שאלה על תאריך גיוס.

שאלה על תאריך גיוס.

ממש חשוב לי. מי יודע לאן מגייסים ב 19/03 ? בבקו"מ מסרבים בתוקף לומר. הילד ממש, אבל ממש בלחץ, וזה אחרי שדחו לו את הגיוס מנובמבר ל19 במרץ אחרי שלא עבר גיבוש דובדבן. תודה למשיבים. אגב שאלתי בפורום מתגייסים אבל לא קיבלתי תשובה רצינית.

אממאא

New member
זה גם תאריך הגיוס של הבן שלי,

ולפי מה שאנחנו יודעים זה גולני (אבל הכל נזיל, זה יכול להשתנות)

ה19 למרץ זה תאריך כללי

לגיוס קרבי. בינתיים כל אלה המיועדים להיות לוחמים קיבלו את התאריך הנ"ל. כחודש לפני הגיוס ישלחו לו תאריך חדש שרק לפיו הוא יוכל לדעת לאן הוא מיועד.

תודה. היות והוא מאוד מאוד רצה להגיע

לדובדבן ולקצונה , וכגודל הציפיה כך גודל השיברון, אני יודע שתשובתך שתאריך זה לקרבי ישמח אותו. אגב הניתן להקדים הגיוס לקרבי?

סמדר בנ

New member
הקדמת גיוס

כעיקרון ניתן להקדים כל גיוס אם יש עדיין תאריך (למשל יש גיוס קרבי בנומבר). הבעיה שהרבה רוצים בד"כ להקדים תאריכים ממרץ-אפריל ולכן לא פשוט לקבל הקדמה. עליו להגיש בקשה מנומקת למנהל הגיוס. הסיכוי אינו גדול בעיקר שדחו לו את מועד הגיוס. להגיע לקצונה - הוא יכול מכל יחידה קרבית שהוא מתגייס אליה במידה ויש לו נתוני קצונה.

../images/Emo27.gif באתר עולים על מדים

קיים טופס מיוחד ללהקדמת/דחיית גיוס - הטופס (במידה והקובץ לא נפתח צריך להוריד את תוכנת Acrobat Reader) ד"א, רצוי לשלוח את הטופס בדואר ללשכת הגיוס מאשר בפקס.

oshiko

New member
זה תאריך משותף לקרביים של מרץ 06

וכמו שכבר אמרו כאן, יישלח תאריך מעודכן בערך בתחילת פברואר. בכל אופן זה קרבי. הוא יכול להירגע. הסבר על תאריכי הגיוס לקרביים במאמר הזה שכתבתי. נמצא גם בקישורי הפורום. לגבי הקדמת גיוס, צריך לשקול אם זה כדאי עבורו. מה הוא סימן במנילה? בימים אלה נקבעים השיבוצים למי שזומן לנובמבר 05. אם תהליך הקדמת הגיוס יהיה אחרי שזה נקבע, רוב המקומות המבוקשים יהיו כבר תפוסים, ויש פחות סיכוי שהוא יקבל מה שהוא מעוניין. האם לא עדיף לו לחכות עוד 4 חודשים עם סיכוי טוב יותר לקבל מה שהוא ביקש?

אימשל2

New member
לא עבר גם את גיבוש הצנחנים?

מדבריך לא הבנתי האם לא עבר את גיבוש הצנחנים, או שמא, עבר את גיבוש הצנחנים ולא אותר דובדבן. אם עבר את גיבוש צנחנים יכול להיות שיוכל לעבור בכל זאת את הגיבוש לדובדבן במסגרת גיבוש היחט"יות של הצנחנים. מהבן הבנתי שבגיבוש דובדבן השתתפו גם חברה' שלא אותרו דובדן לכתחילה. אם לא התקבל לצנחנים, גם כן לא נורא. אני מבינה שמדובר בתאריך גיוס של קרביים. כך שבסופו של דבר הוא ימצא את עצמו ביחידה איכותית כזו או אחרת ויהיה כ"כ מורעל שם, שישכח שאי פעם רצה משהו אחר. בכל מקרה, יש לו עדיין אפשרות לנסות להתקבל ליחט"יות של כל אחד מהחילות הקרביים שאליהם הוא עתיד להתגיס. הסיירות של הנח"ל, גבעתי וגולני, עושות משימות מאתגרות לא פחות מדובדבן. גם אם לא יתקבל ליחט"יות של אף אחד מהחטיבות, עדיין צפוי לו שרות משמעותי עם אפשרויות קידום לפיקוד וקצונה גבוהות יותר מאשר ביחידות המיוחדות. הכל פתוח, אפילו תותחן הצליח להגיע לתפקיד בכיר מאד כמו אלוף פיקוד..

למעלה