שאלה על RPM

coolel

New member
שאלה על RPM

אז ככה אני מוריד RPM מהאינטרנט (כשאני בוינדוס). אני עובר ללינוקס מעתיק את זה ללינוקס ומה אז? איך אני מתקין? איך אני מפעיל? איך אני בכלל מפעיל קבצים מקומפלים כי הוא שואל אותי באיזו תכנה לפתוח אותם(GNOME) ואני לא רוצה תכנה אני רוצה להריץ אותם...? בתודה .....

ezaton

New member
בוא נחלק את שאלתך למספר חלקים

בוא נחלק את שאלתך לשני חלקים: חלק ראשון יהיה "כיצד מריצים RPM?" RPM מהווה קובץ דחוס שבו מספר קבצים שכבר קומפלו (הודרו), הגדרות היכן יש לשים אותם, הגדרות תלות בחבילות אחרות (אם יש צורך) ועוד דברים רבים. התקנת RPM מתבצעת פשוט ע"י <rpm -i <file , אבל כדאי שתריץ מטרמינל rpm --help כדי ללמוד יותר, לפני שתגרום לעצמך נזק. חלק שני יעסוק בקבצים מקומפלים והרצתם. נחלק אותו למספר שאלות: 1) מהם קבצים מקומפלים? 2) מה מגדיר קובץ כניתן להרצה? 3) כיצד מריצים קובץ מטרמינל? 4) כיצד מריצים קובץ ממנהל שולחן עבודה? הסברים: 1) קובץ מקומפל יקרא binary - דהיינו, קובץ בינארי, קובץ תוכנה. קובץ זה שווה ערך לקובץ exe בדוס או בחלונות. לא משנה איך השגת לך את הקובץ - בין אם ב RPM, קימפלת בעצמך חבילת קוד מקור, או כתבת אותו בהקסה בעצמך, הוא קובץ בינארי. 2) להבדיל מדוס / חלונות, בהם מוגדר קובץ כניתן להרצה על פי הסיומת שלו (לדוגמא exe. ), בלינוקס הקובץ יוגדר כניתן להרצה על פי מערך ההרשאות שלו, כלפי המשתמש או הקבוצה הרלוונטי. אם בקובץ קיים הדגל x עבור הקבוצה אליה אתה שייך (ותוכל לברר זאת בנקל ע"י הרצת <ls -a <file ) אזי הקובץ יהיה ניתן להרצה. שים לב שכאן לא מדובר רק על קבצים בינאריים, אלא גם על סקריפטים (שווי ערך לקבצי bat. (אצווה) בדוס). אם קיימת הגדרת x עבור קובץ שאיננו ניתן להרצה (כלומר, איננו בינארי או סקריפט), המערכת תודיע לך שהיא לא מצליחה להריץ אותו. באם קיים לך קובץ בינארי (או סקריפט) שניתן להריץ, אך לא קיים עבורו הדגל x הרלוונטי, לא תוכל להריצו עד שתתקן את עניין הדגל, אפילו אם באמת תרצה. 3) הרצת קובץ מטרמינל יכולה להתבצע דרך קריאה לו ממקומו האבסולוטי, או ממיקומו היחסי אליך, לדוגמא, אם אני נמצא כעת בספריית usr/bin/ ורוצה להריץ את הקובץ traceroute שנמצא בספריית usr/sbin/, אוכל לבצע אחד מן השניים: כתיבת usr/sbin/traceroute/ או כתיבת sbin/traceroute/.. (כאשר האפשרות השניה היא יחסית אלי). שים לב - כדי להקל על כתיבת וביצוע פקודות קיים משתנה סביבה בשם PATH (תוכל לראות מה קיים בו ע"י הרצת echo $PATH ) שמכיל רשימת ספריות שבהן יש לחפש קבצי הרצה. המשמעות של זה היא שאם אני רוצה להריץ קובץ בשם ls שקיים בתוך ספריה bin/ שקיימת ב PATH שלי, אין צורך לכתוב bin/ls/ כל פעם, אלא מספיק לכתוב ls, והפקודה תרוץ. באם קיימות לי מספר פקודות תחת אותו שם בספריות הרצה שונות שכולן נמצאות לי ב PATH, הקודמת (לפי סדר החיפוש) תרוץ. כדי לדעת מהיכן אתה מריץ פקודה, הרץ את הפקודה <which <file, ותקבל את מיקומו האבסולוטי. אם סיפריוה שמכילה קבצים בינאריים לא נמצאת ב PATH שלך, או שתוכל להריץ משם ללא שימוש בציון מקום ע"י עדכון ה PATH שלך, או שתיאלץ לכתוב את המיקום המלא של הקובץ הבינארי כל פעם שתרצה להריצו. 4) תוכנות רבות אינן גרפיות תחת לינוקס. פעמים רבות עדיף להריצן תחת חלון טרמינל בתוך מנהל שולחן העבודה. אם התוכנה היא גרפית ניתן להריצה ע"י שימוש במיקומה המלא, כפי שהוסבר קודם, והיא תיפתח אל מולך בחלון גרפי. אם לא (ואתה מקבל שגיאה בסגנון אין הרשאה לדבר עם הסרבר ב 0.0, עליך להריץ xhost +127.0.0.1, אם זכורתני נכון. בהצלחה. Ez

Rul3R

New member
תיקון קטן

כדיי לראות הרשאות תצטרך להשתמש ב: <ls -l <file

ezaton

New member
קטנוניות

שיריץ ls --help לפרטים. מותר לי לטעות בקטנות...
Ez

למעלה