למי שזקוק להטענת חלבונים ואנרגיה גדולה לאחר
אימון עצים. השייק הוצע לפותחת השרשור כתשובה לשאלתה אם לצרוך תוספים - היות שגם אני שייך לאסכולה כנגד תוספים (למעט במקרים מסוימים, כמו מחסור כרוני או אי יכולת הגוף לספוג רכיב כזה או אחר) הצעתי את השייק הטבעי למי שזקוק לערמה של חלבונים. כלומר לאחר אימון עצים ולא לאחר כל אימון. השילוב של קוטג' ובננה מקל על ספיגת החלבון. לא חייב בננות ניתן תמרים, פרי אחר, או כל פחמימה המתעכלת בקלות. אני לא בטוח שאת זקוקה להעמסה שכזו. היות ועל פניו, חלילה בלי להמעיט מערך האימון שציינת, לא עולה צורך מיוחד לבצע הטענת חלבונים/פחמימות לאחר אימון לא ארוך, יחסית, כפי שציינת. שוב, הכל יחסי ואישי - אם את מרגישה צורך להשלים - תשלימי. אם זאת, ברוח הדברים שציינתי, ברגיל, איני רואה צורך לבצע השלמות יעודיות כגון השייק המדובר אלא לאחר ריצות של חצי מרתון ומעלה או רכיבה שוות ערך ומעלה, כלומר לפי כלל אצבע משהו שמעבר ל60-80 ק"מ רכיבה. אם את אומרת שאת רוצה לאכול לאחר אימון בסדרי גודל שציינת, למרות שכבר מאוחר, הייתי מציע לכרסם פרי טרי או שנייים. תפוח ובננה, תפוח וכמה תמרים וכו' אלו מתעכלים בקלות ובמהירות ואם תצרכי אותם מיד לאחר האימון, עד אחרי המקלחת חלק ניכר כבר יהיה בשלבי עיכול מתקדמים ותוכלי לפרוש למנוחת הלוחמות החשובה ביותר. ואם יורשה לי להעלות נקודה שרבים מאיתנו שוכחים חדשים לבקרים: המנוחה. אימון ללא מנוחה מספקת לא רק שאינו מועיל אלא מזיק. הכניסה לכושר לא מתבצעת בזמן הפעילות אלא בגין הפעילות, היא מתבצעת במנוחה - שינה. אז הגוף המופלא הזה שלנו מתגבר ובונה מחדש ומכייל עצמו לקראת עומסים חדשים, על פי אלו שכבר העומסו עליו. בגין פעולת הקריעה והשחיקה של הרקמות בזמן הפעילות, הגוף מתגבר את אותן רקמות ובכך מעלה את רמת הכושר לעמוד בעומסים גבוהים יותר. אם אין די מנוחה, פעולת השיקום לא מתבצעת כראוי ובמקרים קיצוניים מתבצעת רק פעולת שחיקה ומשם פציעה. מה שנקרא בלעז "Over training" ובפינתנו האישית: דפקתי מירוץ שהתכוננתי אליו במשך חצי שנה בגלל שהגעתי אליו במצב של over training. חבל, מתסכל ובל נזכיר כואב. ולא איני נטורופת, אני סתם אחד שרץ מהיכא להתם. יש כאן בין המגיבות מקצועניות בתחום הנטורופטיה כמו הרכיבה. כפי שאני סבור שיש לנהוג בדעות, אני סבור שיש לנהוג בעצות בכלל ואלו של התזונה בפרט: לשמוע, להקשיב, לבחון מה מצלצל נכון ולנסות. אם זה עובד לקחת פנימה. שהרי מה תעזור עיצה של גדול הטבעוניים / רופאים/מרפאים אם העיצה הזו אינה טובה לי אישית? כמובן שקל יותר לנסות עצה של בעל מקצוע מאשר של הדיוט, אבל בכל מקרה רק לאחר נסיון נוכל לדעת מה עובד לנו ומה לו. ראי למשל עניין הקפה והקוטג' שהמליץ יאיר קרני - אחד עבד לי מדהים והשני בכלל לא, נהפוך הוא. וכפי שאמר נילס בוהר (מדען קוונטים מתחילת המאה הקודמת): "מומחה הוא זה שעשה את כל הטעויות בתחום מומחיותו". רק טוב מיטל