שאלה על שקדים מרים.

  • פותח הנושא judi1
  • פורסם בתאריך

judi1

New member
שאלה על שקדים מרים.

לאחר חיפושים מייגעים, הצלחתי למצוא שקדים מרים, בחנות תבלינים בהוד השרון. המטרה: לחזק את הטעם של מרציפן וכן עוגיות שקדים למיניהן. ידוע , כי שקד מר מכיל ציאניד. יש למישהו מושג כמה יחידות שקדים מרים מותר לערבב על כל 100 גרם שקדים רגילים, כדי לחזק את הטעם מחד ומאידך לא להרעיל את האוכלים?
 

ענת סלע

New member
ציאניד בשקדים

מדובר בכחמישה עד שבעה אחוזי ציאניד. לא נורא.
. שמירת השקדים ו/או המרציפן במקרר תעכב התפתחות תופעות כימיות ביולוגיות ואחרות. לציאניד יש טעם נוראי. אם הכמות תהיה גדולה מדי המרציפן יהיה בלתי אכיל ממילא, או שיתפוצץ.
 

judi1

New member
נשות המחתרת הבולגרית..../images/Emo8.gif

אכן מכינות מרציפן עם תערובת שקדים מתוקים ומרים, אלא שהשקדים המרים ניקרים להן פה ושם באופן אקראי. (פרונטו מהסדנה ההודית, סיפר לי, שסבתו הבולגריה סיפרה לו זאת באוזן, וכן שהיא אלופת המרציפן אותו היא מכינה רק באזכרות
או חתונות..
) לגבי אחוז הציאניד בשקדים, לא מצאתי עדיין מענה להבדל בין הזן המר למתוק. ובנוסף לכך אחוז הציאניד אינו נתון מספיק . השאלה היא באיזה אחוז הוא מזיק. ישנם חומרים בטבע שגם בחצי אחוז הם קטלניים.. כך לדוגמא הרעל בשיכרון סיני, ובעוד צמחים אחרים.. ..נראה לי שאני זקוקה לפרמקולוג חובב בישול כדי למצוא את התשובות לשאלות שלי..
 
למעלה