שאלה על תגמולים

אריקKS

New member
שאלה על תגמולים

שלום, אני בן 22, לפני חודשיים קיבלתי בפעם הראשונה צו גיוס למילואים, לתקופה של 31 יום תעסוקה מבצעית בעזה (אני מאמין שזה אבט"ש) ואני יודע שיעשו לנו אימון קצר לפני זה בבאלי"ש (אני ג'ובניק במודיעין, אבל שייך לגדוד הנדסה) רציתי לשאול, בתור סטודנט במכינה בטכניון, ומובטל - כמה תגמול אני צפוי לקבל על שירות מילואים של 31 יום ?

נוסחת התגמול הקיימת

לאריק שלום מתוך אתר הקמלר: "התגמול בגין שירות מילואים משולם על פי חוק הביטוח הלאומי ומחושב על פי ממוצע ההכנסה בשלושת החודשים אשר קדמו לחודש היציאה למילואים, חלקי תשעים, כפול מספר ימי השירות. ייצוין כי בכל מקרה סך התגמול לא יפחת משכר המינימום במשק ולא יעלה מעל לסך 5 פעמים השכר הממוצע במשק. גובה התגמול למי שאינו עובד הנו בהתאם לשכר המינימום. התגמול ישולם לעובד שכיר על ידי המעסיק בהתאם לחישוב המצוין לעיל במועד בו נהוג לשלם את שכר העבודה הרגיל ולא מאוחר יותר. " שימו לב לפרטים הבאים : 1. החישוב למובטל וסטודנט שלא עובד הוא לפי שכר מינימום האם לא ראוי לשנות את החישוב לפי השכר הממוצע במשק? ואו לתת תגמול בצורה כלשהיא כמו נקודות זיכוי במס לפחות לאותה תקופת שירות המילואים? 2. החלוקה ל90 יום משמעותה אי חישוב ימי שישי שבת כימי עבודה אף על פי שאנו משרתים גם בימים אלו נתון זה גורם להפחתת שכר בזמן המילואים (תנועת בלת"מ נאבקת על שינוי הנוסה הקיימת ל24 יום בחודש ) אז שיהיו מילואים נעימים עד כמה שאפשר .

Section

New member
אם אתה לומד במכינה

אתה אמור לעשות מקסימום 12 יום. אני ממליצה לך להגיש ולת"ם. אלא אם כן לא אכפת לך...

ניר נגר

New member
ואם אתה סטודנט "רגיל" אתה צריך

לעשות מקסימום 21 יום מילואים, תגיש וולת"ם הפעם הזאת ותיידע את קצינת הקישור בזה שאתה סטודנט בשביל הפעמים הבאו, חבל שתטורטר סתם. בתור מובטל אתה תקבל שכר מינימום :( אנחנו בבלת"ם מנסים להעביר חוק שלמובטלים כמוך יינתן שכר המינימם במשק...לא רואה הרבה סיכוי (אתה מכיר את בעיות התקציב..) אבל מי שלא מנסה בחיים לא יצליח!! בהצלחה בלימודים ובמילואים

אריקKS

New member
בקשר למכינה

קודם כל תודה לכולם על התגובות. בקשר למכינה - הלימודים שלי במכינה תכלס הסתיימו, עקרונית סיום הלימודים הוא ב 24 לנובמבר, ועד אז יש לי עוד 2 מבחנים (גמר ובגרות מתמטיקה) ועוד 2 מבחנים חוזרים (14,20 בנובמבר - גם תוך כדי המילואים שלי). הבעיה היא שכבר שלחתי את הספח שבו אני מודיע על נכונותי לשרת 31 יום ואין לי בעיות (דיברתי עם המפקד שלי והוא אמר שישחרר אותי לבחינות החוזרות שלי). מאחר והמילואים הם ממש מעוד שבוע, אני לא חושב שיהיה לנכון להגיש כרגע ולת"ם (מאחר וכבר שלחתי את הספח, אני גם לא חושב שמותר לי עכשיו) ובנוסף, נראה לי שעדיף לי לשרת את 31 הימים ולקבל עליהם תגמול מלא (גם אם הוא שכר מינימום) מאחר ואני מובטל, וזאת תהיה משכורת בשבילי. תודה רבה, אריק.

למעלה