שאלה על שמרים

lseugy

New member
שאלה על שמרים

שלום לכולם.
מה ההבדל בין שמרים נמסים לבין שמרים יבשים ומה יחסי ההמרה ביניהם?
מה הבדל ביניהם באופן השימוש.
תודה למשיבים ושבוע טוב.
 

TCHM

New member
אינני יודע מה זה "שמרים נמסים" כי כולם נמסים, גם הטריים.

בקצרה - כל סוגי השמרים היבשים Active Dry Yeast, Instant Dry Yeast
Rapid Rise Yeast או כינויים דומים הם בעיקרון אותם שמרים כשההבדלים
ביניהם בד"כ בגודל הגרגרים.
אין הבדל באופן השימוש גם אם היצרן מציין לפעמים לערבב ישירות עם הקמח
ולא להמיס במים, אפשר כך או כך כאשר ההמסה במים היא לוודא טריות ופעילות
טובה. אני נוהג להמיס קודם במים.
בשל ההבדלים בגודל הגרגרים השימוש זהה במשקל, לא בנפח. לכן אין צורך
ביחס המרה.
 

shlang

New member
יבשים - 10 ג' = לרגילים כ 25 ג'

רגילים - בשקית הקטנה או בקוביה
יבשים - אלה שבאים בשקית הוואקום
 

פוקסי99

New member
שמרים

שמרים לחים ושימרית זה אותו הדבר מבחינת משקל

שמרים לחים בקוביה הם שמרים טריים ויש צורך לאחסנם במקרר בטמ' של כ5 מעלות
לשמרים אורך חיים מוגבל של כחודש.
יש להמיס את השמרים במים לפני השימוש לפיזור הומגני בקמח.

שמרים בגרגירים כמו בשקית של שמרית
אלו שמרים לחים בדיוק כמו בקוביה אבל במרקם גרגירי כדי לחסוך את ההמסה הראשונית וניתן לפזרם ישירות על הקמח
גם להם יש אורך חיים של כחודש בטמ'של כ5 מעלות.

1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים (לחים) = 1 שקית (50 גרם) שמרי בזק "שמרית" = 2 כפות (22 גרם) שמרים יבשים.
באופן כללי אפשר ורצוי להפחית מכמות השמרים, ולהוסיף זמן תפיחה.


שמרים יבשים אשר באים בצורות שונות בכל העולם
הם שמרים אשר עברו תהליך יבוש ולמעשה האורגניזם (שמרים הם סוג של פיטריה ויש שמרי יין ושמרי בירה) נמצא ללא לחות ולא יכול להתפתח ולשנות את הרכבו ולכן לא מחייב קירור,
אבל בגלל שאין בו לחות הוא מאד מרוכז ודרוש פחות שמרים 50 גרם שמרים לחים שווה 20 גרם שמרים יבשים

אני עובד רק עם שמרים יבשים בהצלחה מרבית ברוב המקרים עושה גומה במרכז ערמת הקמח מוסיף כף שמרים לקילו קמח מוסיף סוכר. 3/4 כוס מים חמימים בוחש תוך גריפת מעט קמח לקבלת נוזל עכור ממתין כ10 דקות לקבלת תסיסה וממשיך ללוש לפי המתכון
ניתן להשתמש בפחות שמרים אבל נותנים לעיסה יותר זמן לתפוח או לבצק זמן ארוך יותר לקבלת הכפלת הנפח
שיטה זאת טובה לאלו אשר סובלים מצרבת הנגרמת מבצק שמרים
 
למעלה