שאלה על תוספי תזונה

adii123

New member
שאלה על תוספי תזונה

בתור נשים ספורטאיות, אני מניחה שחלק מכם לוקחות תוספי מזון. אני משתמשת בסקנדישייק שזה שייק שמכיל חלבונים, אנרגיה, פחממות. השייק הזה הוא די בסדר אבל לא מכיל הרבה. סה"כ 600 קלוריות. מישהי יכולה להמליץ לי על תוסף מזון אחר שהוא גם מכיל הרבה קלוריות וגם טעים יותר?
 

מור שלז

New member
אני לוקחת בתקופות ספציפיות למטרות ספציפיות

היי עדי, תוספי תזונה זה עולם שלם (שאני לא מאוד מבינה בו) זה מאוד תלוי בתקופה: כמה את מתאמנת, ועומס כללי בתכנית באופי האימון - אני לוקחת אחרי אימונים ספציפיים ומה המטרה בתוסף התזונה ולשאלתך... לא זוכרת במה אני משתמשת, אבל אני לוקחת שייק חלבון מי גבינה אחרי אימונים קשים/ארוכים במיוחד בשביל ההתאוששות, כשאני יודעת שאין לי זמן למשהו מסודר (מכינה מראש ושותה באוטו בדרך חזרה מהאימון, או הולכת להעיר את הילדים לבית ספר עם השייק ביד). מה שלי בעיקר חשוב זה כמות החלבון - בודקת על האריזה. בשייק שלי אין פחמימות, את הפחמימות שלי אני מעדיפה להשיג מאוכל אמיתי - יותר טעים
 
מקווה גם בעתיד להמנע מתוספי תזונה

אני מאמינה גדולה שאנחנו לא צריכים להכניס לגוף שלנו שום דבר מתועש. אני יודעת שזה מתנגש עם ספורט כשהשעות מתארכות והעצימות גבוהה. כבר קיבלתי פה עצות איך להכין לבד איזוטוני. אחרי ספורט אני אוכלת סלט עם המון סוגי עלים, טונה במים, קינואה או קינרגיה ועוד כמה וכמה ירקות. אם זה בבוקר (כמעט לא קורה) - יוגורט עם הגרנולה של מרב. אותו אני אוכלת ממילא בבוקר. שוק תוספי המזון הוא שוק שעושה המון כסף ולכן שווה לייצרנים לשכנע אותנו שצריך לצרוך תוספי מזון. האיש שלי למשל, נוסע שעות באופניים בלי שום תוסף, גם כשהוא עולה לירושלים דרך 443 או דרך בר גיורא. הוא אוכל צימוקים וכאלו. לא ראיתי שזה מפריע לו לרכב כמה שעות. אולי אני טועה אבל אני משוכנעת שאפשר למצוא משהו בריא ולא מתועש לאחרי אימון. זו משימה שלקחתי על עצמי. בקרוב אתחיל לרוץ יותר משעה (ברכיים - לא שמעתן, נכון
מרפי - קישתא
). אני מנסה לברר איך אפשר לשמור על הבריאות תוך כדי ואחרי ספורט בלי מזון מתועש שאני ממש לא רוצה לצרוך.
 

גלעד HPAT

New member
את יכולה להכין לבד משקה "מעצים"

וכך לבחור את הטעם המועדף עליך. מתכון השייק הגודש: 2-3 כפות טחינה גולמית (עדיף משומשום מלא הגדושה בסידן), לדלל במים/מיץ או חלב סויה. מתחילים כמו שמכינים טחינה רק להמשיך עד שה"טחינה" הופכת ל"חלב שומשום". השימוש בחלב סויה מעשיר בחלבונים אך גם יכול ליצור תחושה של כבדות - מיץ לעומת זאת הופך את השייק ליותר קל. אישית ממליץ כמובן על מיץ סחוט ביד אבל מצאתי גם את הקפואים של פריגת יפים לוושט (וכן, מחר אני מתכונן למכור את כל אלפי המניות שלי בפריגת) פירות חתוכים - תבחרי לפי העונה מה טעים לך פירות יבשים חתוכים - שוב תבחרי מה טעים לך שקדים/אגוזים - כן,כן - שוב - מה שטעים לך ו....הכל, הכל לתוך בלנדר ויש לך משקה של אלופים גדוש בקלוריות לרוב ובריא, מלא וממלא כוח ועזוז. סביר להניח שתזדקקי לשנות את המרכיבים והכמויות עד שתגיעי למרקם/טעם ולכמות המתאימה לך, שזה כיף בפני עצמו, אבל ברגע שתגיעי למתכון המנצח- תרגישי כמו פאולה רדקליף (רק בלי הסמים) אם כל הנ"ל אינו מספק אותך ואת מעדיפה להשתמש בנשק בלתי קונבנציונאלי - תוסיפי גם שיבולת שועל לעניין (השריית השיבולת במים רותחים כמה דקות ויש לך שיבולת מוכנה לעיכול ויפה לבריאות. אזהרה: אם תצרכי מהשייק הנ"ל יש סבירות גבוהה שלא תזדקקי לארוחת צהריים, ובעצם אולי אפילו ערב. רק טעים מקווה שלא אכפת לך שהעונה הוא גבר ולא אישה. רק טוב
 

dalitrin

New member
מתי אוכלים/שותים

הי גלעד, השייק הזה נשמע מעניין אבל סליחה על הבורות אוכלים לפני או אחרי האימון? Iלך נעה.אני משתדלת לרוץ פעם בשבוע ריצה ארוכה של 10קמ (טוב הכל יחסי) ולרוב אני עושה את זה בבוקר של שבת או ראשון(גרה באנגליה ) אחכ אוכלת ארוחת בוקר רגילה ובלי שום תוספים לפעמים זה גרנולה/קורנפלקס ולפעמים ארוחה כהלכתה של ביצים/סלט/טוסט וכו ואף פעם לא הרגשתי שאני צריכה יותר חוץ מפעם אחת שההייתי פשוט אבל פשוט מוכרחה מיץ תפוזים,אחריו הרגשתי הרבה יותר טוב. דרך אגב לגבי הברכיים , אמנם אני לא מומחית אבל שהעלתי קילומטרז + הוספה של עליה די ארוכה למסלול הברכיים כאבו לי בדיוק כמו שתארת. אחי בוגר הסיירת ומרתון אחד אמר שרצים עד שאי אפשר יותר ואני המשכתי עם העצה שלו גם כאשר בטיול בלונדון עם ההורים שלי דידיתי כל הדרך. אחרי כמה שבועות הכאב נעלם,אני חושבת שבעקבות התחזקות השרירים באזור הברך. אני יודעת שאני רחוקה מלהיות מומחית ורק ניסיתי להעביר לך את המסר שאולי זה לא נורא כל-כך. דלית
 

גלעד HPAT

New member
אחרי האימון - השייק הזה מכיל המון אבל המון

חלבון ופחמימות. מה שאומר שהגוף נזקק להפעלת מערכת העיכול בצורה אינטנסיבית מה שמסיתה דם רב למערכת העיכול ומכאן נותר פחות דם לשרירים ומכאן ביצועים פחות טובים, הרגשת עייפות וכו'. אם נלמד מן הטבע (מה שאנחנו שוכחים לעיתים קרובות) חיות רבות רובצות לאחר הארוחה כדי לאפשר עיכול נכון. ראי מקרה נחש שלאחר בליעת טרפו נשאר נייח לתקופה ארוכה, גם הפרה נשכבת להעלאת גירה, ואפילו תנין, והדוגמה היפה ביותר - משפחת החתוליים. גם בתנ"ך, מקרה יעל (אנחנו בפורום נשים, לא?) שהשקתה את סיסרא בחלב. מדוע? מדובר בחלבון שכאמור גורם להקצאת משאבים לעיכולו ומכאן לעייפות. הכל יחסי, יש כאלו שריצת 10 ק"מ מצריכה מהם הטענת אנרגיה קודם לכן ו/או לאחר מכן ויש כאלו שיכולים לרוץ 40 ק"מ על בטן ריקה ולאכול כרגיל בהמשך היום. הכל עניין של התאמה אישית (מימדי גוף, גנים, הרגלים, רמת כושר) לטעמי האישי אין כל צורך במשהו מיוחד בריצת 10 ק"מ לעניין תזונה. אגב, אם ברצונך לבצע השלמת חלבונים מהירה (ניצול "שעת הזהב") מיד לאחר אימון רצוי לצרוך מי גבינה או גבינה לבנה (אני מעדיף קוטג') ופרי (בננה תמרים) ובכך מתאפשרת ספיגת החלבונים לדם בתוך השעה ראשונה שלאחר הפעילות העצימה מה שגורם למיקסום ההתאוששות היות ומופרש בשעה הראשונה שלאחר פעילות עצימה הורמון המשקם ובונה מחדש שרירים, אם קיימות אבני בניין החלבון בדם. לכן, לאכול ביצה לאחר אימון אינו נכנס בגדר שעת הזהב אלא כבר להשלמת החלבונים בשוטף. הגוף אינו מפסיק לבנות עצמו ולכן אותה ביצה אינה מבוזבזבת אבל היא מחמיצה את אותה שעת הזהב ולכן ההתאוששות תהיה פחות טובה. אין כל כך שוני בין סוגי החלבונים, אלא אם מדובר באימון עצים. מהו אימון עצים - שוב, כל אחד ואימונו. אבל ככלל אצבע מדובר על פעילות של לפחות שעה וחצי. אם יורשה לי הארה או הערה לגבי הכלל שאחיך ציין, לטעמי הוא טוב כאשר יש מטרה של הצלת חיים, כפי שראוי ומחויב שיהיה ביחידות לוחמות ובכל מצב של הצלת חיים, אבל, הי, אנחנו, אם כל הכבוד בסך הכל בספורט, איני רואה כל סיבה להיפצע. הכאב בד"כ מעיד על עומס יתר או על פעילות שאינה תקינה (מנח כף רגל לא תקין בריצה/אופניים, דיווש אליפטי במקום קווי - דיווש תוך כדי נדנוד הברך לצדדים וכיוצ"ב) כלומר הכאב הוא בעל תפקיד חשוב המציין לנו מצב שעלינו לשנות. עם הנסיון ניתן להבדיל בין כאב שרירים או כאב שאינו מזיק לכאב טרום פציעה. עיכול נעים עיכול שמח רק טוב
 

dalitrin

New member
תודה רבה!!!

התשובה שלך נהדרת ומאות מחכימה אבל לא לגמרי הבנתי את נושא הביצה,היא לא נחשבת לחלבון טוב מספיק? ולעניין התשובה של אחי,הוספתי את העובדה ההוא היה בסיירת רק בגלל שכל התשובה שלו הצחיקה אותי,הרי אנחנן פה בשביל להנות אז מה פתאום לסבול,אבל באופן מפתיע זה אכן עבר במקרה שלי.אני מבטיה לך שלא הייתי סובלת עוד הרבה זמן דלית
 

גלעד HPAT

New member
חלבון של ביצה הוא נפלא אבל אינו נספג מספיק

מהר בגוף כדי שמרכיבם יהיו בתוך מערכת הדם בתוך שעת הזהב. יש הבדל, כידוע, בין הכנסת חלבון לגוף וספיגתו לתוך מערכת ההסעה - הדם. לביצה לוקח סדר גודל של שעתיים-שלוש כדי להספג לדם מה שמחמיץ את שעת הזהב. לכן ההמלצה לצריכת חלבון זמין - מי גבינה או גבינות לבנות רזות (לא 0%!) כמו קוטג', יוגורט מהן החלבון מגיע למחזור הדם בתוך שעת הזהב. ואם כבר בביצים עסקינן - רצוי שלא לצרוך את החלמון של הביצה - בו יש המון כולסטרול. אישית מתוך שתיים או שלוש ביצים שאני אוכל בערב עם סלט ענק, אני אוכל רק חלמון אחד. הבטחות לא סתם נותנים - הבטחות מקיימים - על החתום : האגודה למניעת התעללות בגוף - ;) רק טוב
 

dganitm

New member
חלבונים, חלבונים, חלבונים...../images/Emo62.gif נדלקתי

היי דלית, העלת נושא חשוב מאוד, נושא שמעסיק לא מעט חוקרים כבר הרבה שנים... בעניין תזונה לאחר אימונים עצימים, כדי להביא את הגוף להתאוששות המהירה ביותר, מחקרים הראו כי דרוש מיד אחרי אימון פחמימות (CHO) לחידוש מאגרי הגליקוגן בשרירים ובכבד. להלן ציטוט מתוך ספר מצויין "הפיזיולוגיה של המאמץ" מאת שחר נייס וד"ר עמרי ענבר: "במחקר ביצעו הנבדקים מאמץ גופני במשך שעתיים במטרה לרוקן את מאגרי הגליקוגן בשריר הארבע ראשי. במהלך ההתאוששות לא קיבלו חלק מהנבדקים כלל מזון, חלק צרכו תזונה עשירה בשומן ובחלבון, והשאר צרכו דיאטה עשירה בפחמימות. להלן המסקנות: - חידוש מושלם של מאגרי הגליקוגן דורש דיאטה עשירה בפחמימות. - כאשר הדיאטה דלת פחמימות ועשירה בשומן וחלבון, ישנו חידוש מועט ביותר של מאגרי הגליקוגן לאחר חמישה ימים. - גם כאשר צורכים דיאטה עשירת פחמימות, כ- 60% ממאגרי הגליקוגן מתחדשים בעשר השעות הראשונות, ועוברות כ- 46 שעות עד לחידוש מושלם של מאגרי הגליקוגן. כאשר מבצעים מספר ימים ברף אימוני סבולת ממושכת אינטיסיביים, יש ירידה משמעותית במאגרי הגליקוגן בשירירים שפעלו..." בעניין השלמת חלבונים, העמסת חלבונים, שייקים של חלבונים וכל מה שקשור בחלבונים... כל עוד את לא מתכננת להיות מפתחת גוף= באדי בילדרית, אז אין שום סיבה שנושא החלבונים יעסיק אותך יתר על המידה. ספורטאי סיבולת צריכים בסביבות 1-1.5 (תלוי בעצימות) גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף (אם אני שוקלת 50 קילו, אני זקוקה ל-50 גרם חלבון ביום!!!) בכל דבר יש חלבון, מג'דרה (קיטניות+ אורז מלא) תקבלי חלבון איכותי, חלבון יש גם בצומח, לא רק בחי ולכן אין שום סיכוי שתגיעי ל"מחסור" בחלבון (זו תפיסה די מיושנת שכבר לא משתמשים בה היום). לעומת זאת, עודף בחלבון עלול להזיק לך, הכנסת כמות אדירה של חלבון לגוף בצורת שייק יוצרת עומס אדיר על מערכות הפינוי ועל הכליות... כיום ישנם מחקרים רבים (בדיוק אני קוראת את הספר על "מחקר סין" ששם זה הנושא המרכזי) בעניין. את כל מה שהגוף שלך זקוק את יכולה להשלים על ידי תזונה, בני לך תזונה מאוזנת שמתאימה לצריכים שלך, או פני לאיש מקצוע שיעזור וייעץ לך בעניין, חבל סתם להעמיס את הגוף שלך כימיכלים. לילה טוב
דגנית
 

dalitrin

New member
הי דגנית

טוב שמחתי לעזור
התשובה שלך הייתה הרבה יותר מפורטת ממה שהתכוונתי לשאול ואני מודה לך על כך. כרגע אני לא ממש מוטרדת מנושא התזונה אבל שמחתי לקבל רעיונות להמשך,אם זאת ברור לי שאני צריכה לחשוב על זה יותר מכיוון שיש לי תחושה לפעמים שהאימון לא מספיק טוב ולמרות שאני משתדלת לרוץ לפי תכנית ובאופן הדרגתי קצת ניתקעתי בזמן האחרון וההתקדמות שהשגתי במשך הקייץ נעצרה. אני מכירה ויודעת את החולשות שלי לגבי אוכל(מתוק)ולמעשה רק הריצה שומרת עלי עכשיו במשקל תקין,עם זאת אני מרגישה מין תשישות שיכולה לנבוע מכמה מקומות אבל אני חוששת שהמקור הוא התזונה (או אולי טיפול ב-3 ילדים + עבודה במשרה מלאה) אכן לילה טוב - בפורום הזה כולן כבר ישנות בשעה הזאת אבל אצלי עוד מוקדם יותר ואני יכולה להמרח פה
 
הי גלעד

כבר מתישהו התכתבנו ואני שמחה לראות שאתה פה. נפלא שכל אחד תורם מניסיונו למרות שאתה ז.......
(מקווה שאתה לא נעלב ). בהנחה שאל הארוכות שלי אני יוצאת לפני קום השמש והפעלת בלנדר בשעה כזו עלולה ליצור קצר משפחתי - מתי אתה מכין את השייק המומלץ? ועוד שאלה - אני יודעת שבאגוזים יש חלבונים. בעוד אילו מהמרכיבים שרשמת יש חלבונים? רוב המרכיבים הם פחמימות לא? נעמי
 

גלעד HPAT

New member
הי נעמי של זהב בכיף, לא נעלב. טוב לקרוא ממך.

לגבי המַמחֶה (כמדומני המינוח העברי לבלנדר) השייק האמור מיועד לצריכה לאחר הפעילות ואז כבר בד"כ מגיע זמן הקימה. גם אם לא, את הפירות היבשים והאגוזים ניתן לטחון בערב קודם ולהשאיר במקרר. חלב השומשום אינו מרעיש (כפית בקערית פלסטיק) ואח"כ לערבב הכל ביחד.(אם זורקים הטחינה לממחה במקום להכין ידנית זה יוצא די כיחס-גושונים במקום נוזל אחיד) ככל שלא משתמשים במיץ טרי איני רואה סיבה ממשית לא להכין את כל השייק בערב קודם (מיץ מתחמצן מיידית עם חשיפתו לאויר וחבל לאבד את הויטמינים שבמיץ הנהרסים במגעתם עם חמצן) את הפרי הטרי לא הייתי מרסק ערב קודם ואם לא ניתן להפעיל הממחה לאחר הריצה הייתי מוותר על הפרי הטרי בשייק. אגב, אם תכיני את השייק ערב קודם, הפירות היבשים הטחונים יתרככו במגעם עם הנוזל ויתנו כבר מרקם דומה לפרי הטרי הטחון. באגוזים חלבונים ושומן, בחלב הסויה חלבון, בפירות היבשים ובטחינה פחמימות וגם חלבון. תתנסי ותרגישי לבד את כמות החלבון שבשייק ;) שכאמור עיכול כמויות גדולות ממנו הוא זה שגורם לעייפות. רק לא לשכוח שהכל צריך, כמו כל דבר, להיות מידתי. לגוף יכול מוגבלת בעיכול. כלומר לא ניתן לאכול חצי פרה בשעה ולחשוב שכל החלבונים שהגוף נזקק להם אחרי ריצת מרתון הושלמו. סביר יותר להניח שמקרה כזה יזקיק דיאליזה כי הכליות המפנות רעלים הנוצרים מפירוק חלבונים תקרוסנה. לכן, טוב לאחר פעילות עצימה לאכול כמות מסוימת של חלבון +פחמימה ולאחר מכן לבצע השלמות מידתיות בארוחות מודעות לכמות המזון ואופיו. ברמת כלל אצבע, גביע קוטג' עם שתי בננות בשלות או כמה תמרים יהיה מזון מצוין מיד לאחר פעילות עצימה וכמובן לא לשכוח השלמת נוזלים לאחר כל פעילות. רק טוב
 

dganitm

New member
גלעד, רק שים ../images/Emo23.gif

שחלבון ושומן יאטו את קצב כניסת הסוכר לתאים (אין מה לעשות זה מוריד את האינדקס הגליקמי של המזון) ובכך יאטו את קצב ההתאוששות וחידוש מאגר הגליקוגן בשרירים מיד לאחר פעילות גופנית... ראה את תגובתי למעלה
ד"ש לבריכת המשושים
 

גלעד HPAT

New member
הי רוכבת, קראתי בעיון רב את תגובך גם זו למעלה

טוב לקרוא את שציטט, אולם מהציטוט (אין לפני את הנוסח המלא) עולה כי הניסוי נערך בדיאטה למשך מספר ימים שלאחר האימון, להבדיל מהשאלה הנקודתית שפתחה את השרשור שהיתה בעניין מזון - מיד - אחרי אימון. אין ספק שיש למלא את מאגרי הגליקוגן בגוף בימים שלאחר מאמץ. אולם, שוב, כדי לנצל את "שעת הזהב" של ריפוי ובניית סיבי השרירים ורצועות שנקרעו במאמץ רצוי לצרוך חלבון בשעה זו, גם במחיר של השלמת קליקוגן מעט איטית יותר. אישית פחות מטריד אותי. היות ולפחמימות אין "שעת זהב". רבים סבורים שהגוף שורף בתחילת אימון רק גליקוגן ולאחר זמן מסוים רק חלבון ולאחר עוד זמן רק שומן. ואף יש הסבורים שכך הגוף מעכל. הגוף כול הזמן שורף, גליקוגן, חלבון ושומנים אלא באחוזים משתנים, בתחילה בעיקר גליקון ומעט מאוד חלבון ושומן ואח"כ האחוזים משתנים לטובת החלבון והשומן בתורו. כך גם בעיכול יש לתת לגוף את כל שהוציא, אולם ניתן לעשות זו בצורה מדויקת יותר, כפי שכבר צוין ובכך להגיע להתאוששות מהירה ומלאה. משהו בפן האישי: איני מחזיק גדול ממוצרי חלב, בלשון המעטה, שנים, מאז תיכון אני כמעט ולא צורך אותם (הדיון אם חלב טוב לגוף האדם או לא חורג מגבולות הודעה זו). אולם, לפני מירוץ שלושת הגבולות, בשנת 2005 כמדומני, יאיר קרני הרצה ונתן כמה טיפים שבדקתי אותם לעצמי, אחד עבד בצורה מדהימה והשני, לא כל כך. הטיפ שלא עבד - קפה כשעה לפני המירוץ. וזאת למרות שקפה פועל עלי כמו LSD, כי איני שותה בשוטף (פעם בחודש חודשיים) הטיפ שעבד מעל ומעבר למצופה: קוטג' ובננות. הסיפור הוא כזה: הגעתי ממש לא מאומן למירוץ ומהיכרותי כבר ריצות לא חכמות כאלו תארתי לעצמי שארגיש כמו שטיח משומש לכמה ימים. אבל, היות שהחלטתי לנסות את העצה, הכנתי עמדי בעוד מועד גביע קוטג' ושתי בננות, אותם צרכתי כ-15 דקות לאחר המירוץ. הפלא ופלא, פלאי פלאים ממש, שום דבר לא כאב, רק כמה תפיסות, הרגשתי מאושש לחלוטין ללא הצניחה המוכרת לאחר פעילות עצימה. אז זהו, לי זה עבד וגם לחבר נוסף שרץ המלצתי שגם דיווח על תוצאות מרשימות. מאז לאחר ריצות עצימות - מעל שעה וחצי, אני יורד על גביע קוטג' או יוגורט עיזים או איזה ליטר ריויון עם כמה פחמימות ואני כמו חדש. רק טוב נ.ב. גיליתי שבריכת המשושים לא משהו - הבריכה בנחל זויתן יותר שווה - גדולה, יפה ויש בה יותר משושים !?! אבל הכי שווה זה מעיין סודי עם בריכה, פה באזור שאפשר לשתות ממנו. אין כמוהו לצינון הגוף :)
 

טליטר

New member
כמה שאלות

ניי אני קוראת בעניין את ההתכתבות פה ואם אפשר כמה שאלות- לגבי המשקה - מדובר על כמות עצומה של קלוריות למה בדיוק זה מיועד? לגבי הקוטג' והבננה- מה יש בשילוב הספציפי הזה? הרבה פעמים אני מחפשת מה לאכול אחרי אימון (רצה כ- 3 פעמים בשבוע 4-6 ק"מ שוחה פעמיים ורוכבת פעם בשבוע)וקוטג' ובננה לפי השינה נראה לי כבד- האם יש שילובים נוספים שעובדים בשבילך? וסתם מהסקרנות אתה נטורופאת? תודה רבה מיטל
 

גלעד HPAT

New member
למי שזקוק להטענת חלבונים ואנרגיה גדולה לאחר

אימון עצים. השייק הוצע לפותחת השרשור כתשובה לשאלתה אם לצרוך תוספים - היות שגם אני שייך לאסכולה כנגד תוספים (למעט במקרים מסוימים, כמו מחסור כרוני או אי יכולת הגוף לספוג רכיב כזה או אחר) הצעתי את השייק הטבעי למי שזקוק לערמה של חלבונים. כלומר לאחר אימון עצים ולא לאחר כל אימון. השילוב של קוטג' ובננה מקל על ספיגת החלבון. לא חייב בננות ניתן תמרים, פרי אחר, או כל פחמימה המתעכלת בקלות. אני לא בטוח שאת זקוקה להעמסה שכזו. היות ועל פניו, חלילה בלי להמעיט מערך האימון שציינת, לא עולה צורך מיוחד לבצע הטענת חלבונים/פחמימות לאחר אימון לא ארוך, יחסית, כפי שציינת. שוב, הכל יחסי ואישי - אם את מרגישה צורך להשלים - תשלימי. אם זאת, ברוח הדברים שציינתי, ברגיל, איני רואה צורך לבצע השלמות יעודיות כגון השייק המדובר אלא לאחר ריצות של חצי מרתון ומעלה או רכיבה שוות ערך ומעלה, כלומר לפי כלל אצבע משהו שמעבר ל60-80 ק"מ רכיבה. אם את אומרת שאת רוצה לאכול לאחר אימון בסדרי גודל שציינת, למרות שכבר מאוחר, הייתי מציע לכרסם פרי טרי או שנייים. תפוח ובננה, תפוח וכמה תמרים וכו' אלו מתעכלים בקלות ובמהירות ואם תצרכי אותם מיד לאחר האימון, עד אחרי המקלחת חלק ניכר כבר יהיה בשלבי עיכול מתקדמים ותוכלי לפרוש למנוחת הלוחמות החשובה ביותר. ואם יורשה לי להעלות נקודה שרבים מאיתנו שוכחים חדשים לבקרים: המנוחה. אימון ללא מנוחה מספקת לא רק שאינו מועיל אלא מזיק. הכניסה לכושר לא מתבצעת בזמן הפעילות אלא בגין הפעילות, היא מתבצעת במנוחה - שינה. אז הגוף המופלא הזה שלנו מתגבר ובונה מחדש ומכייל עצמו לקראת עומסים חדשים, על פי אלו שכבר העומסו עליו. בגין פעולת הקריעה והשחיקה של הרקמות בזמן הפעילות, הגוף מתגבר את אותן רקמות ובכך מעלה את רמת הכושר לעמוד בעומסים גבוהים יותר. אם אין די מנוחה, פעולת השיקום לא מתבצעת כראוי ובמקרים קיצוניים מתבצעת רק פעולת שחיקה ומשם פציעה. מה שנקרא בלעז "Over training" ובפינתנו האישית: דפקתי מירוץ שהתכוננתי אליו במשך חצי שנה בגלל שהגעתי אליו במצב של over training. חבל, מתסכל ובל נזכיר כואב. ולא איני נטורופת, אני סתם אחד שרץ מהיכא להתם. יש כאן בין המגיבות מקצועניות בתחום הנטורופטיה כמו הרכיבה. כפי שאני סבור שיש לנהוג בדעות, אני סבור שיש לנהוג בעצות בכלל ואלו של התזונה בפרט: לשמוע, להקשיב, לבחון מה מצלצל נכון ולנסות. אם זה עובד לקחת פנימה. שהרי מה תעזור עיצה של גדול הטבעוניים / רופאים/מרפאים אם העיצה הזו אינה טובה לי אישית? כמובן שקל יותר לנסות עצה של בעל מקצוע מאשר של הדיוט, אבל בכל מקרה רק לאחר נסיון נוכל לדעת מה עובד לנו ומה לו. ראי למשל עניין הקפה והקוטג' שהמליץ יאיר קרני - אחד עבד לי מדהים והשני בכלל לא, נהפוך הוא. וכפי שאמר נילס בוהר (מדען קוונטים מתחילת המאה הקודמת): "מומחה הוא זה שעשה את כל הטעויות בתחום מומחיותו". רק טוב מיטל
 

מור שלז

New member
תודה גלעד ../images/Emo140.gif

נהניתי לקרוא, למדתי כמה דברים חדשים ואהבתי את הציטוט: "מומחה הוא זה שעשה את כל הטעויות בתחום מומחיותו". תודה
 

אגשית

New member
גלעד, תודה על הטיפים

אחד כבר יושם בהצלחה
חזרתי לא מזמן מריצה וזללתי קוטג'+בננה במקום הכריך המסורתי
 

Jungle Girl

New member
תוספי תזונה - מניסיון

התחלתי עם 'כל העסק' של הטריאתלון בשלהי 2004 - תחילת 2005. אחרי מספר חודשים התחלתי לקחת אנטיאוקסידנטים, 1000 מ"ג ויטמין סי ליום ועוד איזה מולטי ויטמין. לקחתי גם איזה שייק מאוד עשיר שרשמו לי במרשם בקופה כי עשיתי שטויות בהתחלה ואיבדתי המון במשקל והמון אנרגיה. מי שמכיר אותי כיום יודע שאני בחורה בריאה בלי עין הרע טפו טפו טפו. בשנה האחרונה אני לא לקוחת כלום. כלום. התזונה שלי מאוזנת וטובה, בחודשים האחרונים אפילו ירדתי כי אגרתי קצת משמנים - והכל עם תזונה מאוזנת וטובה. אם אוכלים כמו שצריך, אין מה לקחת תוספים משום סוג. דעתי האישית בלבד אבל נתמכת ע"י לא מעט אנשי מקצוע. מחר, אגב, יש לי מבחן מסכם בקורס תזונה....
 
למעלה