שאלה על שמן, איקס אתה בטח יודע

נתן.ל

New member
שאלה על שמן, איקס אתה בטח יודע

מה השמן המומלץ להרואיזם 150 ?

כל שמן יעשה את העבודה, נתן...

ולצורך העניין... קח שמן מכוניות איכותי והוא יעשה עבודה טובה בעלות נמוכה...

נתן.ל

New member
איך אני מזהה

שמן מכוניות איכותי

אהוד א1

New member
נתן כנס רגע...

השמן שאתה מוסיף בבית מצטרף לשמן שכבר יש בתוך המנוע וזהו השמן ששמו לך במוסך בטיפול האחרון.כדי להימנע משימוש בשני סוגי שמנים שונים(דבר שיכול לגרום למשקעים)המלצתי היא לשאול במוסך בו אתה מטפל באיזה שמן הם משתמשים ולהמשיך אם אותו השמן.

ixmix

New member
תלוי:

אם אתה מניע עם הקיק - שמן קיק, כמובן. אם אתה דוחף עם ה ז**, אז שמן זית יעשה את העבודה.
וברצינות - שמן מכוניות טוב, כפי שאמרו. לא בטוח איזה - קנה קסטרול מג'נטה - במבצע באוטודיפו - בערך 150 ש"ח לגלון + ליטר מתנה - שמן מעולה. ועוד משהו - הידעת? שמן קיק באמת שימש פעם כשמן מנוע (castor-oil, מזכיר את חברת castrol? - לא מקרי...)

TheReverend

New member
150 ש"ח ?!?!?!?!?!?

יקר לי
ב180 אני קונה כבר שמן ייעודי לאופנועים. אני קניתי גלון STP בדירוג SG ב50 ש"ח באוטודיפו.

ixmix

New member
שמן מעולה - הכי טוב שיש.

עוד אופציה - זולה יותר - american eagle חצי סינטטי סביר+ (70 שקל ל 5 ליטר בהום סנטר).

s212

New member
שמן מכוניות לאופנוע\קטנוע?

הוא לא יהרוס את המנוע של האופנוע???

ixmix

New member
לאופנוע לא, לקטנוע כן.

בשמן המיועד לפחיות יש תוספים שמטרתם להקטין חיכוך. מאחר ובאופנוע ישנו הסיכוך למערכת העברת הכוח (גיר) אינו נפרד - שימוש בשמן מכוניות באופנוע עשוי לגרום להחלקה של הקלאץ'. בקטנוע, לעומת זאת, אין קלאץ' - ואין בעיה להשתמש בשמן כזה (4 פעימות, כמובן - במנוע דו"פ יש להשתמש בשמן 2 פעימות בלבד !!)

למעלה