שאלה על PHOTO RESIZE

beitza

New member
שאלה על PHOTO RESIZE

שלום לכולם! הורדתי לאחרונה של תוסף של XP (מתוך XP POWET TOYS) שעושה RESIZE לתמונה. אני בוחר בתמונה, מכניס את הרזולוציה הנדרשת וזה מקטין לי את התמונה פי 2-3. לדוגמא, תמונה של 2048 X 1536 מוקטנת מ1.2 מגה ל400 KB, כאשר בשורת הרזלוציה בתוסף אני בוחר ב 2048 X 1536. מדובר בתמונות JPEG , שבאות גם ככה דחוסות. ניסיתי לבדוק הבדלים בין התמונה המוקטנת לתמונה המקורית ולא מצאתי... לכן השאלה שלי היא על חשבון מה מתבצעת ההקטנה של הגודל? איפה זה כן משפיע כשהרזלוציה של התמונה לא משתנה? תודה לעוזרים,

ran refael

New member
משקל התמונה מושפע מ 3 גורמים

1. רויית צבע / עומק צבע (BIT) 2. הגודל הפיזי של הקובץ (גובה ורוחב) 3. רזולוציה - DPI (כמות הפיקסלים המרכיבים את הקובץ) כאשר אתה משנה את אחד מהמרכיבים האלו, משקל הקובץ משתנה, יורד או עולה השערה שלי היא שאתה מקטין את ה DPI של התמונה את השינוי אתה לא תראה על מסך המחשב, מכיוון שהמסך מסוגל לראות שינויים רק כאשר ה DPI יורד מ 72 אך על הניר בזמן ההדפסה השינוי יהיה משמעותי וכואב מאוד

שוב טעות בDPI

השינוי בDPI לא משפיע על כלום... אלא אם מדפיסים בתוכנה שמדפיסה לפי DPI ולא לפי מימדים נבחרים... ההבדל במקרה הזה הוא הכיווץ... קל לראות את ההבדל בהעלת הקונטרסט

למעלה