שאלה על תוקף ריבה

evike

Well-known member
מנהל
(פורום מתכונים שנראה אולי מתאים יותר, לא מתפקד)
מצאתי במקרר ריבת מישמש שלא נפתחה מעולם, ושהתוקף שלה פג בערך לפני כשנה וחצי.
מה דעתכם, לזרוק, או מותר להשתמש?
תודה.
 

ויוי 25

Well-known member
(פורום מתכונים שנראה אולי מתאים יותר, לא מתפקד)
מצאתי במקרר ריבת מישמש שלא נפתחה מעולם, ושהתוקף שלה פג בערך לפני כשנה וחצי.
מה דעתכם, לזרוק, או מותר להשתמש?
תודה.
***************************************************
אם לא התפתחה שכבת עובש בחלק העליון , רק לטעום שזה טעים,
ואם כן, אז זה בסדר.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ריבה נשמרת היטב בזכות שיעור גבוה מאוד של סוכר. מעקרים את הכלים לפני המילוי וסוגרים הרמטית ואין בעיה, למעשה אין צורך לשמור בקירור לפני הפתיחה. הייתי פותחת ובודקת, אם הצבע והריח תקינים, טועמת. טעים? בתיאבון!
 

raya

Well-known member
ריבה נשמרת היטב בזכות שיעור גבוה מאוד של סוכר. מעקרים את הכלים לפני המילוי וסוגרים הרמטית ואין בעיה, למעשה אין צורך לשמור בקירור לפני הפתיחה. הייתי פותחת ובודקת, אם הצבע והריח תקינים, טועמת. טעים? בתיאבון!
בן זוגי מכין ריבות מכל הסוגים. הוא לא מעקר צנצנות, אלא שופך את הריבה החמה מהסיר ישר לצנצנת וסוגר סגירת ואקום.
לא משמן נפתחה צנצנת ריבה מלפני 7 שנים. גם אחרי הפתיחה אני שומרת בחוץ ולא במקרר. ה"חסרון" היחידי הוא שבמשך הזמן (למרות שצנצנות הריבה נמצאות במקלט במקום ללא אור) צבע הפרי לא נשמר.
 

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
פותחים ומסתכלים - הצבע בסדר, המרקם תקין, לא מסריח ? - טועמים - הטעם תקין ?
אם הכל תקין מורחים על לחם (או מצה) - (אני מוסיף מזה למרינדה של עוף בתנור)
 
למעלה