שאלה על שקיות קוקי.
קודם השאלה ואח"כ למה אני שואל.
האם בישול בשקית קוקי לא גורם לחומרים לא בריאים לחדור למזון המתבשל? ומה קורה אם מבשלים בסיר לחץ עם שקית קוקי?
ולמה אני שואל - שתי סיבות. הראשונה היא שבמסגרת שיטוטי ברשת ראיתי בישול של חמין מרוקאי והגברת בישלה חלק מהמרכיבים בתוך שקית קוקי (בסיר רגיל).
אממה - וכאן הסיבה השניה, לא מזמן פורסמו כתבות על כך שחימום בקופסאות פלסטיק (למשל במיקרו-גל) גורם לחומרים לא בריאים (מסוכנים? מסרטנים?) לעבור מגוף הקופסא לתבשיל. הטיעון היה (למיטב זכרוני) על חומר שמוכנס לתערובת הפלסטיק היצוק, כדי לתת לו גמישות.
כבר פורסם בעבר שבקבוקי פלסטיק לתינוקות הפרישו חומרים שמחקים הורמונים וזה גורם להבשלה/התבגרות מינית מוקדמת מדי אצל ילדים. לכן הומלץ להשתמש בבקבוקי זכוכית ולעקר אותם כל פעם לאחר שימוש.
אז אני חוזר לשאלה על הבישול בשקיות קוקי - האם בריא או לא בריא? ומה אם עושים אותו דבר אבל בסיר לחץ?
אני זוכר שדובר כאן פעם על שימוש בתבניות אלומיניום חד פעמיות ובסוף פורסם בטלויזיה שלא עוברים חומרים מהתבנית לתבשיל.
מה אתם אומרים על זה?
תודה לכל המשיבים והמסייעים.
קודם השאלה ואח"כ למה אני שואל.
האם בישול בשקית קוקי לא גורם לחומרים לא בריאים לחדור למזון המתבשל? ומה קורה אם מבשלים בסיר לחץ עם שקית קוקי?
ולמה אני שואל - שתי סיבות. הראשונה היא שבמסגרת שיטוטי ברשת ראיתי בישול של חמין מרוקאי והגברת בישלה חלק מהמרכיבים בתוך שקית קוקי (בסיר רגיל).
אממה - וכאן הסיבה השניה, לא מזמן פורסמו כתבות על כך שחימום בקופסאות פלסטיק (למשל במיקרו-גל) גורם לחומרים לא בריאים (מסוכנים? מסרטנים?) לעבור מגוף הקופסא לתבשיל. הטיעון היה (למיטב זכרוני) על חומר שמוכנס לתערובת הפלסטיק היצוק, כדי לתת לו גמישות.
כבר פורסם בעבר שבקבוקי פלסטיק לתינוקות הפרישו חומרים שמחקים הורמונים וזה גורם להבשלה/התבגרות מינית מוקדמת מדי אצל ילדים. לכן הומלץ להשתמש בבקבוקי זכוכית ולעקר אותם כל פעם לאחר שימוש.
אז אני חוזר לשאלה על הבישול בשקיות קוקי - האם בריא או לא בריא? ומה אם עושים אותו דבר אבל בסיר לחץ?
אני זוכר שדובר כאן פעם על שימוש בתבניות אלומיניום חד פעמיות ובסוף פורסם בטלויזיה שלא עוברים חומרים מהתבנית לתבשיל.
מה אתם אומרים על זה?
תודה לכל המשיבים והמסייעים.