היי, אני חדשה כאן,
ולבנתיים אני לא בשלב של לשתף דברים אישיים.
אבל כן אשאל שאלה-
מנסה להבין יותר לעומק מושגים.
קשה לי להבין עוד במדוייק לגביי gray-ace
או "graysexulity".
יש המון אנשים מיניים (allosexual) - שאינם נמצאים על המטרייה/ספקטרום א-מיני, שבאופן יחסית לallo אחרים, נמשכים להרבה פחות אנשים או בתדירות פחות גבוהה. אבל הם עדיין לא ace.
ויש כאלו שנמשכים בקלות, ו/או מיניים בתדירות גבוהה הרבה יותר מכולם.
גם בתוך allosexualety יש ספקטרום.
השאלה היא איך יודעים מתי זה כבר מתחיל להיות מתאים/שייך לתחום האפור הא-מיני?
באתר של aven כתוב שזה צריך להיות משהו ששונה באופן משמעותי. (אם הבנתי נכון)
במקומות אחרים כתוב "מרגישים מיניים/משיכה לעיתים מאוד רחוקות".
אבל מה זה אומר ה"לעיתים רחוקות" הזה?
בעולם שלנו הכול יחסי ...
בגלל שאין לי הרבה ידע על עולם המיניות באופן כללי אז לא מצליחה להבין את הפרט הזה.
כי אם graysexual נמדד ביחס לallosexual
אז מרגיש לי שאולי אצתרך לדעת עוד פרטים בסיסיים על
Allosexual ... אבל לא בטוחה.
כמו לכמה פחות או יותר allosexual נמשכים/מרגישים משיכה... פחות או יותר... (נניח בשנה אחת, או בכמה שנים?) . והאם יש דרך יותר פשוטה להבין את הדברים? לא חושבת שיש צורך להכנס בהגזמה לנתונים סטטיסטיים. להפך... מנסה דרך פשוטה יותר להבין את הדברים. ולא לשים חוקים או תת הגדרות שהם מיותרות.
אבל כן חשוב לי מידה מסויימת של בהירות וריאליסטיות. על תופעות שקורות, וכל תסביך ההגדרות האלו.
ופרספקטיבה קצת יותר רחבה על המושג graysexual/gray-ace שהיא פחות שטחית ממה שיש לי.
כדי שאוכל להיות שלמה גם עם ההגדרה האישית שלי.
אני ממש לא מנסה לשים חוקים נוקשים על עצם המושג עצמו או להגדיר אותו במדוייק, כי הרי אי אפשר ואין בכך צורך בכך. ובמיוחד כי זהו מושג "אפור".
ואולי יש כאן כאלו שרואים/מגדירים עצמם כאפורים שיוכלו לתת לי עזרה בעניין הבילבול הזה?
ברור לי שלא הכול צריך לדעת במדוייק ... בסופו של דבר הגדרות נוקשות לא עוזרות לנו ...
הגדרות של נטייה מינית הן אישיות. והן באו לתמוך ולעזור לנו.
ויש בהן משהו מאוד פתוח לפרשנות אישית ... וטוב שכך... וחושבת שזה דבר שבא לעזור לנו ליצור מעט פרספקטיבה של עצמנו אל מול העולם המוזר הזה... ולעזור עם תחושת קלילות ושלמות...
וזה הכול תלוי בתחושה האישית של כל אחד ואחת- לפי מה שעושה טוב והרגשת שלמות לאותו אינדיבידואל עם הכנות שלה/שלו מול עצמה.
מניחה שיש הרבה gray-ace בעולם, אבל לא לכולם יעזור בחיים עצם ההגדרה /להגדיר עצמם על ספקטרום הace, וזה ממש בסדר... ויש כאלו שיעזור להם מאוד- וזה מדהים....
ודברים הם כמובן פלואידים ומשתנים....
הבנתי שיש גם תת קטגוריות בתוך התחום האפור.
(ולא אכנס עכשיו ל-demisexual).
אני אישית אוהבת גם את המושג ace-flux.
תודה מראש על כל תשובה/דעה
***הערה *** (עורכת שוב את ההערה כדי לנסות לצמצם למינימום דיונים מיותרים נוספים בנושא).
- עשיתי כמה שינויים בעריכת השאלה, מכיוון שקיבלתי קודם תגובה, שמישהו כתב ונימחקה, שהייתה קצת נוקשה ואפילו מעליבה...
חשבתי בהתחלה שאולי לא מפורש טוב השאלה שלי, או כאילו משהו "לא בסדר/לגיטמי" בעצם זה ששאלתי את זה.
משהו בתגובה הזו (שנימחקה) היה לי מאוד לא נעים.
בהתחלה התנצלתי
אבל במחשבה שנייה לא חושבת שהיה משהו לא בסדר בשאלה שלי.
וגם אם מישהו חושב שכן- יש דרך נעימה יותר להגיב/לתת ביקורת בונה על דברים, או לנסות להביע שדעתכם היא מאוד שונה משלי- זה גם בסדר.
אבל לא בצורה של ביקורתיות מעליבה שבכלל לא קשורה לשאלה אותה שאלתי. שמביאה לי גם פיענוח פסיכולוגי/מיני מעוות שלי (שבכלל לא ביקשתי).
שמחה שמנהל הקבוצה מחק את התגובה.
מקווה שאנשים יחפשו עצמם ויטפלו בעצמם לפניי שהם כותבים בחוסר רגישות- ביקורת שטחית ומעליבה למישהו אחר, שנימצא אולי במצב רגיש.
ולבנתיים אני לא בשלב של לשתף דברים אישיים.
אבל כן אשאל שאלה-
מנסה להבין יותר לעומק מושגים.
קשה לי להבין עוד במדוייק לגביי gray-ace
או "graysexulity".
יש המון אנשים מיניים (allosexual) - שאינם נמצאים על המטרייה/ספקטרום א-מיני, שבאופן יחסית לallo אחרים, נמשכים להרבה פחות אנשים או בתדירות פחות גבוהה. אבל הם עדיין לא ace.
ויש כאלו שנמשכים בקלות, ו/או מיניים בתדירות גבוהה הרבה יותר מכולם.
גם בתוך allosexualety יש ספקטרום.
השאלה היא איך יודעים מתי זה כבר מתחיל להיות מתאים/שייך לתחום האפור הא-מיני?
באתר של aven כתוב שזה צריך להיות משהו ששונה באופן משמעותי. (אם הבנתי נכון)
במקומות אחרים כתוב "מרגישים מיניים/משיכה לעיתים מאוד רחוקות".
אבל מה זה אומר ה"לעיתים רחוקות" הזה?
בעולם שלנו הכול יחסי ...
בגלל שאין לי הרבה ידע על עולם המיניות באופן כללי אז לא מצליחה להבין את הפרט הזה.
כי אם graysexual נמדד ביחס לallosexual
אז מרגיש לי שאולי אצתרך לדעת עוד פרטים בסיסיים על
Allosexual ... אבל לא בטוחה.
כמו לכמה פחות או יותר allosexual נמשכים/מרגישים משיכה... פחות או יותר... (נניח בשנה אחת, או בכמה שנים?) . והאם יש דרך יותר פשוטה להבין את הדברים? לא חושבת שיש צורך להכנס בהגזמה לנתונים סטטיסטיים. להפך... מנסה דרך פשוטה יותר להבין את הדברים. ולא לשים חוקים או תת הגדרות שהם מיותרות.
אבל כן חשוב לי מידה מסויימת של בהירות וריאליסטיות. על תופעות שקורות, וכל תסביך ההגדרות האלו.
ופרספקטיבה קצת יותר רחבה על המושג graysexual/gray-ace שהיא פחות שטחית ממה שיש לי.
כדי שאוכל להיות שלמה גם עם ההגדרה האישית שלי.
אני ממש לא מנסה לשים חוקים נוקשים על עצם המושג עצמו או להגדיר אותו במדוייק, כי הרי אי אפשר ואין בכך צורך בכך. ובמיוחד כי זהו מושג "אפור".
ואולי יש כאן כאלו שרואים/מגדירים עצמם כאפורים שיוכלו לתת לי עזרה בעניין הבילבול הזה?
ברור לי שלא הכול צריך לדעת במדוייק ... בסופו של דבר הגדרות נוקשות לא עוזרות לנו ...
הגדרות של נטייה מינית הן אישיות. והן באו לתמוך ולעזור לנו.
ויש בהן משהו מאוד פתוח לפרשנות אישית ... וטוב שכך... וחושבת שזה דבר שבא לעזור לנו ליצור מעט פרספקטיבה של עצמנו אל מול העולם המוזר הזה... ולעזור עם תחושת קלילות ושלמות...
וזה הכול תלוי בתחושה האישית של כל אחד ואחת- לפי מה שעושה טוב והרגשת שלמות לאותו אינדיבידואל עם הכנות שלה/שלו מול עצמה.
מניחה שיש הרבה gray-ace בעולם, אבל לא לכולם יעזור בחיים עצם ההגדרה /להגדיר עצמם על ספקטרום הace, וזה ממש בסדר... ויש כאלו שיעזור להם מאוד- וזה מדהים....
ודברים הם כמובן פלואידים ומשתנים....
הבנתי שיש גם תת קטגוריות בתוך התחום האפור.
(ולא אכנס עכשיו ל-demisexual).
אני אישית אוהבת גם את המושג ace-flux.
תודה מראש על כל תשובה/דעה
***הערה *** (עורכת שוב את ההערה כדי לנסות לצמצם למינימום דיונים מיותרים נוספים בנושא).
- עשיתי כמה שינויים בעריכת השאלה, מכיוון שקיבלתי קודם תגובה, שמישהו כתב ונימחקה, שהייתה קצת נוקשה ואפילו מעליבה...
חשבתי בהתחלה שאולי לא מפורש טוב השאלה שלי, או כאילו משהו "לא בסדר/לגיטמי" בעצם זה ששאלתי את זה.
משהו בתגובה הזו (שנימחקה) היה לי מאוד לא נעים.
בהתחלה התנצלתי
אבל במחשבה שנייה לא חושבת שהיה משהו לא בסדר בשאלה שלי.
וגם אם מישהו חושב שכן- יש דרך נעימה יותר להגיב/לתת ביקורת בונה על דברים, או לנסות להביע שדעתכם היא מאוד שונה משלי- זה גם בסדר.
אבל לא בצורה של ביקורתיות מעליבה שבכלל לא קשורה לשאלה אותה שאלתי. שמביאה לי גם פיענוח פסיכולוגי/מיני מעוות שלי (שבכלל לא ביקשתי).
שמחה שמנהל הקבוצה מחק את התגובה.
מקווה שאנשים יחפשו עצמם ויטפלו בעצמם לפניי שהם כותבים בחוסר רגישות- ביקורת שטחית ומעליבה למישהו אחר, שנימצא אולי במצב רגיש.
נערך לאחרונה ב: