שאלה על שעות לילה ושעות נוספות בעבודה

תותה20

New member
שאלה על שעות לילה ושעות נוספות בעבודה

מישהו יודע כמה אמורים לשלם על שעות לילה? ועל שעות נוספות? אני אמורה לעבוד מ9 בלילה עד 9 בבוקר ובמידה והחברה לא מסכימה לשלם שעות נוספות ושעות לילה מה אני אמורה לעשות?

Simply KaRiNa

New member
כמה שאלות לעובדים/עובדים לשעבר בתחנת דלק...

בהנחה שהתחנה עובדת במתכונת של 24 שעות והעבודה היא במשרה מלאה, כמה ימי עבודה יש בד"כ בשבוע? 6? 5? האם במשמרות לילה/שבת ניתנת תוספת משכורת? ואיך יכול להיראות למשל סידור עבודה לשבוע במשמרות? משמרת קבועה כל שבוע, או שכל יום יכול לצאת משהו אחר וכו'?... תודה מראש על העזרה :)

DoubleD

New member
תשובות...

חוק שעות עבודה ומנוחה, קובע כי מעבר למשרה הרגילה ביום עבודה (8 או 9 שע' לפי 6 או 5 ימים בשבוע), עובד זכאי לגמול של 125% עבור עבודה בשעתיים הראשונות מעבר לשעות המשרה ביום, וגמול של 150% בעבור השעות לאחר השעתיים הראשונות. (מתוך http://www.ovdin.co.il/overtime.php) תחנת דלק -> עבודה במשמרות 24/7 -> את זכאית ליום מנוחה בשבוע ולכן 6 ימים יש בד"כ. שעות שבת זה 150%.... במקומות בהן העבודה היא רצופה בכל שעות היממה לפעמים אין הבדל במשכורת בין יום ללילה.. סידור עבודה תלוי בך ובמעסיק שלך..
בהצלחה.

תותה20

New member
אז עוד שאלה

אם אתה אומר שבמקומות שבהן העבודה רצופה בכל שעות היממה זה היוני שבן אדם יעבוד מ9 עד 9 (משמרת לילה) שזה בעצם 12 שעות בלילה לא יקבל תגמול על זה? זה הגיוני שבן אדם יעבוד 12 שעות ועוד בלילה בשביל משכורת מינימום? לא חושבת...זה קצת לא אנושי זה חוקי?

DoubleD

New member
מה לא מובן בציטוט שהבאתי ??? תקראי שוב.

משמרת נורמלית נעה בין 8 ל-9 שעות, השעות הנוספות מתוגמלות ב125% שכר ולאחר השעתיים הראשונות כל שעה מתוגמלת ב150% שכר. קאפיש ??? ואני לא יודעת איפה קיבלת את הרעיון שמישהו יעבוד 12 שעות כל משמרת, זה לא חוקי ולא אנושי מקווה שהפעם הבנת את ההודעה
אם לא תנסי לקרוא את שתיהן שוב.

תותה20

New member
וואי!

קודם כל תודה על התשובה שלך אבל יש דרך לדבר גם בן אדם לא הבין אותך לא ידעתי שזה ציטוט מהחוק! זה דברים שגם אני ידעתי אותם ובגלל זה שאלתי אם את יודעת שזה מהחוק או שזה מה שאת יודעת, כמו שאני יודעת דבר שני "מאיפה קיבלת את הרעיון שמישהו יעבוד 12 שעות כל משמרת" אני לא יודעת בת כמה את אולי במקרה את כן אחרי צבא אבל תתפלאי הרבה מאוד אנשים עובדים ככה מה לעשות יש אנשים שצריכים את זה אני במקרה הייתי אמורה לעבוד ככה 3 ימים ובגלל זה שאלתי את זה (ובסוף החלטתי לא לעבוד כי לי לא מתאים להיות בתנאים כאלה בלי התגמול שמגיע או לא מגיע-כבר לא רלוונטי) בכל מקרה תודה.

למעלה