שאלה על 12 הצעדים

popik23

New member
שאלה על 12 הצעדים

שלום הייתי רוצה לדעת אם אפשר להגדיר בערך כמה זמן לוקחת התוכנית? האם לדעתכם היא התוכנית הכי טובה ליציאה מגמילה? אשמח לתשובות בתודה אריאל

zoro3

New member
תכנית 12 הצעדים

היא דרך חיים ולא שלב שצריך לעבור אותה

zoro3

New member
רק להיום של מכורים אנונימים

התמודדות עם רגשות "יתכן שנפחד שאם נהיה בקשר עם רגשותינו נגרום לתגובת-שרשרת של כאב ופאניקה." טקסט בסיסי, עמוד 29 כשהשתמשנו, רבים מאתנו לא רצו או לא היו מסוגלים להתנסות ברגשות רבים. אם היינו מאושרים, השתמשנו כדי להיות עוד יותר מאושרים. אם היינו בדיכאון או כעסנו, השתמשנו כדי לטשטש את הרגשות האלה. המשכנו בדפוס התנהגות זה במשך כל ההתמכרות הפעילה שלנו, ונעשינו כל-כך מבולבלים מבחינה רגשית, שכבר לא ידענו מהם רגשות נורמליים. אחרי זמן-מה בהחלמה, אנו מגלים כי הרגשות שהדחקנו מתחילים פתאום לצוף על-פני השטח. אנו יכולים לגלות כי כעס הוא רק תסכול. אנו מגלים כי מה שנראה לנו כדיכאון-התאבדותי הוא רק עצב. יש מקרים שבהם אנו זקוקים לעזרה של החונך שלנו או של חברים אחרים באנ-איי. אם נלך לפגישה ונדבר על מה שקורה בחיינו, זה יעזור לנו להתמודד עם הרגשות שלנו, במקום לברוח מהם בבהלה. רק להיום: לא אברח מרגשות לא נוחים שאולי אתנסה בהם. אשתמש בתמיכה של החברים שלי בהחלמה כדי שיעזרו לי להתמודד עם הרגשות שלי.

למעלה