שאלה על שמנת מתוקה דלת שומן,,

shron17

New member
שאלה על שמנת מתוקה דלת שומן,,

האם יש שמנת להקצפה דלת שומן ?

השאלה היא,כמה מינימום אחוזי שומן נדרשים בשמנת -המתוקה , בכדי שאוכל להקציף בה קצף כמו שצריך ?

ראיתי בסופר סוגי שמנת דלי שומן, של % 10 שומן בלבד, ויש שמנת עם 15%שומן,
האם גם אלה יכולים לשמש להקצפה,או רק לקרם גנאש ?

אשמח לתגובות.

בתודה מראש,
שרון.
 

alonaski

New member
לדעתי רק ה 36% שומן כשירה להקצפה...

נראה לי שהדלות שומן יתנהגו כמו חלב מוקצף - יוקצף אבל יתפוגג מהר מאוד ויחזור למצב נוזלי...
 

bali

New member
מנהל
שמנת 10% ו 15% אינן מיועדות להקצפה

ויתאימו רק לגנאש, וגם הוא יצא דליל יותר מאשר בשימוש בשמנת מתוקה עם אחוזי שומן גבוהים.

להקצפה צריך להשתמש בשמנת מתוקה עם מעל 30% שומן. פחות שומן יתן שמנת מתוקה שלא תהיה יציבה בהקצפה או שלא תקציף בכלל.
 
למעלה