שאלה על mba

toto41

New member
שאלה על mba

לא בטוחה שזה הפורום המתאים אבל אנסה בכל זאת. איפה "נחשב" יותר לעשות תואר mba? לאוניברסיות חיפה או בטכניון? תודה מראש,

IdanXP

New member
אני חושב שהוא התכוון

שנכון שבגדול יש MBA (מנהל עסקים לתואר שני) אבל יש ב MBA - התמחויות. יש MBA במימון, בשיווק, בטכנולוגיות מידע, ייעוץ ארגוני, אסטרטגיה, יחסים בינלאומיים - בקיצור המון התמחויות. ככה שצריך להגדיר איזו התמחות את מחפשת. אני לא מכיר את ה MBA של הטכניון אבל אני מניח שיש להם גם התמחויות שיותר פונות לקהל מסויים (אולי מהנדסים ואנשים שיותר באים מרקע טכנולוגי למשל) ולחיפה יש התמחויות אחרות. אז לפני שאת רצה ל MBA ומחפשת מוסד לימודים, אולי תבררי איזה תחום מעניין אותך. מעבר לזה, אני לא יודע עד כמה קיים הבדל בין המוסדות הללו. ממה שהבנתי, אף מוסד בארץ לא זוכה לכזה "שם" במנהל עסקים (לפחות לא בדירוג העולמי) אבל בין הטובים יותר נמצאים : אונ' ת"א, האונ' העברית והבינתחומי. בכל מקרה, לגבי התייעצות ל MBA, עדיף שתפני לפורומים שנמצאים שם יותר מומחים בנושא ויש כמה כאלה בעברית ברשת... פשוט תריצי חיפוש בגוגל.

IdanXP

New member
פשש... הייתי קרוב

היום התפרסם דירוג ה MBA הארצי בעיתון "כלכליסט" של ידיעות אחרונות. במקום ה 1 יצאה ת"א, במקום ה 2 הבינתחומי, במקום ה 3 בן גוריון (מפתיע משהו...) וב 4 - האונ' העברית. הטכניון וחיפה נמצאים במקום ה 5 וה 6 בהתאמה. לינק : http://my.ynet.co.il/pic/calcala/mba.pdf

amitk80

New member
בוא נחשוב ביחד

ונבין למה אוניברסיטת חיפה נחשבת לאוניברסיטה לא טובה במיוחד.. המבין יבין

amitk80

New member
אני נותן לך את הכבוד

לפרסם את התשובה.. אולי תזכי בגלידה.

amitk80

New member
אתה יודע למה התכוונתי?

קודם תגיד למה התכוונתי ואז נראה אם בכלל אתה יודע על מה אני חושב.

אם הבנו למה הוא מתכוון

זאת תהיה ממש עצימת עיינים מצדך להגיד שאין שום קשר...

* המילה תהיה מיותרת

ואגב, אני לא בא להגיד שהמיקום הגיאורפי ומגוון החוגים הספציפי, הן לא סיבות משמעותיות בהרבה יותר.

המיקום הג"ג והשטויות של עמית לא רלוונטים בכלל

אנחנו מדברים פה על טיבו של תואר ספציפי ולא של האונ' כולה. הפרמטרים הרלוונטים זה כנראה סגל המרצים, מגוון ההתמחויות, הקורסים, מספר מחקרים, כמות ואיכות הבוגרים ובטח עוד דברים שאני לא מודע להם. יכול להיות לך תואר\חוג נורא איכותי ונחשב באונ' שבאופן כללי אינה נמנת על המובילות ולהפך-אונ' מובילה עם מוניטין רע בתואר ספציפי. לדוגמא: המגמה הקלינית בפסיכולוגיה בחיפה שבאופן כללי נחשבת למובילה (או אחת משתי המובילות ) בארץ לעומת המוניטין הכללי של האונ'. או לדוגמא תואר שני בפסיכולוגיה תעשייתית בטכניון שלא נחשב מי-יודע-מה בניגוד למוניטין המעולה של המוסד בכללותו. וכמובן בשני המקרים הפרמטרים של מיקום גיאוגרפי והרכב האכלסייה ממש לא רלוונטים.

טוב יכול להיות שאתה לא עוצם עיניים

אלא פשוט לא מבין :) הפרמטרים עליהם דיברת הם דבר חשוב לדירוג המוסד או החוג לצורך העניין . מה שאני דיברתי עליו ואני חושב שגם עמית התכוון אליו הוא, מה גורם להיווצרות הפרמטרים האלו? הדבר משול במידה מסיימת לשאלה: למה הסטודנט טוב ? ולתשובה (שלך ) בגלל שהוא הצליח בבוחן בסוציולוגיה בעוד שתשובה אמיתי צריכה לבדוק אלמנטים של nature & nurture. עוד דבר , אני די בטוח שבתגובה שעמית כתב ושאליה הגבת, הוא דיבר על האוניברסיטה בכללותה ולא על חוג ספציפי (אגב, אני גם די בטוח שאין לו מידע דמוגרפי על החוג למנע"ס) . ודבר אחרון, אין לי שום כוונה להתווכח איתך על השאלה "האם קיים קשר בין טיב המוסד לחוגים שמהם הוא מורכב" ? אבל רק שתדע זה שכתבת דוגמאות שאולי אין בהם קשר כזה לא מוכיח שהוא באמת לא קיים ואם הוא כן קיים אז ...אני סומך עליך להבין לבד.

שלחלקים מסויימים באוכלוסיה

יש ממוצע בגרויות לא פרופורציונלי לחלוטין וזה משפיע על טיב האוניברסיטה* והחוגים שמריכיבים אותה... *שים לב שאני לא טוען שהתופעה לא משפיעה על מוסדות אחרים.

למעלה