שאלה על תזונה

שאלה על תזונה

בני בן שבעה וחצי חודשים , רציתי לדעת מתי אפשר לתת לו דברי חלב (מעדנים). בנוסף את הארוחה לפני השינה הפרדתי ממנה של 180מ"ל מטרנה + 2 כפות דייסה ל80מ"ל מים עם 2 כפות דייסה ואת זה אני מאכילה אותו עם כפית ואח"כ מכינה לו 120 מ"ל מים עם מטרנה , גיליתי שזה משביע אותו יותר . רציתי לדעת עם צורת האכילה הזאת היא בסדר ( כלומר ההפרדה )

דברי חלב בגיל 7 ח'

אפשר בהחלט להתחיל לתת דברי חלב כגון גבינה לבנה, מעדנים למניהם וכולי. למעשה בגיל זה רצוי לתת לילד טעימות מכל סוג ולהרגילו למאכלים של מבוגרים. לגבי ההכנה של מטרנה עם דיסה לא כל כך הבנתי: 2 כפות (לא כפיות) קורנפלור לכל 80 סמ"ק מים ? זה נירא לי הרבה . ואיפו אבקת החלב? תפרטי ואוכל להתייחס. דר' מילה ברק

1טלטלים

New member
סליחה על ההתפרצות

אך לפי קווים המנחים להזנת תינוקות לפי הגיל של משרד הבריאות ניתן להציע דברי חלב לתינוק רק בגיל 10 חוד' ובכלל לפי המלצות של ארגונים בין-לאומיים עדיף לדחות את מוצרי החלב לפחות עד גיל שנה .אין מה למהר ,לרוב מעדנית מכילים כמות לא מבוטלת של סוכר ושאר דברים לא כל כך בריאים לילד.תינוקך ניזון בנוסף מפורמולה חלבית(לפחות כך משתמע מדברייך) למה להעמיס על מע' העיכול של הילד? נכון, שצריך להרגיל את הילד למאכלים של "מבוגרים" ,אך נראה לי להציע דברי מחלב ניגר לתינוק בן 7.5 חוד' עדיין מוקדם מדי. בהצלחה בהמשך,

למעלה