שאלה על
של מאיר בנאי

אורי404

New member
שאלה על ../images/Emo168.gif של מאיר בנאי

הגיטרה של מאיר בנאי היא טון וחצי נמוך יותר. אני עוד איכשהו מסוגל להבין על טון יותר או טון פחות. אבל מדוע טון וחצי? האם יש עוד (מוכרים או לא מוכרים) שמנגנים כך? תודה מראש, אורי.

איף

New member
../images/Emo12.gif

זו שאלה רצינית? אני מנגנת ויש לו כמה שירים שאני יודעת בודאות שהגיטרה מכוונת באופן סטנדרטי לחלוטין... יש שיר ספציפי שאתה מדבר עליו?

אורי404

New member
שאלה רצינית לחלוטין

זה מה, שזכור לי בהופעות שונות וגם בקטעי טלוויזיה שונים. לעומת זאת הגיטריסטים לצידו מנגנים באופן סטנדרטי. למשל בשיר "מרגישה בסרט", שנפתח באקורד A, בנאי מנגן אקורד C. בשיר "לב סדוק", במקום אקורד E, הוא מנגן אקורד G.

איף

New member
אוקיי, אני מנסה להבין

אתה אומר שבהופעה מאיר מנגן את השירים בסולם שונה? אם כן, זה הגיוני. הרבה עושים את זה. אם אתה מתכוון לכך שבהופעה הגיטריסט ומאיר מנגנים אקורדים שונים, אז יכול להיות שכל אחד מהם עושה תפקיד אחר. לא? (בעודי כותבת את ההודעה, מתנגן לו ברקע "כמה אהבה" ...בגלגל"צ
)

אורי404

New member
כוונתי היא...

מאיר ונגנו (לפעמים נגניו. כמו לפני שנים כאשר היו שני גיטריסטים לצידו - אריאל אביזוב וארז לב ארי, לפני שהיה מפורסם ככיום) אותם "אקורדים". כיוון הגיטרה של מאיר היה שונה. אכן יש כאלה שמכוונים שיר פה, שיר שם, טון גבוה יותר או טון נמוך יותר. אבל אצלו ברב השירים זהו דווקא טון וחצי נמוך יותר. אם יש לך קטעי וידאו שונים ואת יודעת מעט נגינה, תוכלי לראות זאת בעצמך.

למעלה