שאלה על תוכנות רינדור בלבד?

tapas tapas

New member
שאלה על תוכנות רינדור בלבד?

הייתי עובד עם LIGHTWAVE וגם מרנדר איתה. הבנתי שתוכנה כמו MENTAL RAY רק מרנדרת. כלומר, אי אפשר למדל בה או לעשות בה אנימציה? אז איך היא מתקשרת עם תוכנות כמו LIGHTWAVE והשאר? רק עם העלאת קבצים? בטח אפשר לשנות בה גם חומרים של המודלים? אז מה אפשר בעצם לעשות עם תוכנה כמו MENTAL RAY ואיך משתמשים בה בשביל לרנדר משהוא מתכונה אחרת? תודה מראש.

Lokipod

New member
בתוכנות כמו מאיה, מקס או סופטימאז'

Mental Ray היא built-in כלומר-משולבת בתוך התוכנות עצמן אז אין בעיה בהתקשרות.אך קיימת גם גירסת standalone ואפשרות שילוב שלה עם לייטבייב צריך לבדוק באתר שלהם, פשוט חפש mental ray בגוגל ומייד תמצא אותו

eldarinn

New member
זה מנוע רינדור שקורא קבצי

תלת מימד (שהם למעשה קבצי טקסט פרמטרים הכוללים את כל הנתונים אודות גאומטריה, תאורה, צל, חומרים וכו') ומפיק תמונה על פי פרמטרים אלו ושאר פיצ'רים הקיימים במנוע.

ruzzO

New member
לא לגמרי מדוייק

בXSI הMR מובנה בתוך הCORE של התוכנה, בשאר התוכנות הוא בעצם פלאג אין. היתרון בפלאג אין הוא שהMR יכולים לעדכן גרסאות ללא קשר לעדכון התוכנה בעוד שבXSI צריך לחכות שהתוכנה תתעדכן כדי לקבל את הגרסא הבאה של הMR

CoolCalb

New member
והחיסרון של פלאגין

הוא שהוא פלאגין... עדיין למרות שמנטל ריי מוטמע טוב מאד במאיה ומקס, בסופטאימג' הוא NATIVE לכל דבר, ואין שום חריקות או בעיות, שיכולות להתעורר במקס\מאיה.

Lokipod

New member
מה לא לגמרי מדויק?

נתתי את אותו ההסבר רק יותר כללי- הבנאדם לא בדיוק שאל האם בםופטימאז' זה בתוך ה Core או לא בתוך הCore לגבי ה mental ray ו lightwave : עד כמה שאני יודע-אין כרגע אפשרות לקשר בינהם...

כשאתה אומר שמשהו הוא בילט אין,

משולב בתוך התוכנה עצמה, אז ההתיחסות שלך היא לCORE ולא לפלאגאין. וכמו שאמרו מעליי, מנטל ריי גם במקס וגם במאיה הם סך הכל פלאגאין שהוא כאילו חינמי (אתה משלם עליו כסף טוב) בזמן שבXSI הוא CORE. וכן זה וואחד חוסר דיוק, במיוחד כשאתה משלם על זה בבעיות של חוסר תאימות. לגביי לייטוויב, אפשר לייצא לקבצים שמערכת ה stnd alone יודעת לקרוא ולרנדר דרכה. לא מומלץ לצרכי אנימציה.

Lokipod

New member
בומס הקופץ היקר!

אני יודע שלפעמים מתחשק לנו לענות על שאלות שלא נשאלו רק כדי להראות כמה אנחנו חכמים ומלומדים-אני יודע טוב מאוד שבמקס ומאיה מנטל ריי היא פלאגין ובסופטימז' זה חלק מcore רק שבמקרה הזה נתתם תשובה מפורטת על מה שלא שאלו אותכם...ולדעתי במקרה הזה המילה built in היא לגמרי מספיקה משום שזה מושג די רחב וכללי שיכול להתייחם גם לפלאגין שבא יחד עם התוכנה וגם למשהו שחלק מה core אם אתם רוצים להתחלק בידע כללי שלכם בנושאי תלת מימד אפשר לכתוב tutorial או לפתוח thread נפרד למתרה הזו

ruzzO

New member
אז

אתה כועס כי הירחבתי את התשובה שלך? או כי אני מנסה להראות חכם ומבין בתלת

למעלה