שאלה על תעופה של ציפורים

שאלה על תעופה של ציפורים

הסתכלתי בציפורים עפות ושמתי לב לתופעה הבאה: 1) דרור - מכה בכנפיים כמה פעמים באוויר ואז מקפל את הכנפיים וממשיך לטוס קדימה כשהוא בעצם נראה כמו "טיל" קטן ואש שוב מכה בכנפיים כמה פעמים ושוב דואה. התנועה שלו היא בצורת גל. 2) העורב (גם הוא ממשפחת הפרושים כמו הדרור אם אני לא טועה) מכה בכנפיים ודואה לפי הצורך כאשר הכנפיים פתוחות לגמרי 3) הדוכיפת מכה בכנפיים ואז היא מכנסת אותן אבל לא כמו הדרור, אלא למבנה שהוא פרוס יותר, אבל לא מתוח לגמרי כמו אצל העורב. מישהו יכול להסביר לי למה לכל מין כדאי להתנהג אחרת, בהינתן שחוקי העילוי הם אותם חוקים? תודה,

Charles Darwin

New member
שאלה מעולה!../images/Emo45.gif במקרה גם

אני חשבתי עליה בזמנו
מה שתפס לי את העין היה באמת ה"טיל" הזה...והגעתי למסקנה שזה מסיבות פיזיקליות (גודל).

לא רק גודל, לדעתי.

קודם כל, מה שאכתוב כאן לא מבוסס על שום ניסוי ולכן הוא בגדר ניחוש: הגודל אכן משחק תפקיד- כאשר הדרור כונס את כנפיו הוא מאבד פחות מהירות בכלל התנגדות האויר, אבל בגלל יחס משקל\ שטח פנים נמוך יותר משל העורב הוא יכול לצבור עילוי רב יותר כאשר הוא פותח אותן מחדש. אני סבור שתנועת הזיזג האופיינית לציפורים קטנות גם מסייעת להן לחמוק מדורסים- דורסים טורפי ציפורים חייבים להכות בדיוק של סנטימטרים בודדים, ותנועת זיגזג בציר האנכי יכולה להציל את הציפור הקטנה ממכת מוות.

למעלה