שאלה על תחליף הקמח "קונדיטור" ועל עמילן טפיוקה מעובד

ella100

New member
שאלה על תחליף הקמח "קונדיטור" ועל עמילן טפיוקה מעובד

חשבתי להשתמש בתחליף הקמח "קונדיטור" במקום הקמח הלבן ,
במרשמים בהם יש גם קמח לבן וגם מלא.
העובדה שהוא נטול גלוטן משפיעה על החיבור?צריך להוסיף מחבר כלשהוא?
בעיקר בא לי להשתמש בו לתחתית עוגת תפוחים שבמקור זה קמח לבן ומלא
והתחתית נשארת קריספית גם בסוף האפיה.מעונינת לשמר את הקריספיות הזו.
אנסה גם רק עם קמח מלא,ללא הלבן--אשמח אם יש למישהו נסיון בכיוון.

עוד שאלה:ניתקלתי "בעמילן תירס מעובד" "ובעמילן טפיוקה מעובד"-
אשמח לקצת תובנות על טוב/לא טוב /גרוע/בסדר.
 
קונדיטור זה אסון תזונתי

הוא גומיי מדי הוא חסר כלום זה קורנפלור עם ה ר ב ה משפרי אפיה.

במקום קמח לבן תשתמשי בקמח סורגום/ תירס דק/ אורז לבן. בשביל קרספיות שווה לתת מקום לקמח טף ולקמח שקדים או קוקוס. כדי להדביק משתמשים ברבע כפית קסנטן גם.

עדיף טפיוקה על פני תירס בגלל המרקם שהוא מייצר. תלוי לאיזה צורך כמובן.
 

ella100

New member
תודה רבה רבה מיקי.כשאת כותבת תירס דק,האם הכוונה

לקמח תירס או תירס גרוס דק (כמו בורגול דק)?
&nbsp
לחלוטין שכחתי את קמח טף.
&nbsp
לענין עמילן תירס מעובד לעומת עמילן טפיוקה מעובד:מתקנת עצמי-כתוב עמילן כמסמיך (ברוטב צ'ילי
של חברה אחת וברוטב צ'ילי של חברה אחרת מצוין שיש עמילן טפיוקה מעובד ואחוז גבוה יותר של צ'ילי
וגם המחיר יותר נוח.אז אני מניחה שעדיף לבחור בשני,עם הטפיוקה.
 
אני מתכוונת לקמח צהבהב

דק , לא נראה כמו בורגול
לגבי המוצר המדובר שם זה לא משנה איזה עמילן מעבה אותו, חשבתי שאת תוהה לגבי מה להחזיק בבית
 

RSPA

New member
בקונדיטור אין "הרבה" משפרי אפיה

זה עמילן תירס (קורנפלור) שיש בו בסה"כ תוספת של קסנטן גאם ו CMC (מיצב שמשמש גם את מי שמעצב בבצק סוכר ואפשר לקנות בחנויות לחומרי אפיה). מדובר בכף אחת בסה"כ מכל מרכיב על כל ק"ג קורנפלור (אפשר להכין לבד בבית).
 
חייבת להגיד לך

בתור מי שניסתה ללא הצלחה להשתמש בדבר הזה בתור חלופה לקמח שזה מתנהג הרבה יותר גרוע מקורנפלור, מעבר לעובדה שקסנטן גם לא צריך יותר מכפית שטוחה מינוס ל-600 גרם קמח ככה שכף לק"ג זה המון
יש לזה טקסטורה איומה של גומי מאיכות לא טובה ואין לזה שום ערך תזונתי ראוי לציון
 
לא הבנתי

את מחפשת תחליף לקמח לבן בלי קשר לגלוטן? כי אם תמשיכי עם המלא אזי גלוטן יש שם בכל מקרה
שקדים טחונים בבית במעבד מזון והפחתה בכמות השומן יתנו מענה לפריכות
 

ella100

New member
בדיוק.רוצה לדלג על הלבן,לא קשור לגלוטן.אבל כן מוכנה לנסות

את מה שהצעת עכשיו: קמח תירס/אורז/טף + שקדים טחונים (עד כמה דק?).
שמן וסוכר אני תמיד מפחיתה מהכתוב במתכונים.לא אוהבת מתוק מופרז.
 
את יכולה

לא מאד דק ואז מספיק קמח מלא ושקדים טחונים גס זה יצא פריך
בהצלחה!
 

ella100

New member
כמה שקדים טחונים מחליפים את כוס הקמח הלבן?

היחס 1 ל-1?
במתכון יש כוס קמח מלא וכוס קמח לבן.
&nbsp
שוב תודה ,מיקי.
 
אותו יחס

אם שמן לך מדי תחליפי חצי כוס בטף נניח או בקמח אחר
אני מאד אוהבת קמח שקדים ושקדים טחונים בבצק
 
למעלה