שאלה על PDD וריטלין

אiר1

New member
שאלה על PDD וריטלין

האפרוח שלי בן 5.5 עם PDD. נעשה לו גם אבחון להפרעות קשב וריכוז והתגלה אצלו גם ADHD. קיבלנו מרשם לריטלין (20 מ"ג) LA ובתוספת רבע מכדור ה-10 מ"ג. אני לא מבינה בזה דבר, וכך נתתי לו היום (זו כמות יומית). הילד הגיב מאד לא טוב, התלונן שיש לו סחרחורות ושהוא לא מרגיש טוב, וגם האקולליה הפכה להיות רבה הרבה יותר מביום רגיל. הגננת אמרה שזו כמות עצומה בשביל ילד בגילו (מבנה גופו רגיל, שוקל 21 ק"ג). התקשרתי לרופאה להתייעץ עמה, ואין שם תשובה... אני לא יודעת איך להמשיך, לתת לו ריטלין באותה כמות או שלהפחית לו ל-10 מ"ג ליום (ממילא סיכמנו שימי ו' הוא יהיה עם ריטלין של 10 מ"ג). הרופאה אמרה לי מראש, שלא כדאי להפחית את הרבע כדור, כי זה חשוב לתת מינון נכון ולא פחות מדי, כי גם זה עלול להזיק... מצד שני גם 20 מ"ג + רבע מ-10 מ"ג ליום, נשמע לי הרבה מאד (סה"כ 9 שעות), הוא לא ממש צריך את זה! הוא נמצא בגן בסך הכל 6 שעות. ואין לי צורך, שהשפעת הריטלין תמשיך גם כשהוא בבית. הוא ילד רגוע מאד, והריטלין הוא רק למטרת ריכוז, כשהוא לומד בגן. מה דעתכם?

אור שלום

בן התחיל לקבל רטלין בגיל של האפרוח שלך ,שקל 24 -25 קילו אז לנו הפסיכיאטר התחיל ברבע כדור רגיל לשבוע ,אח"כ חצי כדור לעוד שבוע ,אח"כ 7.5 מ"ג לשבוע ורק אחרי שלושה שבועות התחלנו בכדור שלם רגיל . הLA20 -הוא מקבל עכשיו ושוקל 27 קילו = 8 מ"ג רטלין אבל מתפרק בתוך 8 שעות כאשר חצי מהכדוריות הן מושהות וחצי רגילות . המינון שנתנו לך = 10.5 מ"ג כאשר בבוקר יש לו את התוספת של ה2.5 מ"ג .מהרבע כדור . לא מינון היסטרי אבל לרוב מתחילים ממינון נמוך ועולים לאט לאט לפי הצורך . לרוב תופעות הלוואי עוברות אחרי שבועיים בערך ואם ממשיכות מצריך בירור מחדש -אם הרופא משפחה או הילדים שלכם מבין בבעיות קשב וריכוז אפשר בהחלט להתייעץ איתו (אנחנו מטופלים אצל רופא המשפחה ופעם בחצי שנה אצל הפסיכיאטר -כיום דר' גל מאירי ) *עניתי כאן כי אי אפשר לענות לפני מומחים בפורום הפרעות קשב וריכוז . שבת שלום

אiר1

New member
תודה על תשובתך, אמא מהדרום

זה באמת מה שאמרה לי גם חברה נוספת, שנותנת לבנה ריטלין, גם כן. כך באמת התחלתי לתת לו עכשיו. תודה.

khisha

New member
ריטלין לא כל כך מתאים לילדי PDD

גם אצלנו התעקשו על ריטלין עקב בעיות ריכוז שהיו. וזה היה באותו גיל. כאשר הבאתי להם נתונים על תופעות לוואי בקרב ילדי PDD ששכיחות הרבה יותר מילדי ADHD התשובה היתה כזאת: נכון. לילדי PDD יש יותר ריבאונדים אבל אנחנו יודעים לטפל גם בזה. אמרתי תודה. לא, תודה. מה גם שתמיד מתחילים ממינון מינימלי ומעלים בהדרגה תוך מעקב.

אiר1

New member
כן

הרופאה יודעת שמדובר בילד עם PDD ולכן גם הופתעתי מהמינון הגבוה... גם אני ציפיתי למינון הדרגתי. אז לכם זה לא עזר עם הפרעות הקשב?

khisha

New member
לא התקרבנו אפילו

לצערי אני כבר מזמן לא לוקח כקדוש כל דבר של רופא זה או אחר שנחשב לאוטוריטה בתחומו. למדתי על בשרי שגם פרופסורים מפשלים לא פחות מאחרים. הלכנו בדרך ביו-רופואית וזה בהחלט עזר. היום אין תלונות על ריכוז מבית-ספר.

אiר1

New member
אז

איך באמת זה עוזר לכם כיום? במה אתם משתמשים?

khisha

New member
במכלול הדברים

שנקראים שיטה ביו-רופאוית (DAN!) ועל שמה קרוי הפורום. יותר פרטים ניתן למצוא בסרגל הכחול למעלה תחת רובריקת "מאמרים".

אiר1

New member
או קי, תודה

אני מניחה שיהיה לי הרבה חומר קריאה לפני השינה...

למעלה