שאלה על תחום ניהול הרשתות....

assaff11

New member
שאלה על תחום ניהול הרשתות....

רציתי לפנות למנוסים בתחום שלפחות כבר 5+ שנים בתחום הרשתות, אני רק בתחילת דרכי עם שנה וקצת ניסיון(לא כולל שנתיים של טכנאי PC)
לאן התחום הזה לדעתכם הולך מבחינת שכר ותעסוקה בעתיד? ונרשמתי גם להנדסאי תוכנה בגלל שהשכר שמציאים על עבודות בתחום הוא נמוך בהרבה למה שאני ציפיתי 7000-7500 כולל נסיעות וכו'
אז מה דעתכם??ואני יודע שיש הרבה תחומים אבל אם אפשר להתייחס לשאלה(המודגשת)

DuuGi

New member
יש טבלאות שכר שאתה יכול לדעת בערך שכר בתחום

לגבי לאן זה הולך...
שאלה טובה, לדעתי העולם הולך לענן ועולם הסיסטם עוהר להיות יותר DEVOPS .
אז מהלך של למידת תיכנות יכול להיות נכון גם אם בעתיד תעבוד בסיסטם.
&nbsp
אף אחד לא חוזה עתידות ויש מקצועות שנעלמו מהעולם.
צורך באנשים שיעסקו בתחום התשתית גם אם היא וירטואלית וגם אם היא פיזית יהיה צריך עוד הרבה זמן , הדרישה מהם תשתנה מבחינת מיומנויות.
&nbsp
לגבי שכר, זה לא תחום שהשכר היה בוא גבוה במיוחד אף פעם, כל מפתח תוכנה עם כמה שנים ניסיון מרויח כמו מנהל צוות סיסטם.
&nbsp
זה המצב, לא תמיד מעריכים את מי שכל המגדל הזה עומד עליו.

אני הנדסאי תוכנה ועובד כאיש סיסטם. אם אתה חושב

שאחרי לימודי הנדסאי תוכנה תוכל למצוא עבודה בתור מתכנת בלי ניסיון אז דע לך שהסיכוי הוא נמוך מאוד. אתה צריך לא מעט קשרים, לא מעט מזל, הרבה סבלנות ולהיות תותח.
אני סיימתי את לימודי בביה"ס להנדסאים בטכניון ואני יכול לומר לך שמהמחזור שלי מעט מאוד השתלבו כמתכנתים ממש. הרוב עובדים כHELP DESK, QA או שאר מקצועות שלא ממש קשורים באופן ישיר לתכנות.
&nbsp
אז נכון שהלימודים מאוד פיתחו לי את הידע ועוזרים לי המון בעבודה כאיש סיסטם, ונכון שאפשר לפתח בתום הלימודים את הידע לבד ולהגיע לרמה גבוהה מספיק בשביל למצוא עבודה, אבל זה דורש משמעת עצמית מברזל וגב כלכלי בשביל שאחרי שסיימת את הלימודים תוכל להמשיך לשבת בבית מספר חודשים ולפתח פרוייקטים לבד בשביל להרחיב את הידע ולתפוס ניסיון.
&nbsp
ולגבי המשכורות שאתה מדבר עליהן - אני עם שנתיים ניסיון וכבר עברתי אותן בדי הרבה. זה תלוי המון במקום שעליו נפלת ובכמות היכולות שאתה צובר.

למעלה