שאלה על UVITIS

teaptg

New member
שאלה על UVITIS

שלום ,
השאלה אכן נוגעת לדלקת בעיניים אבל קצת רקע קודם -
אובחנתי לאחרונה בספונדילוארטריתיס . עם המשך בירור בחשד לאנקילוזינג ספונדילוארטריטיס . כפי הנראה אני סובלת מהמחלה כבר כמה שנים כי יש כבר עדויות לדלקת בצילומי רנטגן , אבל פשוט לא אובחנתי כיאות עד היום .
יש גם סימנים של דלקת פרקים פריפרית ודלקת גידים בכפות רגליים ובברכיים .
בנוסף לכל זה יש לי כבר חודשיים התכווצויות בעפעפיים ,לצד גירוי שחשבתי בהתחלה שמדובר באלרגיה וטשטוש בראייה (כתמים חלביים ) לאחר ההתכווצות . בהתחלה ההתכווצויות היו בשתי העיניים והיו קלות יחסית , בשלושה שבועות האחרונים הן רק בעין שמאל והן מתרחשות כמה פעמים ביום ובעוצמה די גבוהה שמאלצת אותי לסגור את העין , בנוסף יש כאבים מסויימים , טשטוש בראייה ויובש בעיניים , ולעיתים גם גירוד . \
לפי מיטב הבנתי סיפור של דלקת חוליות יכול להתפשט לעיניים , מצד שני זה יכול להיות גם סתם אלרגיה עונתית (חוץ מההתכווצויות בעפעף שמעולם לא חוויתי קודם ואני סובלת מאלרגיה עונתית כל שנה אבל זה לא נראה ככה ) .
מה זה יכול להיות ? אני מעריכה שחלק מהתשובה תהיה שיש צורך בבדיקה של רופא אבל מכיוון ואני נמצאת כרגע בעיצומה של סוללה של בדיקות רפואיות יקרות (ואני נמצאת במדינה שבה אני משלמת על הכול מכיסי ולא בישראל ) ומכיוון ואני לא מצליחה לתקשר גם ככה עם הראומטולוג שלי . אני אשמח לחוות דעת כללית , כדי לדעת אם להשקיע בנושא או שזה סובל דיחוי במידה ולא יפסק .

תשובה

חולה המאובחן עם מחלה ראומטית חייב לעבור בדיקת עיניים.
כפי שציינת איני יכול לדעת מה מצבך ללא בדיקה.
כל התאורים שנתת יכולים להתאים לדלקת אלרגית, הדבר שמפריע לי זה עניין של הטשטוש בריאה שיכול להיות סימן לא טוב.
אני ממליץ כן להיבדק ע״י רופא עיניים, בכל מקרה את צריכה טיפול, אם לדלקת העונתית או למצב חמור יותר.
מוזר שהראומטולוג שלך לא ביקש בירור של רופא עיניים....
בברכה,

למעלה