שאלה על תנאי עבודה

גלי0

New member
שאלה על תנאי עבודה

שלום, יש לי בעיה ואני אמשח אם תוכלו לעזור לי.. השבוע התחלתי לעבוד במסעדה, תמורת טיפים בלבד. זה לא חוקי אבל קיבלתי את זה, כי בכל זאת אני מקבלת תמורה יפה לעבודה.. המפגש הראשון שלי במסעדה קרא "התלמדות"... גם זה לא חוקי, לא קיבלתי שקל, אבל קיבלתי את זה בהבנה כי בתכלס לא ממש עבדתי בפרך אלא התלוותי למצלר שהבסיר לי הכל.. אתמול, עבדתי כארבע שעות.. עם עוד מלצרית אחת. אולי בגלל התמימות שלי הופעתי לשמוע בסוף המשמרת שזאת הייתה גם "התלמדות", והמלצרית לקחה את כל הטיפים לעצמה.. היא טוענת שבמקומות אחרים זה גם ככה ( אפילו 6 התלמדויות..) ממש לא ניראה לי ל"עזור" מזמני החופשי למסעדה אלמונית בלי שום תמורה,, בטח ובטח שזה בניגוד לחוק.. מה דעתכם? תודה רבה על תשומת הלב..

shir salsa

New member
גם אני מצאתי כזאת עבודה במרינה

בהרצליה. מסעדה יוקרתית, אבל בעל המקום לא משלם גרוש מהכיס שלו. יש לי התלמדות בשני ושלישי ולא משלמים על זה או על הנסיעות! וזה יעלה לי 30 שקל מונית בחזרה. לפי מה שאני יודעת הטיפים שם זה משהו טוב, אבל זה גם רק השלמות, ואם הוא צריך להלשים לי, אז הוא מפטר- ממש נאצי! איך הולך לך בינתיים?

shir salsa

New member
אין לי בעיה להתלונן עליו או להתווכח

איתו על כמה שהוא עושה את הדברים שצורה לא חוקית, אבל העניין הוא שאני רק בת 16, ולרוב לא מקבלים בנות 16 למצרות, אז אני פשוט רוצה לנצל את ההזדמנות, למרות שהוא מנצל אותי בקטע של ההתלמדות. חוץ מזה, הטיפים שעושים שם ממש טובים אז אני מקווה שזה יכסה את הנסיעות. בכל מקרה אני לא מתכוונת להמשיך בעבודה הזו הרבה זמן... רק להתנסות קצת. אם זה יתאים לי אז סבבה, אבל אם לא, אז אני יעזוב ואני באמת אדווח עליו.

get well

New member
אין לפרסם טלפונים בפורום../images/Emo70.gif

בשביל זה יש לוח

סיטרא

New member
אני לא כותב כותרות.

אבל עובדת חיים עצובה - ככה זה. אמממ... רוב המסעדות לא משלמות על התלמדות, הנחמדים מביניהם (ואין הרבה !) משלמים על ההתלמדות רק במידה וממשיכים לעבוד שם. בדרך כלל המדובר הוא על שלוש התלמדויות, (משמרת = התלמדות). אבל במסעדות שמשום מה מחשיבות את עצמן כ"יוקרתיות" - ההתלמדויות יכולות להגיע לכדי שש התלמדויות. והכל כמובן תלוי בבוסים, בהשראה ובמצב הרוח שנח עליו באותו הרגע. ( וגם כמובן באיקס היומי ).

גלי000

New member
הסוף לניצול! ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אני לא מבינה אנחנו חיים בהודו או מה!? יש פה חוקי עבודה, וזה ביזיון שאתם עוברים על זה בשתיקה. תעמדו על הזכויות שלכם. בגלל שאנשים נותנים יד לניצול הזה וסותמים את הפה, למעסיקים זה נראה "מובן מאליו" לא לשלם על "ימי התלמדות". פשוט ביזיון. אני התקשרתי לבעל המסעדה, באמת שדיברתי איתו יפה והבהרתי לו את החוקים (במקרה והוא לא ידע..), ומה הוא אומר לי? "אני שם זיין על החוקים" (ציטוט שלו) לא בזבזתי זמן ודיווחתי עליו לנוער העובד , והם מחכים רק לפניות כאלה. באמת שלא הגעתי לפת לחם, וה200 שקל שהוא חייב לי לא משנים לי הרבה, אבל הגיע הזמן שאנשים יתחילו לפתוח תפה. אם אני (ילדה קטנה בת 18 שבקושי התחילה לעבוד השבוע) מסוגלת לעמוד על הזכויות שלי אז כל אחד יכול.

ayala26

New member
ולמה שיהיה אכפת לו?

את תלכי - יבואו אחרות שיסכימו. ככה זה המצב כעת במדינה - אם יש לך עבודה תגיד תודה ותשתוק. ברור שאני לא חושבת שזה צודק. אני גם שתקתי והרבה, לא תמיד השלימו לי והמשמרת השניה היתה מאחרת והייתי נתקעת שם עוד כמה זמן אבל שתקתי כי באופן כללי אהבתי את העבודה וכמו כן, ידעתי שיש לי עבודה אחרי הרבה זמן שחיפשתי וגם ככה זה היה לזמן מוגבל.

Reservoir Dog

New member
כמה דברים,

קודם כל את עושה את הבחירות שלך איפה לעבוד.. את לא חייבת לעבוד במסעדה אלמונית שמתבססת אך ורק על טיפים,את גם לא חייבת לעבוד במקום שכזה שהכסף בו לא טוב ובנוסף לא משלמים על התלמדויות.. בכל מקרה אני חושב שהיית צריכה לדעת מראש ,בראיון עבודה או בשיחה הראשונה עם המנהל עבודה אם ישלמו לך על אותן התלמדויות.. אם אמרו לך שתקבלי כסף על ההתלמדויות אז ברור שמגיע לך ולא הייתי מוותר פה על שקל (אלא אם כן את חושבת שאם תתווכחי איתם על ההתלמדויות האלה הם עלולים לראות זאת בעין לא יפה ולהעיף אותך משם),כמו שאמרו פה (איילה)העבודה תישאר שם גם לאחרים (ופראיירים) אחרים ואחרייך יהיו עוד אנשים שיבואו לעבוד שם. ויכול להיות מצב שתבליגי על ההתחלה הלא מרשימה ותראי איך זה לעבוד שם.. ואם עדיין דופקים אותך אז תעשי מה שאת חושבת לנכון אפילו אם זה להכנס בהם עד הסוף

get well

New member
אז ככה כמה דברים!!!

אכן ברוב המקומות העובודה במלצרות היא לפי טיפים עם השלמה לשכר מינימום ואכן ישנם כמה התלמדויות (תלוי במקום) בחינם. בקשר לשכר מינימום: תמצאי כזה מקום שהטיפים שם טובים ולא תרגישי מקופחת ישנם מקומות שהטיפים יכולים להגיע ל30, 40 ש"ח לשעה ואף יותר... מה היה עדיף לקבל שכר מינימום במקום כמו בכל עבודה אחרת?? זה כבר לשיקולך... בקשר להתלמדויות אתם לא מתארים לעצמכם כמה זה מבאס לעשות 4 5 התלמדויות (ככה זה במסעדות נחשבות) ואח"כ עוד נותנים לך משמרת בשבוע אבל ככה זה בעסקי המלצרות. המנהל מלכתחילה לא משלם למלצריות אז הוא ישלם לך שאת לא יכולה עדיין לקבל שולחנות לבד ומתלווה למלצרית? ותחשבי שאת עובדת במקום ופתאום באה מישהי חדשה להתלמד משמע יותר מלצריות במשמרת..היית מסכימה להתחלק איתה בטיפים ובכך לקצץ את שכרך בחצי?? השאלה עם כל זה שווה וזה את צריכה להחליט!!!

גלי0

New member
קודם כל תודה על תשומת הלב ../images/Emo140.gif

שנית כל, תיראו, יכול להיות שהתמימות שלי היא חלק מהבעיה , אבל של חוקים במדינה שיגנו עלינו וזה מכעיס אותי שבעלי מסעדות שמגלגלים אלפי שקלים מצפצים עליהם. ובמקום שמלצרים יתלוננו על ניצול הזה, הם אוכלים חרא. אני עשיתי את השיקולים שלי, אני התלוננתי בלשכת התעסוקה לנוער על החבוב הזה. גם אם הוא יקבל קנס -עשיתי את שלי. אני לא מוכנה שינצלו אותי, ואני נורא מקווה שאנשים אחרים ינהגו כמוני, רק ככה המעסיקים יתחילו (אולי) לכבד את החוק..

kiticat

New member
את רק בת 18

ומכאן אני מנחשת שגרה בבית עם ההורים. יש אנשים שצריכים את המשכורת המזערית הזו לשכר דירה ולעוד דברים חיונים. בעוד שאת יכולה להרשות לעצמך לוותר על עבודה כזו- אנשים אחרים לא יכולים להרשות לעצמם...

kiticat

New member
בדיוק

הפכתי 18 לפני כמה שבועות.... האמת, שההורים כבר רומזים עבות שאני לא שייכת כאן. וברגע שאעזוב את הבית, לצערי אני אקח כל עבודה שתזדמן בדרכי על מנת לממן שכר דירה ועוד קצת לחשבונות. אין מה לעשות. ככה זה. אני מתחילה לחשוב ברצינות לרדת לאילת וזהו.... הבעיה במלצרות כאן (או כל עבודה לצורך העניין) היא שהיא מיועדת לאחרי צבא או שמסדרים לך אותה דרך פרוטקציה...

get well

New member
אולי את צודקת...אבל בינתיים

את לא עובדת וגם 2 ההתלמדויות שעשית היו לשווא...לא חבל? לא עדיף היה כבר להבליג ולהתחיל לעבוד?

גלי0

New member
תראה,

בהתחלה באמת חשבתי שאולי אני מגזימה אבל... הרגשתי שזה כבר עובר כל גבול.. המעסיק פשוט מנצל אותי ואת העובדה שהמלצרים חלשים ולא יכולים לעשות כמעט כלום. לא שכר מינימום (ואפילו לא שקל),לא ביטוח לאומי, הוא אפילו לו משלם מס הכנסה (טיפים= מזומן). כבר עבדתי בעבר (בחופשים) , קיבלתי שכר מינימום, והייתי מרוצה. לצערי אני מבינה שבמקומות אחרים אני לא אקבל יחס יותתר טוב.. אני באמת מקווה שהתלונות האלה יעזרו לנו במשהו..

shir salsa

New member
זה פשוט מסחרה- שוק שחור

אם הוא לא משלם עליכם ביטוח לאומי או למס הכנסה, זה כי הוא לא מדווח עליכם כעובדים. זה לא חוקי וזה שוק שחור!

פשוש3

New member
בושה וחרפה

בעלי המסעדות והאירועים צריכים לומר תודה למלצרים\יות שהם עושים את העבודה השחורה ומקבלים בקושי שכר מינימום. יש לך שתי אפשרויות,אחת היא להתלונן עליו ואפילו לברר אם הוא משלם ביטוח על המלצרים ואם לא אז הוא יכול לחטוף חזק בראש(ראיתי מניסיון) האופציה השניה היא פשוט ללכת למקום אחר ויש מקומות שמשלמים טוב גם לחדשים. אני לדוגמא קיבלתי כסף מהשעה הראשונה שעבדתי,אומנם טיפים לא קיבלתי אבל לפחות לא הרגשתי שמנצלים אותי.

גלי0

New member
שאלה..

דבר ראשון , אני מסכימה לכל מילה. אני בטוחה במאה אחוז שהוא לא משלם ביטוח או מס הכנסה (מהעובדה הפשוטה שאען לא את הת.ז. שלי אפילו..) התלוננתי דרך האתר של הנוער העובד (ארגון שמטפל בכאלה דברים), אבל אני לא יודעת עד כמה זה יעיל.. יש לכם מושג למי אני יכולה לפנות כדי שבאמת ינקטו צעדים בעניין? תודה רבה.

למעלה