שאלה על שכפול מפתח

היי,

שכפלו לי מפתח מפלדלת וכאשר אני מכניס אותו אני לא מצליח לפתוח את הדלת. האיש אמר שאני מוזמן לחזור והוא יתקן אותו.

רציתי לשאול בקהילה אחרת מה הבעיה והעליתי תמונה של אחד מקור ואחד משוכפל. מישהו מהמגיבים אמרו שיכולים לפי תמונה לשכפל מפתח למטרות זדוניות ולברר לפי השם איפה אני גר.

זה נכון? כדאי שאחליף צילינדר? יש לי צילינדר שצובר אבק שהתקינו בדירה שהשכרתי לפני הרבה שנים.

GoldenEyes

Well-known member
היי,

שכפלו לי מפתח מפלדלת וכאשר אני מכניס אותו אני לא מצליח לפתוח את הדלת. האיש אמר שאני מוזמן לחזור והוא יתקן אותו.

רציתי לשאול בקהילה אחרת מה הבעיה והעליתי תמונה של אחד מקור ואחד משוכפל. מישהו מהמגיבים אמרו שיכולים לפי תמונה לשכפל מפתח למטרות זדוניות ולברר לפי השם איפה אני גר.

זה נכון? כדאי שאחליף צילינדר? יש לי צילינדר שצובר אבק שהתקינו בדירה שהשכרתי לפני הרבה שנים.
ידוע על שכפול מפתחות מטביעת בפלטלינה
מתמונה לא מוכר לי דבר כזה

רוני1955

Active member
היי,

זה נכון. הפינים שבתוך הצילינדר הם במידות מדויקות ולא אקראיות. לפי החורים של המפתח אפשר לדעת אילו פינים השתמשו, ולבנות מפתח לפי זה. אני מציע לך להחליף את הצילינדר.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
זה נכון. הפינים שבתוך הצילינדר הם במידות מדויקות ולא אקראיות. לפי החורים של המפתח אפשר לדעת אילו פינים השתמשו, ולבנות מפתח לפי זה. אני מציע לך להחליף את הצילינדר.
רוני... אתה כנראה צודק, אבל לא פעם בנאדם משאיר את הצרור שלו חשוף ככה ש... תמיד יכול להימצא מישהו שדווקא ירצה לצלם. אז מה? תציע לכל מי שמותיר את הצרור על הדלפק להחליף צילינדר כל יומיים? ואגב, בשביל זה יש גם את המגנטים במפתחות היותר חדישים, כדי לסבך קצת את היכולת לשכפל.
ואגב. יש בתי עסק שמזמינים בייצור מיוחד את סט המגנטים ב"מהופך", ככה שהמפתחות שלהם בכלל קשים לשכפול. ולא.. זה לא כזה סיפור להפוך את המגנטים למי שמכיר את הטריק, אבל בכ"ז... זה נקרא "מפתח סגור" שניתן לשיכפול רק בבית העסק שהזמין את הסט.

היי,

אני מציע שתעלה את צילום המפתח ואת הכתובת, ונוכל לבדוק אם באמת באיתור מידע אפשר למצוא אותה.
(סתם... צוחק...)
קודם כל, לדעתי יש סיכוי קלוש שבקלושים שאפשר למצוא כתובת בית/דירה לפי הכינוי בתפוז. תאורטית (מאוד) זה אפשרי, אבל צריך מאוד להתאמץ, ואולי גם לפרוץ למערכות מוגנות היטב (בזק וכד'). ובשביל מה? שאולי (אולי) יצליחו לפרוץ לדירה ולגנוב חפצים משומשים שיניבו כמה מאות שקלים? (זה בנוסף לטירחה בשכפול המפתח)
לדעתי מאוד מאוד מאוד לא סביר. אישית לא הייתי חושש.

למעלה