סוכריותליקריץ
New member
שאלה על תיבול
אקדים ואומר שאני לא צמחונית ולא טבעונית אלא אומניבורית. עם זאת, המשפחה שלנו ממעטת בצריכה של מוצרים מהחי בכלל ושל בשר בפרט, בעיקר מטעמים בריאותיים וסביבתיים. ועכשיו לשאלה. אני מבשלת הרבה מרקים ותבשילי קדירה, שמכילים רכיבים מן הצומח בלבד: ירקות, עשבי תיבול, שורשים, קטניות, דגנים וכו'... אבל רוב התיבול, נכון להיום, מגיעים מצירים בשריים למיניהם, כך שהתוצאה הסופית היא מן הסתם לא צמחונית ולא טבעונית. ניסיתי להפחית את השימוש על ידי: בישול ביין (יצא מתוק ואף אחד בבית לא אהב), בישול בבירה בהירה וגם בגינס כהה מאוד (יצא מריר ובכנות די מגעיל), חלב קוקוס (נחמד, אבל לא השפיע משמעותית על הטעם, בעיקר גרם לכל דבר לצאת סוג של אסייתי), וציר ירקות עם כמות אדירה של עשבי תיבול ותבלינים (שוב, נחמד, אבל לא קיבלתי טעם עמוק ועשיר). אז מה הסוד? איך מתבלים מרקים ותבשילי קדירה בלי שום מרכיב מהחי ועדיין מקבלים רובדים של טעמים עמוקים? אני תמיד משתמשת בשפע של תבלינים, עשבי תיבול וירקות שורש, כך שלא נראה לי ששם הפתרון... רעיונות?
אקדים ואומר שאני לא צמחונית ולא טבעונית אלא אומניבורית. עם זאת, המשפחה שלנו ממעטת בצריכה של מוצרים מהחי בכלל ושל בשר בפרט, בעיקר מטעמים בריאותיים וסביבתיים. ועכשיו לשאלה. אני מבשלת הרבה מרקים ותבשילי קדירה, שמכילים רכיבים מן הצומח בלבד: ירקות, עשבי תיבול, שורשים, קטניות, דגנים וכו'... אבל רוב התיבול, נכון להיום, מגיעים מצירים בשריים למיניהם, כך שהתוצאה הסופית היא מן הסתם לא צמחונית ולא טבעונית. ניסיתי להפחית את השימוש על ידי: בישול ביין (יצא מתוק ואף אחד בבית לא אהב), בישול בבירה בהירה וגם בגינס כהה מאוד (יצא מריר ובכנות די מגעיל), חלב קוקוס (נחמד, אבל לא השפיע משמעותית על הטעם, בעיקר גרם לכל דבר לצאת סוג של אסייתי), וציר ירקות עם כמות אדירה של עשבי תיבול ותבלינים (שוב, נחמד, אבל לא קיבלתי טעם עמוק ועשיר). אז מה הסוד? איך מתבלים מרקים ותבשילי קדירה בלי שום מרכיב מהחי ועדיין מקבלים רובדים של טעמים עמוקים? אני תמיד משתמשת בשפע של תבלינים, עשבי תיבול וירקות שורש, כך שלא נראה לי ששם הפתרון... רעיונות?