שאלה על שקיות קוקי.

lseugy

New member
שאלה על שקיות קוקי.

קודם השאלה ואח"כ למה אני שואל.
האם בישול בשקית קוקי לא גורם לחומרים לא בריאים לחדור למזון המתבשל? ומה קורה אם מבשלים בסיר לחץ עם שקית קוקי?

ולמה אני שואל - שתי סיבות. הראשונה היא שבמסגרת שיטוטי ברשת ראיתי בישול של חמין מרוקאי והגברת בישלה חלק מהמרכיבים בתוך שקית קוקי (בסיר רגיל).
אממה - וכאן הסיבה השניה, לא מזמן פורסמו כתבות על כך שחימום בקופסאות פלסטיק (למשל במיקרו-גל) גורם לחומרים לא בריאים (מסוכנים? מסרטנים?) לעבור מגוף הקופסא לתבשיל. הטיעון היה (למיטב זכרוני) על חומר שמוכנס לתערובת הפלסטיק היצוק, כדי לתת לו גמישות.
כבר פורסם בעבר שבקבוקי פלסטיק לתינוקות הפרישו חומרים שמחקים הורמונים וזה גורם להבשלה/התבגרות מינית מוקדמת מדי אצל ילדים. לכן הומלץ להשתמש בבקבוקי זכוכית ולעקר אותם כל פעם לאחר שימוש.

אז אני חוזר לשאלה על הבישול בשקיות קוקי - האם בריא או לא בריא? ומה אם עושים אותו דבר אבל בסיר לחץ?

אני זוכר שדובר כאן פעם על שימוש בתבניות אלומיניום חד פעמיות ובסוף פורסם בטלויזיה שלא עוברים חומרים מהתבנית לתבשיל.
מה אתם אומרים על זה?

תודה לכל המשיבים והמסייעים.
 

Maldini Girl

New member
לשאלתך, התשובה היא כן.

בגדול, יש אפשרות של זליגת חומרים מסוכנים אל תוך האוכל משקית הקוקי. לא יודעת מה קורה בסיר לחץ, לא ניסיתי.
עם זאת, אני מודה שאני לא לוקחת קשה מידי את המחקרים האלה. אולי אני מעט שאננה בנושא, אני משתמשת בשקית קוקי לעיתים רחוקות מאד (רק כשאני מכינה חמין, וגם לא תמיד, זה יוצא אחת לשנתיים בערך) ככה שפעם בשנתיים אני לוקחת על עצמי את הסיכון.
גם תבניות אלומיניום משתמשת אך מרפדת בנייר אפייה.
 

lseugy

New member
מכל מלמדי השכלתי (ותודה) אבל גם התבלבלתי. אז גם חיפשתי.

מה שטוב הוא שלפחות היה לי כיוון לחפש.
מה שמצאתי הוא תשובתה של דר' ורד קויפמן מפורום בטיחות גיהות ואיכות.
"בגלל ששקיות הקוקי מיועדות לתנור, אז הן עשויות מחומר שעמיד בטמפרטורה גבוהה יותר ובטוחות למזון. זאת אומרת, שאין זליגה של חומר מהשקית לאוכל, ויש אישור של רשויות הבריאות לחומר של השקיות לשימוש במזון.

בבישול חמין, הטמפרטורה נמוכה יותר מטמפרטורה של תנור, כך שהסיכוי שמשהו בכלל יצא מהחומר של השקית לאוכל עוד יותר נמוך. אז...אין צורך לוותר על החמין, ואפשר להמשיך להנות ממנו.

הערה: השקית לא מיועדת לטוסטר או למיקרוגל, אך אין בעיה בתנור (עד 200 בערך) או בבישול (בסביבות 100 מעלות)".
http://www.doctors.co.il/forum-1282/message-33916/
 
היום יש על כלים וצלופנים למיניהם סימן מותר או אסור

פשוט צריך לחפש וללמוד את הנושא ברשת...
לאחרונה גיליתי קופסאות איכסון פלסטיק הכי פשוטות
(אלו שמוכרים אותן עם המזון במשקל ויש כמותם לא ראויים למיקרו למשל)
יש היום כאלו שמתאימים..
 
למעלה