שאלה על שמן, מהו בדיוק ולמה משמש?

odeia

New member
שאלה על שמן, מהו בדיוק ולמה משמש?

השמן: אובליפיחה מאיזה צמח עשוי ולמה משמש? האם הוא מותר לשימוש על פטמות סדוקות? במידה וכן, האם צריך לנקותו לפני ההנקה?

שמן היפופיאה(אשחר רוסי,אובלפיחה)

שמן יחודי, עשיר בויטמינים נחשב למרפא בעל עוצמה ברפואה עממית ברוסיה ובסין. נוגד דלקות ואלרגיות,מחטא, מזרז החלמת פצעים וכיבים, ומחדש עור ורירית. זה מה שאני יודע עליו
. את שאר השאלות שיש לך אני מניח שאביבה או השאר יענו לך.
.

0 אור 0

New member
לגבי הפטמות

אני לא מכירה את השמן הספציפי לכן לא עניתי (יודעת רק שנתקלתי בו במוצרים קוסמטיים). על כל פנים, את צריכה להביא בחשבון ששמן שאת מורחת על הפטמות עלול להגיע לתינוקת גם אם שטפת את הפטמות לפני ההנקה (בגלל כושר החדירה שלו). עדיף שתמרחי על הפטמות רק את המוצרים העדינים והטבעיים ביותר (כדי לחדד - שמנים שניתנים גם לאכילה ולא רק לטיפול חיצוני) פעם פעם היינו מורחים על הפטמות גם את הויטמין A+D (כן זה שמטפטפים לתינוק בפה)

odeia

New member
נאמר על ידי בחורה שקיבלה את ההמלצה

ע"י יועצת הנקה ומטפל במשחות ושמנים, נאמר לה שניתן לקחת את השמן גם פנימית. לגבי a&d, מותר לתינוקות רק מגיל חודשיים. מכיוון שדיברו על השמן הזה בפורום הנקה, רציתי לבדוק עליו יותר, ליתר בטחון.

0 אור 0

New member
מקווה שמישהו שמכיר יענה לך

אגב, לגבי הויטמין, לא ידעתי ששינו - כמה שזכור לי נתנו את זה מייד או אחרי שבוע משהו כזה .. (הקטנה שלי בת 13 , אז אנילא ז\וכרת את כל פרטי הפרטים. מה שכן למדתי: מכיוון שבין הילדים שלי היה הפרש גדול, הופתעתי מאד לגלות שהיו כל מיני הנחיות שהשתנו מקצה לקצה (למשל הוראות תזונה וכו') - כולל דברים שהשתנו הלוך וחזור. לכן, מה שאני מציעה לך זה תמיד ללכת עם הלב, ותמיד אם יש לך ספק ללכת על הצד המחמיר. אחד הדברים שזעזעו אותי במיוחד בסיפור של רמדיה - זה שהוא קרה דוקא להורים דאגנים ומשקיענים במיוחד (כי בסך הכל הפורמולה הצמחית מיועדת במקור רק לכאלה שרגישים לחלבון החלב ולא לכל התינוקות) - ומצד שני שכחו את הכלל הכי בסיסי שהיה ידוע תמיד וזה שאם תינוק מגיב לא טוב אז בודקים את כל מה שהוא צורך ומנסים להחליף.

wan

New member
שלום אורחת פה ../images/Emo140.gifויש לי עוד קצת

אינפורמציה על השמן. שמן ההיפופיאה (אובלפיכה). באנגלית- Seabucthorn מופק מזרעי צמח ההיפופיאה- Hippophae מכיל - ויטמין C,E,A כמו כן - חומצות שמן חיוניות - כמו,חומצה אולאית,לינולאית,ופלמיטית. חומצות אמינו-אבני הבנין של החלבונים. פוספולידים- שומנים הבונים את דופן התא. מומלץ לכל סוגי העור. גם כתוספת במסכות טיפוליות. אני לא הייתי לוקחת אותו פנימית, אלא אם מבטיחים לך שהוא אכן באיכות ,לשימוש פנימי. לגבי עיסוי פטמות. את יכולה בתנאי שידועה איכותו...כלאמר קנית במקום מוסמך. ויש לשטוף את הפטמות ,לפני ההנקה. שמן קלנדולה גם הוא שמן מאד מומלץ לעיסוי פטמות. גם שמנים אתריים לא מומלץ לקחת דרך הפה,אלא אם ידועה רמת איכותם ,מקורם,והחברה שמייצרת אותם או משווקת אותם ,מציינת שהם ברמה איכותית שנתנת ללקיחה פנימית. וכו',ואני בטוחה שכבר דנתם בזה פה בפורום. אני לא הייתי מסתכנת בלקיחה פנימית של שום שמן. יש מעט מאד חברות איכותיות שמייצרות שמנים ברמה כזו. חלקן יושבות בצרפת,שם עוסקים בתחום זה גם רופאים. והם יכולים לרשום מרשם ,לתערובת שמנים ללקיחה פנימית.בצרפת רק רופא יכול לתת מרשם של שמן אתרי ללקיחה פנימית-כלאמר דרך הפה. לא יודעת מה המצב בארץ. נכנסתי היום בפעם הראשונה. ויש לכם פורום מאד נחמד ומעניין. וגם אני מהתחום. בהצלחה ויום נעים לכולם

bflygirl

New member
שלום

שמן אובליפיה מופק מאשחר. זהו אחד השמנים היקרים ביותר הקיימים . מכיל כמות גדולה של בטה קרוטן וכן חומצות שומן חיוניות אומגה 3 ואומגה 6 בכמות אופטימלית וביחס הנכון ביותר הקיים לעומת שמנים אחרים. שמן אובליפיכה מטפל כמעט בכל בעיות העור. משתמשים בו בתערובות בקוסמטיקה הטבעית. משמש גם ללקיחה פנימית. צריך להיזהר מהמקור. שמן אובליפיכה מגיע מרוסיה . להימנע משמן שהופק קרוב לצרנוביל. בנוסף מומלץ לגשת לקוסמטיקאית שתכין לך קרם ספציפי

למעלה