שאלה על bankroll management

Elad Almighty

New member
שאלה על bankroll management

אחרי שהפסדתי כמה עשרות דולרים בפול טילט (לא כולל ה50$ מps) (ובשבילי כמה עשרות דולרים זה הרבה), את רובן במשחקים בגיהנום של המיקרו-לימיט הבנתי שככה זה לא עובד. החלטתי שמעכשיו ואילך אני אשחק בעיקר sng ובעקבות המלצה שמישהו כתב פה התחלתי לקרוא את sng stratgy של קולין מושמן. עדיין לא סיימתי את הספר, אבל כבר מתחילת הקריאה התחלתי להבין פחות או יותר איזה צורת מחשבה צריכה להיות במשחק sng והתחלתי לשחק בטורנירים של ה2+0.25. כבר מההתחלה התחלתי להרוויח, ואז להרוויח עוד קצת ועוד קצת ובסופו של דבר כיסיתי את כל ההפסדים ונכנסתי לרווח. ואז נפלתי שוב להפסד, ואז הרווחתי שוב, ואז נפלתי וככה עוד פעמיים בערך. זה פשוט לא יאומן, ביממה האחרונה הפסדתי יותר מ6 טורנירים כשלי יש את היד הטובה יותר, ברוב הפעמים בעדיפות של 70%. זה פשוט נוראי איך אנשים משווים עם היד שברור להם שאין מצב שהיא מנצחת, ואז תופסים את האאוט היחיד שהיה להם בריבר. השיא היה כשמישהו עם ערימה זהה לשלי נכנס איתי אול אין לפני הפלופ עם 2-4 אוף סוט כשאני עם AK סוטד. כמובן שהוא תפס רצף. שלא לדבר על היד שבה היה לי נאט פלאש תלתן בפלופ ומישהו נכנס רק עם 3 תלתן ושני הקלפים הבאים העניקו לו סטרייט פלאש. אני יודע שאני יותר טוב בהרבה מרוב השחקנים האלו, אבל הבעיה היא שפשוט אין לי מזל. אני גם לא זוכר מתי בפעם האחרונה היה לי suck out. השאלה היא האם לדעתכם מעבר לsng יותר יקרים יצמצם את התנודות האלו בבנקרול רק מכיוון ששם אנשים לא ישוו לי כל הדרך לריבר עם ידיים הזויות וינצחו בסוף. אני חושב שגם עצם זה שאנשים שם לא ינצחו אותי כ"כ הרבה עם ידיים קקה יתרום לא מעט ליציבות הנפשית שלי. מצד שני, אני נורא משתדל להקפיד על החוקים של הbankroll management כי ע"פ הניסיון המועט שלי כשמתעלמים מהם יכולים ליפול נורא מהר. מה אתם אומרים?

darkAI

New member
אם ניצחת כ"כ הרבה טורנירים כדי לכסות את ההפסד

אני יכול להבטיח לך שהיה לך מזל. זה בלתי אפשרי תמיד להיכנס עם היד הכי טובה לall-in, גם אם אתה מקצוען, לפחות בחל'ק מהמקרים אתה נכנס עם היד הפחות עדיפה. העניין הוא שכשאתה עושה suckout למישהו, אתה בסה"כ עולה בכמות הצ'יפים שלך ולא בהכרח תזכור את היד הזאת. כשמישהו אחר עושה suckout לך, אני בטוח שתזכור את זה. זה בסה"כ עניין של זיכרון סלקטיבי. לגבי השאלה שלך - אם תעבור לרמות גבוהות, זה בהחלט יפסיק את התנודות של הבנקרול שלך. במקום זה הוא יילך בכיוון אחד ויחיד, כמעט ללא תנודות.. אבל אני לא מבטיח שאתה תאהב את הכיוון הזה
קודם כל, מבחינה הגיונית, אם אתה משחק מול אנשים שנכנסים עם היד הפחות טובה לall-inים, למה שזה יטריד אותך? להיפך, לדעתי אם תשחק מול אנשים שלרוב נכנסים לאול-אין עם ידיים יותר טובות משלך, זה יתסכל הרבה יותר כשגרף הרווח שלך ייכנס למצב freefall. וגם ברמות יותר גבוהות יהיו שחקנים גרועים ושכשתפסיד עם הAK מול ה2-4 ברמות יותר גבוהות, זה ייצרום יותר. בכל מקרה - תמיד צריך ללכת לפי חוקי bankroll אלא אם כן אין לך בעיה לעשות reload לחשבון. למשל עד הימים האחרונים, היה לי תקופה של מזל גרוע במשך עשרות תחרויות, אז במקום לעלות במידרון תלול כלפי מעלה כמו רוב הזמן, במשך כ75 תחרויות - אומנם לא הגעתי למצב של הפסד, אבל כ"כ הרבה זמן בוזבז על זה ובלי לעשות רווח - זה פשוט מתסכל. אין מה לעשות, ככה זה פוקר ואתה צריך להיות מוכן לזה ע"י ניהול בנק נכון. ברמות היותר גבוהות אתה תמצא את עצמך מנצח פחות, בדיוק בגלל הסיבה שהרבה פחות אנשים ייכנסו עם ידיים גרועות. אז תישאר ברמות הנמוכות עד שתצליח בהן, תשחק אפילו בכמה תחרויות במקביל אם אתה יכול כדי שהפסד יחיד לא יבאס אותך ותזכור שזה משחק של מספרים. אתה תפסיד בחלק, תרוויח בחלק, אבל כל זמן שאתה מרוויח יותר משאתה מפסיד - מצבך טוב.

Elad Almighty

New member
זה לא צריך להיות כ"כ הרבה בסכומים שאני משחק

ברור ששמים לב בעיקר להפסדים הגדולים, אבל אני משתדל מאוד לשים לב למקרים בהם ניצחתי יד משמעותית בסאק אאוט בזמן האחרון ופשוט אין. לך תדע, המון מקצוענים טוענים שהיו תקופות שהם שיחקו בסכומים שלא מתאימים לבנקרול שלהם כדי להתקדם. אולי אני הדררר הבא?
נכון שבמובן מסוים עדיף שיהיו אנשים שיכנסו לכל קופה עם ידיים גרועות, אבל מצד שני זה ממש מגדיל את האלמנט של המזל. ככל שיש יותר אנשים בקופה ככה הסיכויים שלך לנצח בה יורדים, לא משנה מה היד שלך. ובינתיים אני מרוויח, אז אין תלונות. סתם המון תסכול. בקרוב (עם קצת מזל ובעזרת הtake 2) אני אוכל לעבור לsng של ה5.50 ונקווה ששם יהיה טוב יותר

darkAI

New member
כמו שאמרתי - אם אתה יכול לשים עוד כסף

במידה ואתה מפסיד הכול - תרגיש חופשי לא לשחק לפי כללי הbankroll. זה נכון שלא חסר מקצוענים שלא היו משחקים לפי הbankroll, אבל רובם, כולל גם פיל אייבי, אמרו שהם הפסידו הכול לפעמים והיו צריכים להתחיל מחדש. אם יש לך בעיה עם זה - תרגיש חופשי לנסות. בקשר להרבה אנשים שנכנסים עם ידיים גרועות - נכון שכל שככל שיש יותר אנשים בקופה הסיכויים שלך לנצח יורדים, אבל מן הסתם בטורנירים אתה לא צריך להיכנס אול-אין מול 3 אנשים גם אם יש לך יד מעולה. במקרה הכי גרוע, במידה וזה קורה, אתה עדיין פייבוריט לנצח, וכשתנצח, יהיו לך פי 4 צ'יפים מאשר לשאר השחקנים. אם אתה יודע להשתמש בערימת צ'יפים גדולה, זה נותן לך ייתרון משמעותי על שאר השחקנים ומעלה בהרבה את הסיכוי שלך לא רק להגיע לכסף אלא גם לקחת אחד מהמקומות הראשונים.

shaywh

New member
זה סביר שאתה לא עושה סאק אאוט

האנשים שעושים את זה קבוע זה האנשים שמכניסים את הכסף עם היד הנחותה בתזמון הלא נכון ומדי פעם זה עובד להם בכל זאת. כנראה שאין לך את ההרגל הזה...

AdAmD1

New member
תוכל לשלוח לי לינק לפרטי?

פעם ראשונה שאני לא מוצא משהו באינטרנט חח.

למעלה