שאלה על תעסוקה..

• פותח הנושא alf4
  • פורסם בתאריך

alf4

New member
שאלה על תעסוקה..

שלום לכם.. אני גננת, בעלת תואר שני בחינוך, ולכן נראה לנו הכי נכון שאני אהיה זו שאגיש את המסמכים (האם אנחנו צודקים בהגיון הזה, או שאין לזה משמעות?) בעלי הוא הנדסאי תעשייה וניהול, עובד מעל עשור במפעל גדול ממשלתי וחשוב, בתפקיד ניהולי. מהן האפשרויות שלו לתעסוקה ? רצינו לעבור למקום כפרי ולא עירוני. האם יהיה לבעלי יותר קשה למצוא עבודה שם ?

במקומות כפריים, יש בהחלט תעשייה במרחק נסיעה

סביר, איכות בתי הספר שם לפעמים היא פחות טובה, ותצטרכי להשלים בבית מה שבית ספר לא נותן, גננת בהחלט יכולה אחרי בחינת טופל, ותהליך ביורוקרטי קצר של קבלת רישיון גננת קנדי, לפתוח עסק עצמאי ולהרוויח לא רע בכלל, לגבי השאלה מי צריך להיות המגיש הראשי, תהיה לנו תשובה רק בספטמבר אחרי שיפרסמו את רשימת המקצועות המועדפים. אני מקווה שהתואר שלך לא מלטביה.

tamir2006

New member
על דרבי

דרבי זה מוסד אקדמי מוכר ומכובד. הוא עומד בסטנדרט הגבוה של המל"ג האירופי והישראלי כאחד. דרבי מוכרת על ידי כל הגופים הממסדיים הרלוונטיים בישראל, והתארים שלה מזכים את בעליהם בנקודות לצורך הגירה לקנדה. בהצלחה

iverson12

New member
נכון אבל אין להשוות

בין דרבי לאוניברסיטאות הרגילות דוגמאת בר אילן, ת''א, וכו'.

לצרכי הגירה, כל מוסד שמוכר ע"י המל"ג או מה"ט

ואפילו מוסדות פרטיים אמיתיים מוכרים על ידי הקונסוליה. הבעיה עם לטביה היא שהוכח שנעשו שם מעשים פליליים, ההכרה מסוייגת, ולכן הקונסוליה עלולה לעורר בעיות

nati1818

New member
איך אני בודק אם המכללה שאני רוצה ללמוד בה

את הקורס מוכרת על ידי הקנדים?

הקנדים מכירים בכל תעודה שנרכשה במוסד לימוד

כולל מכללות ובתי ספר שעובדים עם משרד העבודה, המסחר והתעשייה או משרד הבריאות. כל עוד בית הספר קיים באמת ויש גיליון ציונים מסודר, ואין להם ידיעה ברורה שמדובר בהונאה, אין בעיה עם הדיפלומה. נתתי כאן למטה קישורים לגופים המוכרים ע"י מל"ג, או מה"ט אבל יש גם שורה ארוכה של מוסדות פרטיים שלא תהיה שום בעיה עם הדיפלומה שלהם. כשתחליט להירשם לפני ההרשמה תשאל לגבי המוסד הספציפי, ואני אשתדל לענות. אני מכיר לעומק את מערכת ההכשרה המקצועית וסביר שאול לענות.

nati1818

New member
אני מעוניין ללמוד בקריה האקדמית אונו

הנה הקישור לאתר שלהם והקישור לקורס שאני הולך ללמוד (ואחריו אלמד שם עוד קורס נוסף בתחום שישלים לי ל 450 שעות לימוד) http://ono.ac.il/?CategoryID=743&ArticleID=312&Page=1 http://ono.ac.il/?CategoryID=526 שים לב שזה היחידה ללימודי חוץ וזה לא מכללת אונו עצמה אל תתבלבל תודה על התשובות

לפני שאתה נרשם, כדאי שתדרוש מהם מכתב בסגנון

הננו לאשר כי נרשמת לתוכנית הכשרה מקצועית בתחום _________________________ תוכנית הלימודים האישית שלך מורכבת משני קורסים קורס______________ וקורס ל _______________ סה"כ היקף שעות הלימוד_(שיהיה מעל 450__). 2 הקורסים יחדיו מהווים תוכנית לימודים אחת להכשרה למיקצוע של ____________________. השלמת קורס ________________הינה דרישה מוקדמת להרשמה לקורס__________________. אנו מאחלים לך הצלחה בלימודיך. אני מניח שקורס הנהלת חשבונות 1,2+3 בצירוף קורס חשבי שכר נניח שייערכו באותה שנת לימוד ניתן לצירוף יחד לתוכנית לימודים אישית בתחום שנקרא לו מנהל חשבונות בכיר, או מנהל כספים לחברות קטנות או משהוא בסגנון. זה לא בטון יצוק, אבל אני מניח בוודאות רבה שיתייחסו לזה כאל 13 שנות לימוד כי זה בא מאותה מכללה, ברצף לימודים אחד כמעט צמוד, והמכללה מאשרת שמדובר בשני מודולים של תכנית הכשרה אחת. ויש לך תעודת בגרות או תעודת גמר של 12 ש"ל. יתרה מכך אם המכללה תסכים לתת לך תעודת גמר אישית שבה היא תכניס את כל נושאי הלימוד משני הקורסים לגיליון ציונים אישי אחד של 450 שעות ומעלה בוודאי שאתה מסודר. אני ניהלתי קורסים בלימודי חוץ של המכללה ואם הייתי מתבקש הייתי עושה את זה בשמחה כי אין כאן שום הונאה, ולא צריכה להיות לי שום סיבה לא לעזור לסטודנט, ע"י הפגנת גמישות מחשבתית ויצירתיות אדמיניסטרטיבית. עדיף כמובן לעשות קורס אחד של 450 שעות אבל מכיוון שבתחום שלך כניראה אין קורס כזה, אין דרך אחרת.

nati1818

New member
נגיד שהם לא יוכלו להנפיק לי את התעודה

שרשומים עלייה כל המקצועות אז המכתב אמור לעזור אם אתרגם אותו ואראה אותו בתהליך ההגירה? אני בכל מקרה אברר את זה איתם ואקווה שהם יאפשרו את התהליך עם התעודה האישית תודה רבה על המידע אני אברר על התעודה ואעדכן מה קרה בסוף

nati1818

New member
נקוורה לטוב

האמת גם יש שם קורס של 580 שעות של חשבונאי מדופלם(שצריך להיות חשבונאי סוג 1+2 בשביל לעשות אותו) אם אני לא טועה אבל הבעיה שהוא לוקח שנתיים אז אם אני יראה שזה לא ילך אני אלמד גם אותו ואז כבר זה יקרא 13 שנות לימוד נכון?

nati1818

New member
וגם כתוב שמקבלים

תעודת תואר חשבונאי בכיר מטעם לשכת רואי החשבון ככה שזה כבר נחשב לי תואר וזה יעלה לי את הסיכויים להצליח בהגירה

alf4

New member
לגבי רשיון עבודה קנדי

תוכל לומר לי (או להפנות אותי למידע) איך אני מקבלת רשיון גננת קנדי והאם אני יכולה להתחיל את התהליך כבר בישראל? ומהי בחינת טופל? ועוד משהו לגבי בית הספר...מה זאת אומרת להשלים בבית את מה שבית הספר לא נותן? ממש חומר לימודי?

alf4

New member
סליחה על ריבוי השאלות..

אבל בדקתי מהי בחינת תופל ומצאתי. האם צריך גם אותה וגם את הIELTS ? או שמספיק אחת מהן (ואיזו?)

את יכולה להתחיל את זה עוד כשאת בישראל

ואולי גם לסיים לפני שאת מגיעה. יש שני ארגונים שונים. קראי ביסודיות את התנאים של שניהם, ותחליטי אצל מי את עושה רישוי, לעניות דעתי אם יש לך אפשרות, ארגון המורים יותר טוב מהארגון של הגיל הרך. לגבי הבחינה, לצורך ההגירה את חייבת IELTS , אם הארגון מוכן לקבל IELTS כתחליף TOEFEL, מומלץ כמובן לעשות רק את ה IELTS. אחרי שתקראי את החומר, יעזור אם תספרי לנו מה למדת ממנו לגבי משך התהליך ושלביו, כדי שבעתיד נוכל להפנות גננות או מורים חדשים למידע המפורט בעברית כפי שאת למדת אותו.

alf4

New member
בכל מקרה אני עורכת את הסידורים מול אונטריו

בלי קשר למקום בו ארצה לגור ? כלומר, Ontario college of teachers אחראית על כל המורים והגננות בקנדה כולה ? ומאחר ואני מאמינה שאתה יודע על מה אתה מדבר... מדוע ארגון המורים טוב יותר ? במה זה מתבטא ?

למעלה