שאלה על MMA

Boxline

New member
שאלה על MMA

טוב אני חושב שמצאתי את הפורום המתאים לשאול כי מדברים על זה כאן הרבה. מה זה סגנון הלחימה הזה? איך עולים לזירה? עם כפפות בלי כפפות? האם יש זירה בכלל?ומי המנצח? מה חוקים? אשמח אם תתנו לי כמה שיותר פרטים תודה מראש אנשים!!

Guy Schlesnar

New member
אין חוקים מכלילים

כל אירגון מחליט מה שהוא רוצה,או לפי מה שהוא מקבל אישור. לדוגמה,בפרייד מותר לתת ברכיות לראש,אבל ביו אף סי אסור בגלל שאין להם אישור לזה מוועדת הספורט בלאס וגאס. יש אירגונים שבהם משתמשים בכפפות,ואילו בד"כ האירגונים הגדולים כמו יו אף סי,פרייד,קיי-1 וכ'ו,אבל גם יש אירגונים שנלחמים בהם בידיים חשופות. בקשר למי המנצח... אני חושב שזה די ברור.

razcoren666

New member
קצת על MMA

כמו שגיא אמר לך, אין ממש "חוקה" קבועה שמאגדת את כל החוקים בענף. כל זירה או אירגון בוחר את החוקים שמתאימים לו ובעיקר לקהל שצופה בקרבות. דוגמא טובה היא ההבדל בין אירגון הקרב והסיבובים בין ה UFC שמיועד לקהל אמריקאי לבין הPRIDE שמיועד ליפני. בפרייד הסיבובים יותר ארוכים ונותנים הרבה יותר אפשרויות וזמן לעבוד קרקע בעוד שבUFC הסיבובים יותר קצרים כשהשאיפה היא בעיקר לחתוך זמן של מיזמוזים על הקרקע, בגלל שהקהל האמריקאי הרבה פחות מעריך עבודה כזו. המנצח ניקבע בדר"כ ע"י KO במכות או כניעה לבריח/חניקה או ע"י השופט ב TKO אם המתחרה לא מראה שהוא מסוגל להגן על עצמו בצורה יעילה. אם כמובן בסוף הזמן אין הכרעה עוברים להחלטת שופטים. גם פה בכל אירגון מנקדים את הסיבובים בצורה שונה. בכל מקרה, זה על רגל אחת מה שאני זוכר, ואני מקווה שגם את/ה מחכה ל Pride Critical Countdown....

למעלה