שאלה על pair-traiding

שאלה על pair-traiding

אם אני רוצה לפתוח פוזיציית לונג על IWM/XLF, אני עושה לונג IWM ושורט XLF באותו סכום בדיוק?
ואיך אני מחשב את ה-R ? נגיד, עכשיו היחס ביניהם הוא 5.30. ואני ממקם את הסטופלוס ב-5.
איך מחושב ה-R? כאילו מדובר בסקאלת מחירים רגילה?
יש עוד משהו שצריך לקחת בחשבון לפני שפותחים פוזיציה כזו?

תודה.

תעזור לי להבין

אני רוצה להיכנס לפוזיציה על הגרף הזה, שהוא גרף יחס, לא?
זה אומר שאני צריך לקנות ולמכור באותו סכום?

קרלטון

New member
לפני מחשבה מעמיקה מדי

נראה לי שכדי להיכנס לפוזיציה הזאת (לעומת הפוזיציה של הפרש תשואות) תצטרך גידור דינמי כזה או אחר (כלומר לשנות את המשקלים של שני הרכיבים במהלך חיי הפוזיציה). אבל נדרש פה קצת גירוד בראש, מה שאוכל לעשות מאוחר יותר היום.

קרלטון

New member
טוב

אחרי גירוד קל, בפוזיציה כזאת תצטרך למדוד את התשואה לפי השינוי בערך הפוזיציה ביחס לבטחונות שאתה נדרש להעמיד. כך שמה שיצא לך זה גרסה ממונפת של ערך הפוזיציה. בנוסף, הבטחונות ישתנו תוך כדי הפוזיציה, אבל גם אם נניח שהם קבועים ונשים אותם בצד (ואת המינוף), אם תעשה סימולציה קטנה באקסל תראה שפוזיציית לונג-שורט כזאת לא תעלה באותו קצב כמו הגרף היחסי שלך. כדי לראות איך יראה גרף ערך הפוזיציה הייתי לוקח אחד פחות השני ולא לחלק לשני; כדי להגיע לגרף שצירפת נראה לי שתצטרך לאזן בכל תקופה (ככל שהיא קצרה יותר כך זה יהיה מדויק יותר), חזרה לגודל פוזיציה זהה לרכיב הלונג ולרכיב השורט.

איבדתי אותך

למה צריך לאזן את הפוזיציה? אני מעוניין לקנות יחס בין שני מחירים ואני מעוניין בשינוי היחס ביניהם (רצוי לטובתי). להבנתי, אני צריך לקנות נכס אחד ולעשות שורט על השני באותו סכום בדיוק, והפוזיציה תרוויח או תפסיד לפי השינוי העתידי ביחס בין המחירים. למה צריך בטחונות? אלו פוזיציות לונג ושורט רגילות על תעודות סל.

אני מפספס משהו?

KobeRider

New member
כשאתה עושה לונג שורט

אתה עושה אחד פחות השני, ולא אחד חלקי השני.

בקשר לבטחונות, זה פשוט מגיע עם כל פוזיציית שורט.

עד כמה הגרף של אחד פחות השני

יראה אחרת מזה של אחד חלקי השני (שזה להבנתי הגרף שאני מסתכל עליו כשאני מכניס symbol:symbol)?
יש דרך לראות גרף כזה?

KobeRider

New member
הכנתי לך באקסל

לא מכיר אתר שמציג את זה, אבל יכול שיש כמה כאלו

הרבה תודה. יש משהו שלא מסתדר לי

איך יתכן שבתקופה שבה היחס בין iwm ל-xlf קטן, ההפרש עדיין גדל?

קרלטון

New member
אפשרי:

קח למשל את המספרים הבאים:

Before:
Stock A: $100
Stock B: $50
A/B: 2
A-B: $50

After:
Stock A: $130
Stock B: $70
A/B: 1.86 (the ratio is now smaller)
A-B: $60 (but the difference is larger)

graves

New member
כמה דברים:

קודם כל - אתה עושה מניה A פחות מניה |B. כלומר על אחת לונג והשניה שורט.

1. לגבי הסכומים: יש כמה דרכים לחשב זאת:

דרך ראשונה הינה באמת לפי סכום כספי: אם A היא 100$ ו-B היא 50$. אתה תעשה שורט של 2 B על כל A אחד.

דרך שניה הינה להתייחס גם לאחוז השינוי במניה - כלומר - להתייחס לסכום הכספי אבל בעיקר לתקן לפי הקורלציה / תנודתיות.
ככל שאני יודע, אם אתה משתמש בזה - צריך תוכנות קצת יותר מתקדמות מאקסל ולדעתי משתמשים בזה במחזור מהיר.

דרך שלישית זה לייצר "סטאב" או ניטרול של אחזקות. נניח אם רנו מחזיקה חצי מניסן אפשר לקנות רנו למכור 50% מהסכום בניסן על מנת לקבל חשיפה נטו לרנו. (נראה לי היתה איזו כתבה על זה אצל מאיר)

אני מניח שאתה מתכנן לפי סכומים. זה המקרה השכיח.

לגבי סיכון:
יש בעיה עם סטופ קצר מידי -
1. אל תשכח שיש תנועות תוך יומיות בזוג מניות. והגבוה והנמוך שלהם לא מתרחש באותו זמן.

2. יש כמה דרכים להגיע ל-5 בדוגמה שלך. יש סיכוי סביר מאוד (אפילו שכיח) שמה קנית ירד ומה שמכרת יעלה. אם הסטופ קצר מידי אתה תצא מהר מידי

3. להגיד לך את האמת. עדיין לא חשבתי על שיטה טובה לחשב R מראש. אלא אם תשים סטופ קשיח במרווח.

מה עוד לקחת בחשבון?
תעשה כמה טריידים לדוגמה באקסל \ תוכנת דמו...

תודה

מה שהבנתי מכל התשובות זה שלא ניתן בצורה פשוטה לעשות פוזיציה שתעקוב אחד לאחד אחרי היחס בין שתי התעודות.

graves

New member
הבנת נכון.

אבל לתקופה קצרה (מספר ימים) סביר להניח שהשינויים ביחסים לא יהיו משמעותיים, במידה ואין תנודה חריגה.

למעלה