שאלה על JOLSVA

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
שאלה על JOLSVA

שלום לחברות וחברי הפורום! במכתב ישן כתב דוד של אבא שלי, שסבי המנוח היה במחנה עבודת כפיה ב - JOLSVA. עיר זאת נמצאת היום בסלובקיה (אני מצרפת קישור למפה) ומתוך הרשת הבנתי שהיה בה אסיר מפורסם הידוע היום בשם אפרים קישון ז"ל. האם מישהו יודע עוד פרטים על המחנה? או המחנות? מה היה שם? מתי "חוסלו"? תודה מראש למשיבות/ים!

יולשבה לפי התרגומים של אנשי פלוגות

העבודה, יהודים שגויסו במסגרת הצבא ההונגרי, היה מחנה קליטה וגיוס בשנים 1942 -43 שם הם קיבלו כובע חייל וסרט שרוול צהוב ונשלחו לעבודה לאוקרינה בחזית הרוסית.

עב

New member
תודה יצחק

אני רואה שאתה מתמצא. במכתב כתוב כך: "לקחו את יהודית, אמא שלך ואבא שלך לגטו איפוישאג ומשם לקחו את אבא שלך ואת M ו F(חברי משפחה מהאזור) ל - JOLSVA למחנות עבודת כפיה, למקום שיכולנו לשלוח להם מכתבים וגם כסף. זה היה בהתחלת יוני 1944. בעוד הגברים היו במחנות עבודת הכפיה לקחו את הנשים, הילדים והזקנים מאיפושאג ושמו אותם בקרונות בהמות ושלחו אותם לגרמניה. מה קרה איתם עד היום אנו לא יודעים. גם לא יודעים מה קרה לאבא שלך ולאיפה לקחו אותו מ JOLSVA. לפי M אבא שלך התנדב לעבוד בטחנות קמח אבל לא יודעים איפה. M חי פה בבודפשט אבל אשתו ובתו לא נתנו סימני חיים." בקיצור, הדוד כתב את הדברים ששמע מפי חבר משפחה מהאזור שהיה בעצמו באותו מחנה. האם ידוע לך עוד משהו על המקום? תודה מראש על עזרתך.

כפי שציינתי ביולשבה היה הבקום של

פלוגות העבודה משם שלחו אותם לכל מני מקומות עבודה. ב 1944 כבר לסביבות בודפשט . חלקם מבודפשט נשלחו למחנות ריכוז בגרמניה בעיקר למידנק.

עב

New member
איפה אפשר למצוא מידע מסודר?

אני עורכת מחקר משפחה וחשוב לי למצוא מידע מסודר שניתן לצטט אותו. איפה מוזכר המקום הזה? האם בספר? במאמר? או שעלי ללכת לארכיון של יד ושם ולדלות משם את הדברים? תודה מראש על התשובה.

למעלה