שאלה על תשלום לבית חולים וטרינרי

cobeh

New member
שאלה על תשלום לבית חולים וטרינרי

לאחרונה הגעתי לשם עם חתולה. הם החתימו אותי על "הצעת מחיר" שבין 3200 ל-6900 ש"ח ולפי מה שנאמר לי הסכום התחתון מתייחס לתקופת אשפוז של כשלושה-ארבעה ימים והעליון לכשבוע. כעבור ארבעה ימים נאמר לי שחלה הדרדרות ניכרת במצבה, והיא מונשמת. הגעתי לבית החולים, ונשאלתי אם להחיות אותה במידה והמצב מדרדר. אמרתי שלא. בנקודה זו שאלתי את הוטרינרית מה העלות עד כה, והיא השיבה שבערך 7,400. מה שמאד הפתיע אותי לאור האמור לעיל. שבתי הביתה, וכעבור כמה שעות, לפנות בוקר, קיבלתי הודעה מאד לקונית שבה נאמר לי ש"היא מתה", ויחזרו אלי בהקדם עם פרטים. עד היום לא חזרו אלי, מה שמאד חרה לי. בכלל, מרגע ההדרדרות שלה הייתי צריך לרדוף אחריהם כדי לקבל מידע, אחרי שבימים הראשונים הוטרינרית הקפידה להתקשר ולעדכן אותי כל הזמן. היום, אחרי כחודש, לראשונה התקשרו אלי, אבל ממחלקת חשבונות. סיפרו לי שהתשלום עומד על 8,800, וגם יידעו אותי שזה אחרי ויתורים והנחות מפליגות, וחסכו לי את התשלום על החיבור שלה למכונת הנשמה (למרות שכאמור, המחיר עמד על הרבה פחות כשהיא היתה כבר מונשמת, וכעבור כמה שעות נאמר לי שהיא אינה בחיים).
השאלה שלי אם יש לי מה לעשות מלבד לשלם ולשתוק.
תודה מראש על העזרה.

חן 2005

New member
קרה גם לי.

לפני 3 שנים בדיוק אישפזתי את גאידמק, החתלו שנולד אצלי, בידיעה ברורה שמצבו סופני עקב כשל בכליות.
שילמתי לא מעט, ובסוף נאלצו להרדים אותו עקב הדרדרות בפרמטרים, למרות הטיפו האינטנסיבי.

dimitrygo

Active member
מנהל
קודם כל משתתף בצערך

מה שאני הייתי עושה בשלב הזה זה מבקש פירוט של כל התשלומים. אם הפירוט ייראה לך הגיוני אז אין ברירה וצריך לשלם. אחרת אתה יכול להתווכח איתם, במיוחד שהם החתימו אותך "רק" על 6,900.

ארמורגם

New member
מקומם הסכומים המטורפים האלה

הם מנצלים את האהבה האינסופית שלנו לבעלי החיים שלנו כדי לחלוב כספים.
גם אני עברתי סיפור דומה, כנראה באותו בית חולים במושב ליד כפר סבא, ושילמתי סכום 5 ספרתי, כמובן גם אחרי "הנחות וויתורים".
התוצאה אגב היתה דומה, החתול לא שרד.

בימים האחרונים שלו ראיתי בקבלה בחורה שהגיעה עם חתול עם בעיה דומה לשלי, והטיפול שהוצע לה היה זהה לזה שאני קיבלתי. ראיתי בעיניים שלה את התקווה שהם נטו בה, בדיוק כמוני בתחילת הטיפול. לא היה לי לב להגיד לה משהו לגבי זה, אבל ראיתי את מטחנת הכספים עוברת לקורבן הבא. בכל זאת, לפרנס כל כך הרבה רופאים עולה הרבה כסף.

לגבי שאלתך, זה מעצבן אבל כנראה שאין הרבה מה לעשות, אלא אם כן אתה מוכן להסתכן בתהליכי גביה אגרסיביים ועמלות עורכי דין. בחתול הבא כבר תדע יותר טוב.

trilliane

Well-known member
מנהל
בדוק כמה עולה רפואה פרטית בארה"ב לבני אדם... הרבה יותר גרוע

רצה הגורל וממש אתמול בערב דיברתי במסיבה עם וטרינרית. היא התלוננה על השכר הנמוך שלה (היא שכירה) וניסיתי להבין איך זה מסתדר לנוכח המחירים הגבוהים של הרפואה הפרטית לחיות מחמד. היא הסבירה לי שהחזקת מרפאה היא הוצאה עצומה – הציוד, החומרים... מן הסתם גם השגחה 24/7 עולה לא מעט.
&nbsp
למרבה המזל בישראל יש רפואה ציבורית מסובסדת ולכן אנחנו לא רגילים למחירים כאלה עבור שירותי בריאות; אבל מי שצורך רפואה פרטית יודע שאלה המחירים.
&nbsp
כמובן, יש לדרוש מהרופאים להיות הוגנים באשר לסיכויי ההצלחה של ניתוח/טיפול ובאופן כללי סיכויי השרידה של בעל החיים, וכך לאפשר לבעלים לקבל החלטה מושכלת.

Yukita

Active member
מנהל
לצערי נותר לי רק להסכים

הבעיה האמיתית שגורמת למחירים המפלצתיים בוטרינריה היא חוסר הסבסוד. כמובן שיש פה ושם גם בעלי מקצוע בלתי הגונים, אך מרבית הוטרינרים ובתי החולים הוטרינריים אינם מנסים לעשוק אותנו: באמת מדובר בציוד ובחומרים יקרים מאוד שבמקרה של טיפול בע"ח המימון עבורם בא כולו מכיסנו.
&nbsp
מה שכן, בכל המסופר במקרה של פותח השרשור, יש אי-הגינות מסויימת בשינויים בתמחור ללא שיחה עם הלקוח, ובודאי שאם אכן היתה בעית תקשורת מאז תחילת ההדרדרות במצב זה לא ממש בסדר. החלק הזה בסיפור הוא אכן משהו שאינו תלוי ישירות בכסף וניתן לשיפור.

cobeh

New member
מה שהפריע לי במיוחד

זה שהם החזיקו את החתולה בימיה האחרונים בכלוב ממש קטן. נראה לי שהיא היתה ממש בטראומה רק מהכלוב. לא רציתי שהיא תגמור את החיים שלה בתנאים האלה. היא היתה ממש צעירה. כבת שנתיים וחצי. בעבר טיפלתי בחתולה אחרת במרפאה במרכז תל אביב ושמו אותה בכלוב ענק. דווקא בבית חולים שממוקם באיזור שומם למדי וגובה סכומים כל כך גבוהים, את החתולים מחזיקים במשהו שנראה כמו כלובי סוללה.
מלבד זאת, כאמור, מאד הפריע לי שבימים הראשונים הוטרינרית התקשרה לעדכן אותי בכל הפרטים, בשיפור במצבה (ולמרות השיפור, החתולה נראתה לי מבוהלת או לפחות אפאטית, אולי בגלל הכלוב הזעיר) ומרגע ההדרדרות כבר לא היה עם מי לדבר. ביקשתי שיעדכנו אותי אם יש שינויים במצבה, אם היא מתחילה לנשום לבד (והיא אכן התחילה לנשום לבד. התקשרתי באמצע הלילה וכך אמרו לי, כמובן שלא עידכנו אותי מיוזמתם). את הבשורה על מותה קיבלתי בשיחה של 10 שניות.
העליתי לכאן קובץ עם החשבונית.
בעמוד השני יש רק את התשלום על הניתוח, שלמיטב הבנתי אמור היה להיות קצר מאד והסתבך ועל כן נמשך זמן רב, וכל שעת ניתוח עולה אלף ומשהו ש"ח.
אתם רואים שם משהו חריג ?
יש שם "pc - מנה לחתול" ב-900 ש"ח. במה מדובר ?

cobeh

New member
ורק הבהרה, אין לי כוונה להתחמק מהתשלום

רק רציתי לוודא שהחשבון לא ערוך בשיטת המצליח. מדובר בקצת יותר מארבעה ימי אשפוז, וזה נראה לי סכום מאד גבוה. הרבה יותר ממה שסוכם.
תודה מראש על העזרה והסבלנות.

dimitrygo

Active member
מנהל
"pc - מנה לחתול" זה כניראה מנת דם. מה זה 607 ש"ח עבור בית

מרקחת. האם קנית שם תרופות? מעניין גם מה זה "יעוץ פנימי רופא רפואה" (אך זה רק 85 ש"ח). אני רואה שאכן עשו לך הנחות רבות אם כי אני מבין שיחסית לתשלום כולו זה לא הרבה.
&nbsp
באופן כללי אני מסכים עם תגובות אחרות לגבי מחירים אם כי לדעתי חלקם עדיין היו יכולים להיות קצת יותר נמוכים.

cobeh

New member
תודה על התגובה. לא קניתי שם תרופות

לגבי ההנחה - הם הודיעו מהתחלה שיש 15% הנחה (זו חתולה של אמא שלי, שהיא אזרחית ותיקה), וזה היה אחד השיקולים לחתום על 'הצעת המחיר'. רק עכשיו אני רואה בחשבון שזה רק על חלק מהדברים.

גורדיאן

New member
מה שמעניין הוא שזהו בעצם מכון לימודי,

כלומר "בו עוברים הסטודנטים לווטרינריה את הכשרתם הקלינית." (ציטוט מכאן: http://vethospital.huji.ac.il/about/index.php)
נראה לי שאם במקום הזה הסטודנטים רוכשים את השכלתם באמצעות אימונים על חיות המחמד המובאות לטיפול אז יש מקום לפצות את בעלי החיות על הסיכון באמצעות הנחות במחיר הטיפול, אבל משום מה המדיניות של המוסד הזה בדיוק הפוכה, אולי הם רוצים לאמן את הווטרינרים-לעתיד בגביית סכומים מופרזים, ואולי הם מתמחרים את הכל כאילו מדובר בסוס מירוצים יקר ולא חתול קטן ואומלל (כי שעת עבודה של ווטרינר על סוס כוללת 60 דקות בדיוק כמו שעת עבודה על חתול).

בכל מקרה, "הצעת מחיר" לטיפול בחתול שמתחילה בסכום כמו 3,200 ש"ח היא מוגזמת ביותר. שומר נפשו (וכיסו) ירחק משם, יש מספיק ווטרינרים טובים עם מחירים נוחים.

dimitrygo

Active member
מנהל
שעת ניתוח של חתול כוללת 60 דקות בדיוק כמו שעת ניתוח של סוס

מירוצים יקר. אז למה המחיר צריך להיות שונה?
&nbsp
ביקרתי 3 פעמים בבית החולים הזה ויש לי הרבה ביקורת על ההתנהלות שלו. ועדיין זה אחד מהמקומות הבודדים שיש בהם מומחים מכל התחומים ואת כל המכשירים הנדרשים לטיפול בבעלי חיים. אני מניח שהם יוצאים מנקודת הנחה שאם כבר הגעת אליהם אז כניראה מיצית את כל האפשרויות של הוטרינר הפרטי שלך ואתה רוצה להציל את חיית המחמד שלך. והם עושים הכל כדי לעשות את זה, זה התפקיד שלהם. התפקיד שלנו הוא לדעת מתי לעצור אני אבל מודה שזה מאוד קשה.
&nbsp
לגבי מחירים גבוהים - אכן אם להשוות לרפואה פרטית בארץ ובחו"ל אז אפשר להבין אותם. עד כמה הם באמת מוצדקים זה כבר שאלה אחרת.

טאניוש

New member
סכומים מטורפים...

אלינו התקשרו כל פעם שהיה צורך בבדיקה או פרוצדורה נוספים, אמרו מה המחיר וביקשו אישור. לא אותו בית חולים. המחירים באותו סדר גודל. אבל לפחות לא קיבלנו חשבון בהפתעה... עדכונים קיבלנו כל הזמן. ואין לי ספק שהיחס לחתול היה מעל ומעבר. והוא חי עוד שנה...

למעלה