתה שואל כאן ? שאל אותה .

ilanvag

New member
זוקי, אתה רבע צודק, ומאוד טועה מטעה.

הבחור שואל לגבי סטטוס, ואתה מדבר איתו על ויזה. אלו שני דברים שונים לגמרי.

אתה רבע צודק בכך שאתה אומר שאפשר לקבל *ויזת* תייר רק בישראל, אבל זה לא ממש רלבנטי למה שהוא שואל, כי ויזה זו רק הסטמפה בדרכון, אשר משמשת לצורך *כניסה* לארה"ב.

עורכת הדין צודקת לגמרי במה שהיא אמרה לו לגבי שינוי *סטטוס*. הוא לא צריך שתהיה לו *ויזת* תייר בתוקף בדרכון (מה שאתה כתבת לו), בשביל שהוא יוכל לבקש שינוי *סטטוס* לתייר, ושינוי הסטטוס הזה אמור להתקבל בלי בעיה (ובכל מקרה, אין לו שום קשר ל-*ויזת* תייר שנמצאת או לא בדרכון).

ורק לצורך הבהרה, אם זה לא ברור:
* ויזה - סטמפה בדרכון אשר משמשת אך ורק בתור "מפתח כניסה" לארה"ב, בשביל להיכנס אליה ולקבל את הסטטוס אשר נובע מאותה ויזה. אי אפשר *להיכנס* לארה"ב בלי ויזה (כלשהי) בתוקף.
* סטטוס - זהו המעמד של האדם שכבר נמצא בארה"ב (בהנחה והוא בסטטוס חוקי; אפשר גם להיות "מחוץ לסטטוס"). אבל, ברגע שכבר נמצאים בארה"ב, אפשר בעיקרון לשנות סטטוס לכל סטטוס אחר, כל עוד עומדים בדרישות של הסטטוס החדש (תייר, סטודנט, עבודה, דיפלומט, וכדומה). לא יכול לחשוב כרגע על סטטוס ספציפי (לפחות מאלו הנפוצים), שאי אפשר לעבור אליו, בהינתן ועומדים בדרישות; ובשביל לעשות את זה, אין שום צורך שתהיה *ויזה* מתאימה ורלבנטית בדרכון.

מוזר מה שאתה אומר

לפי מה שאתה אומר אפשר להכנס לארצות הברית עם ויזת תייר ואז בהנתן הדרישות של סטטוס סטודנט מחקר (טופס DS-2019) להחליף לסטטוס J? זה די נוגד את כל מה שאמרו לי עד היום.

John the Savage

New member
אילן צודק ב-100%

כעקרון, אכן אפשר להיכנס עם ויזת תייר, לקבל טופס DS2019 או I20 ולהחליף סטטוס בהתאם. זה לא מומלץ, משתי סיבות עיקריות:
1. אם קובעים שהיתה לך כוונה מראש להיכנס לצורך לימודים ולא הצהרת על זה, זה יפסול את הבקשה.
2. תהליך שינוי סטטוס יכול לקחת הרבה זמן, כיום מגיע אפילו ל-6-8 חודשים. עד שהשינוי מאושר מותר לשהות בארה"ב, אבל אי אפשר ללמוד או לעבוד.

על הבעיה הראשונה אפשר להתגבר בכל מיני דרכים. אפשר לחכות 60 יום מהכניסה, ואפשר גם להצהיר בכניסה שאת prospective student. אבל הזמן הארוך שהתהליך לוקח הופך את זה ללא ריאלי ברוב המקרים.

John the Savage

New member
לא ניתן להריץ שני תהליכי שינוי סטטוס במקביל

או שאתה בתהליך שינוי סטטוס לתייר או שאתה בתהליך שינוי סטטוס ל-E.

במידה ומגישים עבורך את הטפסים לשינוי סטטוס ל-E, כל עוד אתה בהמתנה לשינוי, השהות שלך בארה"ב חוקית. כך שאין שום יתרון בלהגיש בקשה לשינוי לויזת תייר במצב הזה.

ttsur

New member
מה קורה במידה והE לא תאושר כמה זמן יש אחר כך לעזוב ?

John the Savage

New member
כעקרון, אם הבקשה נדחית, אתה צריך לעזוב מיידית

הרבה פעמים עורכי דין אומרים שיש 30 יום לעזוב לאחר שהבקשה נדחית. זה לא לגמרי מדוייק, כי השהיה במשך ה-30 יום האלו תחשב עדיין ללא חוקית, אבל כל עוד לא עברו 30 יום לא יכולים לפתוח נגדך בהליכי גירוש.

בפועל, זה אומר שכל עוד אתה יוצא כמה שיותר מהר ברגע שמודיעים לך שהבקשה נדחתה, ויזות קיימות (אם יש כאלו) יתבטלו לך. אבל בזמן בקשת ויזה עתידית תוכל להסביר את הסיטואציה, וכל עוד ישתכנעו שאתה עומד בקרטריונים (קשר לארץ אם זו לא ויזה עם כוונה כפולה וכו) לא תהיה מנוע מלהוציא ויזה חדשה. אבל בכל מקרה תצטרך לעשות את התהליך הזה מהארץ אם הבקשה הנוכחית תידחה.

talts78

New member
תודה לכל העונים, לפי עורך דין הגירה

ניתן להגיש בקשה לשינוי סטטוס לויזת תייר כי זאת בקשה שאדם פרטי יכול להגיש בעצמו. טכנית ניתן להגיש בנוסף בקשה לשינוי סטטוס לויזת עבודה אבל בגלל הבקשה לתייר זה עלול לפגוע בסיכויים.

למעלה